• Latest
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Η οργή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων είναι δικαιολογημένη. Τώρα να απαιτήσουν με τον αγώνα τους, άμεσα μέτρα στήριξης τους!

21 Φεβρουαρίου 2021
ΚΚΕ

Ερώτηση από το ΚΚΕ για τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Μπούρινος στη Κοζάνη και στα Γρεβενά

15 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Τραγωδία σε κρεοπωλείο της Κοζάνης-65χρονος έχασε τη ζωή του μετά από ανακοπή και έπεσε στη τζαμαρία

15 Οκτωβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου Green LUPO

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου Green LUPO

15 Οκτωβρίου 2026
Επιστολή

Τα μέλη του Ορειβατικού απαντούν στη διοίκηση: Θα παραβρεθούμε στη συνέλευση για να τα συζητήσουμε όλα!

15 Οκτωβρίου 2026
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης ο Μακεδονικός Σιάτιστας, που επικράτησε με 4-1 του Ατρόμητου Πτολεμαΐδας

15 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Καστοριά: Σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού για παρανομη μεταφορά αλλοδαπών

15 Οκτωβρίου 2026
Γρεβενά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, για την προστασία  και την ευζωία των ζώων

Γρεβενά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, για την προστασία και την ευζωία των ζώων

15 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Πρόληψη και φροντίδα υγείας από τους Γιατρούς του Κόσμου στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2026

«Αυτοφροντίδα 60+»: Στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας, Αμυνταίου και Βοΐου, Δράσεις πρόληψης και φροντίδας από τους Γιατρούς του Κόσμου και τη ΔΕΗ

15 Οκτωβρίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Σε ομηρία οι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων εξαιτίας λαθών στους Δασικούς Χάρτες

15 Οκτωβρίου 2026
Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας

Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας: «Η συκοφαντία είναι το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που φοβούνται την αλλαγή»

15 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Μια ξεχωριστή δωρεά στον Δήμο Βοΐου από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου

Δήμος Βοΐου: Μια ξεχωριστή δωρεά στον Δήμο Βοΐου από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου

15 Οκτωβρίου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ

15 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Η οργή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων είναι δικαιολογημένη. Τώρα να απαιτήσουν με τον αγώνα τους, άμεσα μέτρα στήριξης τους!

sierafm by sierafm
21 Φεβρουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αυτές τις μέρες ανακοινώθηκαν τα ονόματα που εγκρίθηκαν από το πρόγραμμα της περιφέρειας για την “ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία”.

Είναι δικαιολογημένη η οργή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, σε όλους τους κλάδους που επλήγησαν, αφού τη συντριπτική πλειοψηφία τους πετάει απ’ έξω, γιατί τα κριτήρια που έθεσαν τόσο η κυβέρνηση όσο και η τοπική διοίκηση, δεν είχαν σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων που έμειναν για πολλούς μήνες χωρίς εισόδημα.

Είναι πραγματική πρόκληση, την ώρα που είναι ζωτική ανάγκη να μην υπάρχει κανένας αυτοαπασχολούμενος, κανένας εργαζόμενος, καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς εισόδημα.

Είναι αποκαλυπτική η απάντηση που πήρε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ερώτηση που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο στις 7/1/21 για τι μέτρα προτίθεται  η κυβέρνηση να πάρει για την ουσιαστική στήριξη των αυτοαπασχολούμενων της Π.Ε. Κοζάνης. Ουσιαστικά η κυβέρνηση κρύφτηκε πίσω από τα ψίχουλα που έδωσε την περίοδο του 1ου lockdown, κρύβοντας το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα, ένα χρόνο περίπου από το ξέσπασμα της πανδημίας, χιλιάδες οικογένειες έμειναν με μηδενικό ή ελάχιστο εισόδημα.

Οι μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι χρειάζεται τώρα να δυναμώσουν την πάλη τους ώστε να παρθούν μέτρα ουσιαστικής στήριξης τους. Δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη στην περιφερειακή αρχή, στις δημοτικές αρχές που το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό και την αδράνεια με στόχο να ανακόψουν την όποια αγωνιστική διεκδίκηση δημιουργούσε η μεγάλη αγανάκτηση από την πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν πιστά την πολιτική της ΕΕ, δηλαδή, αυτή της ενίσχυσης των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, που αντιμετωπίζει τους μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες ως «διαρθρωτικό πρόβλημα» της οικονομίας που πρέπει να εξαφανιστεί. Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που δεν πήρε κανένα ουσιαστικά μέτρο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα προκλητικά απέκλεισε από το επίδομα ειδικού σκοπού χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους και εμποροβιοτέχνες.

Η επόμενη μέρα της πανδημίας δεν θα είναι ρόδινη. Τα συσσωρευμένα χρέη θα απαιτηθούν. Οι ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων σφίγγουν τη θηλιά στον λαιμό κάθε αυτοαπασχολούμενου και υποσκάπτουν κάθε προσπάθεια βελτίωσης του εισοδήματός του. Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί θα επιταχυνθούν. Οι τράπεζες είναι έτοιμες και περιμένουν πώς και πώς να απαλλοτριώσουν την λαϊκή κατοικία. Το αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο έχει ενισχυθεί. Για να μην οδηγηθούν στη χρεοκοπία και το λουκέτο, πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους μέσα από τους συλλόγους, τα σωματεία, τις ομοσπονδίες τους, με κοινή συμπόρευση με τους εργαζόμενους.

 

Κρίσιμο και επιτακτικό για όλους τους αυτοαπασχολούμενους είναι να παρθούν άμεσα μέτρα συνεχούς απόδοσης και ελάφρυνσης όπως:

  • Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις έκτακτο επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
  • Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
  • Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
  • Να επιστρέψει το αφορολόγητο όριο των 000 ευρώ από το οικονομικό έτος 2019.
  • Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος.
  • Να απαλλαγούν οι επαγγελματίες -με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ, από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας, ξεκινώντας από το Μάρτιο του 2020, πρώτο μήνα επιβολής των περιοριστικών μέτρων
  • Να ανασταλούν κάθε είδους μέτρα αναγκαστικής είσπραξης – κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών – που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη είτε προς Δημόσιο είτε προς ιδιώτες, πρώην ΔΕΚΟ, προμηθευτές κ.ά.
  • Να ανασταλούν όλες οι δανειακές υποχρεώσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών Γ.Ν. Κοζάνης & Κ.Υ. Σιάτιστας: Καλούμε τους συναδέλφους υγειονομικούς μαζικά σε στάση εργασίας

Next Post

Τα κρούσματα της Κυριακής 21/2 στη Δυτική Μακεδονία – 884 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου

Next Post
κορονοιος

Τα κρούσματα της Κυριακής 21/2 στη Δυτική Μακεδονία - 884 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ερώτηση από το ΚΚΕ για τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Μπούρινος στη Κοζάνη και στα Γρεβενά
  • Τραγωδία σε κρεοπωλείο της Κοζάνης-65χρονος έχασε τη ζωή του μετά από ανακοπή και έπεσε στη τζαμαρία
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου Green LUPO
  • Τα μέλη του Ορειβατικού απαντούν στη διοίκηση: Θα παραβρεθούμε στη συνέλευση για να τα συζητήσουμε όλα!
  • Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης ο Μακεδονικός Σιάτιστας, που επικράτησε με 4-1 του Ατρόμητου Πτολεμαΐδας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  3. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  4. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  5. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr