Με γρήγορους ρυθμούς η πλακόστρωση στο κέντρο της Σιάτιστας. Φωτογραφίες
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Παράσταση θεάτρου κούκλας REDICOLO
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία περιπτέρου του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας «Let’s Get Together»
Δήμος Κοζάνης: «Μια ιστορία μπορεί να…» – Όταν το διαφορετικό βρίσκει τη θέση του (Φωτογραφίες)
Κοζάνη: 51χρονος εξαπατήθηκε μετά από εύρεση αγγελίας πώλησης αυτοκινήτου σε ιστοσελίδα – Κατέθεσε ως προκαταβολή  2.500  ευρώ
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν
Σιάτιστα: Φωτιά σε κάδο ανακύκλωσης. Κινδύνεψε κατοικία. Σοβαρές ζημιές
Επίσκεψη της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κα. Σέβης Βολουδάκη στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου
ΚΑΦΕΣ
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025
καταστήματα
«Quishing»: Η νέα απάτη μέσω QR code που παρακάμπτει τα φίλτρα ασφαλείας

Άγιο Φως: Πώς θα γίνει η μεταφορά του στην Ελλάδα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA αναφορικά με το πώς θα γίνει φέτος η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα.

«Θα πάω να παραλάβω το Άγιο Φως. Οι ισραηλινές αρχές είχαν κάποια δεδομένα, όπως και πέρυσι, που έλεγαν ότι και πάλι δε θα μπορούσαμε να πάμε και θα στέλναμε μόνο ένα αεροσκάφος για να πάρει το Άγιος Φως. Μετά από πιέσεις μας, οι αντιστάσεις τους κάμφθηκαν και έτσι φέτος λόγω και του θεσμικού μου ρόλου θα πάω εγώ εκεί. Θα πάω στα Ιεροσόλυμα, θα συμμετέχω στο τελετουργικό της Ανάστασης και θα πάρουμε το Άγιο Φως. Φεύγω Σάββατο ξημερώματα από την Αθήνα. Γύρω στις 3 γίνεται το τελετουργικό της Ανάστασης στον Πανάγιο Τάφο, και γύρω στις 6 θα είμαστε πίσω», εξήγησε ο κ. Βλάσης.

«Πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου. Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις», συνέχισε ο ίδιος.

«Νομίζω ότι έχει ξεκαθαρίσει ότι θα γίνει στις 9 η Ανάσταση. Φέτος είναι ένα καλύτερο Πάσχα σε σχέση με πέρυσι. Οι εκκλησίες είναι ανοιχτές, και έστω και με περιορισμούς μπορούν να πάνε οι πιστοί, και θα μπορέσουμε και το Άγιο Φως να πάει σε 12 πόλεις. Αυτό που έχει πει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος, ότι το Άγιος Φως είναι αυτό που καίει στο καντήλι κάθε Αγίας Τράπεζας», τόνισε κλείνοντας ο κ. Βλάσης.

Πηγή: Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *