• Latest
ΒΙΤΡΙΟΛΙ

Επίθεση με βιτριόλι: Να δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 36χρονη, προτείνει ο εισαγγελέας

9 Απριλίου 2021
Ξεκίνησε η έκθεση Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες

Ξεκίνησε η έκθεση Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες

15 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την ίδρυση υδατοδρομίων στη Δυτική Μακεδονία

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την ίδρυση υδατοδρομίων στη Δυτική Μακεδονία

15 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: Συνταγματική προστασία για τις ευάλωτες περιοχές της απολιγνιτοποίησης και δεσμευτική Ρήτρα Περιφερειακής Ανάπτυξης. (βίντεο)

15 Ιουλίου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: THE COALMINER’S GRANDSON LIVE στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: THE COALMINER’S GRANDSON LIVE στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

15 Ιουλίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Η Νεφρολόγος Μανωλακάκη Παναγιώτα στο Ιατρείο Υπερήχων Γ.Ζιμπιλίδη

15 Ιουλίου 2026
Η Έλενα Παπαρίζου την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Άλσος Βελβεντού

Η Έλενα Παπαρίζου την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Άλσος Βελβεντού

15 Ιουλίου 2026
Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χορηγού Βοΐου:  Προσκύνηση Λειψάνων την Κυριακή 19/07

Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χορηγού Βοΐου: Προσκύνηση Λειψάνων την Κυριακή 19/07

15 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Δυο βραδιές θεάτρου…Δυο σημεία συνάντησης με την τέχνη!

Δήμος Βοΐου: Δυο βραδιές θεάτρου…Δυο σημεία συνάντησης με την τέχνη!

15 Ιουλίου 2026
Fiesta Voio: Το εισιτήριο για να ξυπνάς μέσα στη φύση και να κοιμάσαι κάτω από τα αστέρια

Fiesta Voio: Το εισιτήριο για να ξυπνάς μέσα στη φύση και να κοιμάσαι κάτω από τα αστέρια

15 Ιουλίου 2026
Το ΠΡΑΣΙΝΟ και τα μάτια μας! Συνάντηση της Οικολογικής Κίνησης με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο

Συνοπτικός Απολογισμός του Δ.Σ. της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης

15 Ιουλίου 2026
Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας 16 και 17 Ιουλίου 2026 στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας

Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας 16 και 17 Ιουλίου 2026 στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας

15 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Πανηγυρική έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard 2026

Κοζάνη: Πανηγυρική έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard 2026

15 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με βιτριόλι: Να δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 36χρονη, προτείνει ο εισαγγελέας

sierafm by sierafm
9 Απριλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΙΤΡΙΟΛΙ
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Να παραπεμφθεί σε δίκη η 36χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης Ιωάννας για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νούλης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατηγορούμενη είχε πρόθεση να σκοτώσει την 35χρονη, αξιολογώντας τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας που έδειξαν ότι η ποσότητα και η πυκνότητα του καυστικού υγρού ήταν μεγάλη.

Την απόφαση για το εάν και με ποια κατηγορία θα παραπεμφθεί σε δίκη η 36χρονη θα τη λάβει τις προσεχείς εβδομάδες το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα.

Λίγες μόνον ημέρες από την επί της ουσίας απολογία που έδωσε η προσωρινά κρατούμενη για τη βίαιη επίθεση σε βάρος της Ιωάννας στις 20 Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα, ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να μην αποδέχεται όσα ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας η απολογούμενη, η οποία αποδέχθηκε την επίθεση, λέγοντας, ωστόσο, πως πρόθεσή της ήταν να τραυματίσει το θύμα και όχι να το σκοτώσει.
«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω», λέει η 36χρονη

Υπενθυμίζεται ότι η 36χρονη κατά τη διάρκεια της απολογίας της στην ανακρίτρια αρνήθηκε ότι ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα. Γνώριζε το θύμα από κοινό φιλικό κύκλο και υποστήριξε ότι ένα προσωπικό ζήτημα ήταν εκείνο που την ώθησε να ρίξει καυστικό υγρό στην 35χρονη.

Στην ερώτηση της ανακρίτριας εάν αποδέχεται την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, η κατηγορούμενη φέρεται να απάντησε:

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Ολα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά. Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της, την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου».
Επίθεση με βιτριόλι: «Είχα αρρωστημένη εμμονή μαζί της»

Όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο θέλησε να επιτεθεί στην Ιωάννα, ανέφερε ότι αιτία ήταν ένα προσωπικό ζήτημα, για το οποίο θα μιλήσει στο δικαστήριο.

«Απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα», υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες.
«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω, αλλά να την πονέσω»

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι όταν αποφάσισε να ρίξει βιτριόλι στην Ιωάννα δεν μπορούσε να φανταστεί τις συνέπειες, λέγοντας ότι «με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω, αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς, ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη αυτή ενέργειά μου θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και έναν μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου».
«Καλώς θα τιμωρηθώ»

«Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης, θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ».

Η κατηγορούμενη φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πόση ζημιά θα προκαλούσε το καυστικό υγρό στην άτυχη Ιωάννα και αρνήθηκε να αποκαλύψει από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι.

-Κατηγορούμενη: Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ηταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά.
-Ανακρίτρια: Γνωρίζετε ότι αν είχε εισπνεύσει από τη μύτη ή το στόμα το βιτριόλι θα καταστρέφονταν είτε οι πνεύμονες ή ο οισοφάγος, με αποτέλεσμα το θάνατό της και ότι εάν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα το οξύ θα προκαλούνταν ο θάνατός της από αιμορραγία.
-Κατηγορούμενη: Δεν γνώριζα τίποτα από όλα αυτά. Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά. Γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο. Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν γνώριζα ότι θα προκαλούσα τόσο μεγάλη ζημιά. Το παχύρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός, δεν γνώριζα ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή.
-Ανακρίτρια: Από πού προμηθευτήκατε το βιτριόλι;
-Κατηγορούμενη: Για την πράξη ανεύρεσης και την προμήθεια του καυστικού υλικού είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη και κανείς άλλος. Δεν θέλω να απαντήσω από πού το προμηθεύτηκα.

Η κατηγορούμενη ρωτήθηκε εάν προσπάθησε να επικοινωνήσει με το θύμα και φέρεται να είπε ότι «μέσω του συνηγόρου μου, επικοινώνησε ο ίδιος με τους δικηγόρους της και τους εξέφρασε τη συμπάθειά του και τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση. Σήμερα που είμαι ξανά ενώπιόν σας δηλώνω τη μεταμέλειά μου και τη συγγνώμη μου, εάν φυσικά γίνει δεκτή».

Τέλος, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σχεδίαζε εκ νέου να επιτεθεί στην Ιωάννα ενώ εκείνη νοσηλευόταν, και ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία, λέγοντας:

«Για τα δημοσιεύματα και την προσπάθεια της Πολιτικής Αγωγής να παρουσιάσει ψευδή γεγονότα ως αληθή και συγκεκριμένα ότι δήθεν εγώ είχα στην κατοχή μου σχεδιάγραμμα του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται και ότι συνομίλησα με φιλικό της πρόσωπο προκειμένου να αποσπάσω πληροφορίες για να της επιτεθώ ξανά μέσα στο νοσοκομείο, το διαψεύδω κατηγορηματικά. Πρόκειται για άτοπες και αβάσιμες κατηγορίες. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου στη δικογραφία. Ολα αυτά λέγονται αυθαίρετα και κακόβουλα, για να επιβαρύνουν την ήδη δυσάρεστη θέση μου. Παρουσιάζομαι ενώπιόν σας συντετριμμένη, μετά από 10 μήνες. Είμαι 36 ετών, με λευκό ποινικό μητρώο (…) Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μία δίκαιη δίκη και μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους».
Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα δεν δέχεται τη συγγνώμη

Τη δική της απάντηση στην ομολογία της 36χρονης -με καθυστέρηση ενός χρόνου- για την επίθεση με βιτριόλι είχε δώσει προ ημερών η πλευρά της Ιωάννας.

Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «ούτε η Ιωάννα ούτε η οικογένειά της δέχονται τη συγγνώμη της 35χρονης», καθώς, όπως επισημαίνει, δεν ήταν ειλικρινής.

«Κατά την απολογία της προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη της, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε τη βλάβη που μπορούσε να προκαλέσει το καυστικό υγρό και ότι η ποσότητα ήταν μικρή. Ωστόσο, από τα πραγματικά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ακριβώς το αντίθετο, καθώς η ποσότητα ήταν μεγάλη και προκάλεσε βαρύτατες βλάβες στην Ιωάννα. Είναι βέβαιο ότι η πρόθεσή της ήταν να τη σκοτώσει», είχε προσθέσει ο κ. Λύτρας.
Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΒΙΤΡΙΟΛΙ
Previous Post

Νεκρός ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ – Τον δολοφόνησαν στον Άλιμο

Next Post

Ανοιχτές εκκλησίες το Πάσχα: Εισήγηση των λοιμωξιολόγων με self test στους ιερείς

Next Post
εκκλησια

Ανοιχτές εκκλησίες το Πάσχα: Εισήγηση των λοιμωξιολόγων με self test στους ιερείς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ξεκίνησε η έκθεση Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την ίδρυση υδατοδρομίων στη Δυτική Μακεδονία
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: Συνταγματική προστασία για τις ευάλωτες περιοχές της απολιγνιτοποίησης και δεσμευτική Ρήτρα Περιφερειακής Ανάπτυξης. (βίντεο)
  • ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: THE COALMINER’S GRANDSON LIVE στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης
  • Η Νεφρολόγος Μανωλακάκη Παναγιώτα στο Ιατρείο Υπερήχων Γ.Ζιμπιλίδη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr