• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ, ενεση

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για εμβόλιο AstraZeneca: Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα αν συνδέεται με θρομβώσεις

6 Απριλίου 2021
Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στο Πάρκο των Μανιταριών

11 Ιουνίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για αργίες και νυχτερινά

11 Ιουνίου 2026
Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών για τη στήριξη των εργαζομένων και τη βιωσιμότητα των κοινωνικών δομών.

Δήμος Γρεβενών: Διατηρούνται σταθερά τα ανταποδοτικά τέλη για το 2026

11 Ιουνίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: Εγκρίθηκαν 110εκ. € για 18 έργα του Πυλώνα ΙΙΙ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δύο εντάξεις έργων για την Τ.Κ. Ακρινή

11 Ιουνίου 2026
Fiesta voio 2026: Το Αναλυτικό Πρόγραμμα

FIESTA VOIO 2026: Το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

11 Ιουνίου 2026
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Γιορτή Προσφοράς από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Γιορτή Προσφοράς από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»

11 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 14-06-2026

11 Ιουνίου 2026
1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Εμπειρίες μάθησης και συνεργασίας μέσω Erasmus+

1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Εμπειρίες μάθησης και συνεργασίας μέσω Erasmus+

11 Ιουνίου 2026
Χάρης Κάτανας: Επιλέγω τα επιχειρήματα, όχι τις προσβολές

Χάρης Κάτανας: Επιλέγω τα επιχειρήματα, όχι τις προσβολές

11 Ιουνίου 2026
χρημα

ΔΕΥΑΒ: Ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τι ορίζεται από το νόμο

11 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη προγράμματος καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων

Δήμος Βοΐου: Έναρξη προγράμματος καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων

11 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Ο Μπούνος αποκτά και πάλι παιδική χαρά. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ο Μπούνος αποκτά και πάλι παιδική χαρά. Φωτογραφίες

11 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για εμβόλιο AstraZeneca: Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα αν συνδέεται με θρομβώσεις

sierafm by sierafm
6 Απριλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ, ενεση
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανακοίνωση σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και το κατά πόσο συνδέεται με σπάνιο σχηματισμό θρόμβων εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μετά τη δήλωση κορυφαίου αξιωματικού του EMA, Mάρκο Καβαλέρι στην ιταλική εφημερίδα “Il Messaggero”. Ο ΕΜΑ στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «συνεχίζει να εξετάζει αν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 συνδέεται με τον σπάνιο σχηματισμό θρόμβων». Επίσης υπογραμμίζεται ότι η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής “δεν έχει ακόμα καταλήξει σε συμπέρασμα και η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη” και τονίζεται ότι η απόφαση για το θέμα θα ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Από την πλευρά της η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε σε ανάρτησή της ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, “Σε στενή επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σχετικά με την αξιολόγηση φαρμακοεπαγρύπνησης του εμβολίου AstraZeneca. Η αξιολόγηση αναμένεται αργά την Τετάρτη” έγραψε στο Τwitter.

Μετά το “πάγωμα” εμβολιασμών με το συγκεκριμένο εμβόλιο σε διάφορες χώρες, ο EMA είχε ανακοινώσει στις 18 Μαρτίου ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων και πως η χρήση του παραμένει ασφαλής.

Η υπηρεσία είχε εξηγήσει ωστόσο τότε ότι υπάρχει ενδεχόμενη σχέση με σπάνιες περιπτώσεις σχηματισμού θρόμβων και ότι θα δημοσιοποιήσει επικαιροποιημένες συστάσεις κατά τη σύνοδο της επιτροπής ασφάλειάς του αυτή την εβδομάδα.

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν ανησυχία

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων υποστήριξε ότι «κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο», αν και δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε μια τέτοια αντίδραση. Ο ίδιος υπονόησε ότι η σύνδεση αυτή θα επιβεβαιωθεί από την Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή τις επόμενες ώρες.

Όπως μεταδίδει το ANSA, “τώρα είναι όλο και πιο δύσκολο να πούμε ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και πολύ σπάνιων περιστατικών ασυνήθιστων θρόμβων στο αίμα που συνδέονται με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων”. Αυτό δήλωσε ο Καβαλέρι μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα σχετικά με τις έρευνες που πραγματοποιούνται για τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί σε άτομα κάτω των 55 ετών, κυρίως γυναίκες.

Ο αξιωματούχος του EMA εξήγησε ότι η διαδικασία αξιολόγησης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. “Αυτή την εβδομάδα θα δώσουμε κάποιες προκαταρκτικές οδηγίες, όμως δύσκολα θα υποδείξουμε όρια ηλικίας όπως έχουν κάνει διάφορες χώρες. Για τον απλό λόγο ότι είμαστε ρυθμιστική αρχή και πρέπει να έχουμε πολύ συγκεκριμένα δεδομένα για τη σχέση οφέλους- κινδύνου”.

“Προσπαθούμε να έχουμε την ακριβή εικόνα του τι συμβαίνει, να καθορίσουμε με λεπτομέρεια το σύνδρομο”, ανέφερε ακόμη. Ερωτηθείς εάν μπορούμε να πούμε ότι έχει σχέση το σπάνιο σύνδρομο με το εμβόλιο, απάντησε: “Κατά τη γνώμη μου τώρα μπορούμε να το πούμε, είναι σαφές ότι υπάρχει μια σχέση με το εμβόλιο. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα τι προκαλεί αυτή την αντίδραση”.

Ο Καβαλέρι επιμένει πάντως ότι η σχέση οφέλους-κινδύνου εξακολουθεί να είναι υπέρ της χορήγησης του εμβολίου. Όπως ανέφερε θα εξεταστούν οι διάφορες ηλικιακές ομάδες λεπτομερέστερα. “Οι νέες γυναίκες συχνά πρωταγωνιστούν σε περιστατικά θρομβώσεων, υποφέρουν λιγότερο από τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Άρα πρέπει να εκτιμήσουμε τα οφέλη και τους κινδύνους για αυτές. Βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι ακόμη και οι νέες γυναίκες καταλήγουν στην εντατική λόγω Covid. Ως εκ τούτου θα χρειαστεί πολύ προσεκτική μελέτη για να διαπιστώσουμε εάν η σχέση οφέλους-κινδύνου είναι υπέρ της χορήγησης του εμβολίου για όλες τις ηλικίες”, σημειώνει.

“Οι οδηγίες που αφορούν το σκεύασμα αυτό πρόκειται σίγουρα να επικαιροποιηθούν, με αναφορά στο ότι οι παρενέργειες, συνδέονται με το εμβόλιο. Θα υπογραμμιστεί με ξεκάθαρο τρόπο”, τονίζει, τέλος, ο Μάρκο Καβαλιέρι.

Πηγή:enikos.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 153 κρούσματα την Τρίτη 6/4 για την Δυτική Μακεδονία – 4.309 κρούσματα στη χώρα

Next Post

Φονικό στη Μακρινίτσα: Ο δράστης έσπασε την πόρτα και τα τζάμια για να μπει στο σπίτι

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Φονικό στη Μακρινίτσα: Ο δράστης έσπασε την πόρτα και τα τζάμια για να μπει στο σπίτι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στο Πάρκο των Μανιταριών
  • Δήμος Κοζάνης: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για αργίες και νυχτερινά
  • Δήμος Γρεβενών: Διατηρούνται σταθερά τα ανταποδοτικά τέλη για το 2026
  • Δύο εντάξεις έργων για την Τ.Κ. Ακρινή
  • FIESTA VOIO 2026: Το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr