• Latest
κορονοιος εμβολιο

Εμβόλιο Κορονοϊού: “Ανάσα” από Pfizer, εν αναμονή της απόφασης για Johnson & Johnson

15 Απριλίου 2021
Πόλος έλξης Μετέωρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα και Σιάτιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο

Πόλος έλξης Μετέωρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα και Σιάτιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο

30 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: Οι μικρές κοινότητες και τα χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και όλης της χώρας, εκπέμπουν S.O.S.

Καλλιόπη Βέττα: Οι μικρές κοινότητες και τα χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και όλης της χώρας, εκπέμπουν S.O.S.

30 Μαΐου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Συνελήφθησαν 24χρονη  και ανήλικη  για κλοπή προϊόντων από κατάστημα

30 Μαΐου 2026
Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους

Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους

30 Μαΐου 2026
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Σιατίστης

30 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας- Σάββατο 6 Ιουνίου 2026

Δήμος Βοΐου: Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας- Σάββατο 6 Ιουνίου 2026

30 Μαΐου 2026
Γιατί νιώθουμε ναυτία μετά το φαγητό

Γιατί νιώθουμε ναυτία μετά το φαγητό

30 Μαΐου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης – Τρεις τραυματίες

30 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

29 Μαΐου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Την Τρίτη 9/6/2026 ο ειδικός γαστρεντερολόγος Ελευθεριαδης Νικόλαος, θα δέχεται στο ιατρείο του Γ. Ζιμπιλίδη

29 Μαΐου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Ποιοι και πότε θα λάβουν τα 150 ευρώ για το έκτακτο επίδομα παιδιού

29 Μαΐου 2026
Chios και Kythira Pass 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 300 ευρώ

Ύποπτα «παιχνίδια» με κρατήσεις δωματίων Κοινωνικού Τουρισμού -Τι συμβαίνει

29 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 31 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Κορονοϊού: “Ανάσα” από Pfizer, εν αναμονή της απόφασης για Johnson & Johnson

sierafm by sierafm
15 Απριλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε αναμονή για τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών αρχών σχετικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Δεν θα ξεκινήσουν στις 19/4 οι χορηγήσεις του εν λόγω εμβολίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο EMA που επισπεύδει την αξιολόγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson, αναμένεται να εκδώσει σχετική σύσταση, με την εταιρεία να παγώνει τη διανομή των δόσεων για τις οποίες είχε δεσμευτεί προς την ΕΕ. Η κατάσταση αυτή φαίνεται να προκαλεί εμπόδια στην Επιχείρηση Ελευθερία, καθώς η χώρα μας υπολόγιζε να λάβει μέχρι τέλος Ιουνίου 1,3 εκατ. δόσεις από αυτό το μονοδοσικό εμβόλιο, το οποίο θα οδηγούσε πιο γρήγορα στο πολύτιμο τοίχος ανοσίας μέχρι το καλοκαίρι. Ανάσα στη παρενέργεια αυτή, αν ο ΕΜΑ δεν εισηγηθεί την κυκλοφορία του εν λόγω εμβολίου, δίνει η Pfizer η οποία θα διαθέσει στην χώρα μας επιπλέον 1,2 εκατ. δόσεις.

Όπως αποκάλυψε χθες ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η Πρόεδρος της Commission Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως επισπεύδεται η παράδοση 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer/BioNTech προς την ΕΕ, οι οποίες θα παραδοθούν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, δηλαδή σε αυτούς τους μήνες, αντί για το τέταρτο τρίμηνο που ήταν προγραμματισμένες.

“Αυτό σημαίνει ότι για τη χώρα μας αναλογούν επιπλέον για αυτό το τρίμηνο 1,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Pfizer/BioNTech και αυτό μέχρι τον Ιούνιο. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό επίσης για την πορεία του εμβολιασμού και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φτάσουμε πιο γρήγορα σε πιο πολλούς συμπολίτες μας” ανέφερε ο Υπουργός.

Να επισημάνουμε ότι για τον μήνα Μάιο και Ιούνιου, η χώρα έχει ήδη συμφωνήσει να λάβει 1,55 εκατ. δόσεις και 1,7 εκατ. δόσεις αντίστοιχα. Με την προσθήκη των επιπλέον δόσεων προσεγγίζει μαζί με τις δόσεις του Απριλίου περί τις 5 εκατ. δόσεις που σημαίνει εξασφαλισμένη ανοσία για περίπου 2,5 εκατ. συμπολίτες μας.

Ήδη έχουν διενεργηθεί 2,3 εκατ. εμβολιασμοί με περίπου 1,6 εκατ. συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, και 765.000 να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις. Με τις επιπλέον δόσεις δημιουργείται ένα σημαντικό αποθεματικό ώστε μεσοπρόθεσμα η Επιχείρηση Ελευθερία να μη διαταράσσεται, εξασφαλίζονται κι ένα σχετικό περιθώριο χρόνου ώστε να αναμένει και τις εισηγήσεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ραντεβού

Χθες ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι από την Παρασκευή 16 Απριλίου μέχρι τη Δευτέρα 19 Απριλίου προχωράμε σταδιακά στο άνοιγμα της επόμενης ομάδας που είναι οι συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας από 18 έως 59. Το άνοιγμα της συγκεκριμένης ομάδας, στην οποία ανήκουν 800.000 συμπολίτες μας, θα γίνει σταδιακά ανάλογα με το νόσημα.

Επίσης ανέφερε ότι την επόμενη Τετάρτη 21 Απριλίου, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ανοίγει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 55-59. Ακολούθως, το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 50-54.

Όπως τονίζουμε συχνά, τα εμβόλια είναι ο μοναδικός τρόπος αναχαίτισης της επιδημίας καθώς όσο και αν η κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται, εξακολουθούν να βρίσκονται ψηλά. Μπορεί η θετικότητα να υποχωρεί, αλλά χρειάζονται μερικές εκατοντάδες μόνο για να προκαλέσουν έξαρση του τρίτου κύματος και δυστυχώς το ΕΣΥ αυτή τη στιγμή παλεύει με τις εφεδρείες του Πανελλαδικά. Ήδη το 86% των κλινών ΜΕΘ είναι κατειλημμένες και οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 809.

Γιώργος Σακκάς
Πηγή: News247.gr
Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Self test για τους εργαζομένους από Δευτέρα: Ποιους αφορά

Next Post

Χλωρίνη ήταν το καυστικό υγρό που έριξαν στην 25χρονη στην Κυψέλη -Πού στρέφονται οι έρευνες

Next Post
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Χλωρίνη ήταν το καυστικό υγρό που έριξαν στην 25χρονη στην Κυψέλη -Πού στρέφονται οι έρευνες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πόλος έλξης Μετέωρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα και Σιάτιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο
  • Καλλιόπη Βέττα: Οι μικρές κοινότητες και τα χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και όλης της χώρας, εκπέμπουν S.O.S.
  • Φλώρινα: Συνελήφθησαν 24χρονη  και ανήλικη  για κλοπή προϊόντων από κατάστημα
  • Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους
  • Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Σιατίστης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr