• Latest
κορονοιος, γριπη

Κορονοϊός: Με ποιο σύμπτωμα ξεκινάει συνήθως η Covid-19

18 Μαρτίου 2021
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Στα λόγια η δέσμευση Χατζηδάκη – Ούτε μία διυπουργική σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία»

7 Ιανουαρίου 2026
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

7ετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

7 Ιανουαρίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)

7 Ιανουαρίου 2026
Δηλώσεις συμμετοχής για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025

Ραγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών

7 Ιανουαρίου 2026
Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα.  Βίντεο

Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

7 Ιανουαρίου 2026
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης Εκτέλεσης Έργου για τον Ηλεκτροφωτισμό Ι/Κ Πρεσπών

7 Ιανουαρίου 2026
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Πτολεμαΐδα: Απάτη με υποτιθέμενο εθελοντή γιατρό που προσφέρει βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Συρία

7 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα :Δελτίο Τύπου «Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εν μέσω εορτών- Τραγική κυβερνητική ανικανότητα στην καταβολή του εποχικού επιδόματος ανεργίας»

7 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ανοιχτός διάλογος για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

7 Ιανουαρίου 2026
Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

6 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

6 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κορονοϊός: Με ποιο σύμπτωμα ξεκινάει συνήθως η Covid-19

sierafm by sierafm
18 Μαρτίου 2021
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
κορονοιος, γριπη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια κατέγραψαν τη σειρά που συνήθως εμφανίζονται τα συμπτώματα της COVID-19, διαμορφώνοντας έναν απλό οδηγό που ίσως βοηθήσει τους ασθενείς να αναγνωρίσουν ευκολότερα από ποιον ιό έχουν προσβληθεί ή αν πρόκειται για αλλεργία.

Με τα συμπτώματα της COVID-19 να μοιάζουν τουλάχιστον αρχικά, με εκείνα του κοινού κρυολογήματος, της γρίπης ή της αλλεργίας, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια προχώρησαν σε μια χρήσιμη καταγραφή της σειράς που εμφανίζονται συνήθως τα συμπτώματα του νέου κορωνοϊού.

«Η χρονική ακολουθία των συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση της περίπτωσής μας εφόσον προσβληθούμε από τον ιό και στη σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση από τον γιατρό, ιδιαίτερα σε περιόδους που συνυπάρχει η διασπορά άλλων ιών του αναπνευστικού όπως αυτός της γρίπης» εξήγησε ο Δρ Peter Kuhn, PhD, από την ερευνητική ομάδα.

Οι ερευνητές μελέτησαν 55.000 επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 από την Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και 1.100 περιστατικά για τον Δεκέμβριο 2019 έως τον Ιανουάριο 2020 από τα στοιχεία της κινεζικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας που παρείχε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Τα περιστατικά COVID-19 συγκρίθηκαν με πάνω από 2.000 επίσημα καταγεγραμμένες περιπτώσεις γρίπης από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και το Νότιο Ημισφαίριο για το διάστημα 1994 έως 1998.

H χρονική ακολουθία των συμπτωμάτων COVID-19 ήταν:

  1. πυρετός
  2. βήχας και μυαλγίες
  3. ναυτία και έμετος
  4. διάρροια.

«Διαπιστώσαμε ότι ασθενείς με εποχική γρίπη εμφανίζουν βήχα πριν τον πυρετό ως πρώιμο σύμπτωμα ενώ, αντιστρόφως, η COVID-19 ξεκινά συνήθως με πυρετό», ανέφερε ο Δρ Robert Glatter, ιατρός επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Lenox Hill της Νέας Υόρκης και πρόσθεσε «η διάκριση είναι ακόμη πιο δύσκολη στην περίπτωση του κοινού κρυολογήματος, οπότε πόνος στην πλάτη, ρίγη και ξηρός βήχας εμφανίζονται συνήθως ταυτόχρονα και απότομα».

Οι ερευνητές κατέληξαν πως ο πυρετός θα πρέπει να αποτελεί το βασικό κριτήριο για τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η COVID-19 προκαλεί πλήθος διαφορετικών συμπτωμάτων

Ο Δρ Glatter αναφέρθηκε ωστόσο, στα πολλά διαφορετικά περιστατικά COVID-19 που συνάντησε στη Νέα Υόρκη: «αν και ο πυρετός αποτελεί το αρχικό σύμπτωμα για την πλειονότητα των ασθενών, η πραγματικότητα είναι πιο περίπλοκη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιοι ασθενείς εμφάνισαν μόνο ανοσμία ή αγευσία, δερματικές βλάβες όπως εξανθήματα στα δάχτυλα των ποδιών (covid-toes) ή χιονίστρες, είτε έναν πορφυροειδή αποχρωματισμό του δέρματος ως αντίδραση στην οξεία φλεγμονή, χωρίς ωστόσο την παρουσία πυρετού, βήχα ή άλλων αναπνευστικών συμπτωμάτων.

Άλλοι ασθενείς είχαν αναφέρει αδιαθεσία, κεφαλαλγία και ζάλη -συμπτώματα που κατά κάποιο τρόπο προσιδιάζουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο- είτε και θωρακικό πόνο, απουσία ξανά πυρετού, βήχα ή άλλων αναπνευστικών συμπτωμάτων.

Τέλος, ναυτία, έμετος και διάρρεια μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων που σχετίζονται με αναπνευστικές λοιμώξεις όπως πυρετός ή βήχας υποδηλώνουν μάλλον νόσο COVID-19.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Δρ Glatter επεσήμανε την ανάγκη οι αρμόδιοι γιατροί να είναι συνεχώς σε εγρήγορση για να αντιληφθούν το παραμικρό σύμπτωμα που θα μπορούσε να σημαίνει τη νόσο του κορωνοϊού καθώς η συμπτωματολογία δεν εμφανίζεται πάντα κατά γράμμα.

Πηγή: ygeiamou.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Τα πιο συνηθισμένα λάθη της καθημερινής μας περιποίησης

Next Post

Φορολογικές δηλώσεις : Ποιες αλλαγές έρχονται σε τεκμήρια και e-αποδείξεις

Next Post
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Φορολογικές δηλώσεις : Ποιες αλλαγές έρχονται σε τεκμήρια και e-αποδείξεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Στα λόγια η δέσμευση Χατζηδάκη – Ούτε μία διυπουργική σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία»
  • 7ετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου
  • Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)
  • Ραγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών
  • Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr