• Latest
χρημα

Ποια μέτρα στήριξης έρχονται μετά το Πάσχα

4 Μαΐου 2021
Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση στη Σιάτιστα

Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση στη Σιάτιστα

4 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Η παρέλαση της 4ης Νοεμβρίου για τα Ελευθέρια της πόλης.  Βίντεο

Σιάτιστα: Η παρέλαση της 4ης Νοεμβρίου για τα Ελευθέρια της πόλης. Βίντεο

4 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Η κατάθεση στεφάνων για την Επέτειο της 4ης Νοεμβρίου

Σιάτιστα: Η κατάθεση στεφάνων για την Επέτειο της 4ης Νοεμβρίου

4 Νοεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Έγκυος γέννησε στο ασθενοφόρο – Το νεογέννητο έσωσαν γιατρός, μαία, νοσηλευτής και διασώστες

4 Νοεμβρίου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Οδηγούσε ταξί χωρίς δίπλωμα οδήγησης – Χειροπέδες σε 34χρονο

4 Νοεμβρίου 2025
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Αιτήσεις έως 5 Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα myΘέρμανση, προκαταβολή πριν τα Χριστούγεννα

4 Νοεμβρίου 2025
Σιατιστινό Αρχονταρίκι. Ένας χώρος φιλοξενίας

Σιατιστινό Αρχονταρίκι. Ένας χώρος φιλοξενίας

4 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: Διορθώστε στο Νομοσχέδιο το άδικο πληθυσμιακό όριο για ΕΝΦΙΑ και τεκμαρτό εισόδημα

4 Νοεμβρίου 2025
Ο Παπακώστας ( Παπα Βόιο) στο όπου υπάρχει Ελλάδα του ΣΚΑΙ. Βίντεο

Ο Παπακώστας ( Παπα Βόιο) στο όπου υπάρχει Ελλάδα του ΣΚΑΙ. Βίντεο

4 Νοεμβρίου 2025
Ο Υποχθόνιος στην εκπομπή Όπου υπάρχει Ελλάδα του ΣΚΑΙ. Βίντεο

Ο Υποχθόνιος στην εκπομπή Όπου υπάρχει Ελλάδα του ΣΚΑΙ. Βίντεο

4 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Φιλαρμονικής Κορακιάνας Κέρκυρας Σπύρος Σαμάρας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Φιλαρμονικής Κορακιάνας Κέρκυρας Σπύρος Σαμάρας. Βίντεο και φωτογραφίες

4 Νοεμβρίου 2025
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Καλονέρι: Επιτυχημένη η αιμοδοσία της Κυριακής

3 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 4 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ποια μέτρα στήριξης έρχονται μετά το Πάσχα

sierafm by sierafm
4 Μαΐου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε σταδιακή εφαρμογή μπαίνουν μετά το Πάσχα τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα διαδεχτούν υφιστάμενα μέτρα στήριξης, όπως οι επιστρεπτέες προκαταβολές που ολοκληρώνουν τον κύκλο τους. Τα μέτρα στήριξης θα υλοποιηθούν και για άλλους κλάδους της οικονομίας εκτός από την εστίαση.

Παράλληλα θα «τρέξει» το πρόγραμμα επιδότησης δαπανών, ενώ στο τέλος Μαΐου θα δοθούν οι πρώτες δόσεις επιδότησης επιχειρηματικών δανείων στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρα 2». Ταυτόχρονα θα υλοποιηθούν στοχευμένα Προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης με αιχμή τους εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού, τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Οι αναστολές συμβάσεων και τα μειωμένα ενοίκια δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα εφαρμοστούν για όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και με αυστηρές προϋποθέσεις για ορισμένους άλλους κλάδους της οικονομίας.

Κυβερνητική βούληση είναι κατά τον πρώτο μήνα επαναλειτουργίας της αγοράς, να στηριχτούν ουσιαστικά οι επιχειρήσεις, ώστε να μειωθεί το μισθολογικό κόστος, αλλά και τα πάγια έξοδά τους, ώστε να καταφέρουν να επανέλθουν πιο γρήγορα στην κανονικότητα.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν το επόμενο διάστημα από τα ακόλουθα Προγράμματα:

1. Πρόγραμμα για την εστίαση: Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για την ειδική ενίσχυση της εστίασης με 330 εκατ. ευρώ, από την οποία υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν περίπου 35.000 επιχειρήσεις του κλάδου, ενώ θα αποσαφηνιστεί το αντίστοιχο πλαίσιο επιδότησης για τον Τουρισμό, με περίπου 350 εκατ. ευρώ, αλλά και για άλλους κλάδους όπως είναι τα γυμναστήρια και οι παιδότοποι.

2. Αυξημένη αποζημίωση Ειδικού Σκοπού: Μετά τις πληρωμές της Επιστρεπτέας θα ξεκινήσει η καταβολή 130 εκατ. ευρώ σε περίπου 100.000 επιχειρήσεις των κλάδων, στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τον Απρίλιο. Οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και είναι δικαιούχοι αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, χωρίς να ληφθεί υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου.

Η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:

–  1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.

–  2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.

–  4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.

Αυτή η αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα, είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

3. Επιδότηση πάγιων δαπανών: Ως τα τέλη Μάιου θα «τρέξει» με 500 εκατ. ευρώ η επιδότηση επιχειρήσεων με εργαζομένους, μέσω πιστωτικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μελλοντικών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Η ενίσχυση θα υπολογιστεί ως ποσοστό των παγίων δαπανών που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2020 και δεν έχουν καλυφθεί από τις ενισχύσεις που έχουν δοθεί από το κράτος. Το ποσοστό της ενίσχυσης θα διαφοροποιείται με βάση τη πτώση του τζίρου, καθώς θα είναι υψηλότερο για επιχειρήσεις που είχαν πτώση τζίρου άνω του 60%. Οι επιχειρήσεις που θα είναι επιλέξιμες θα πρέπει να ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους, να απασχολούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης, να έχουν υποβάλει όλες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και τις δηλώσεις Ε3 για την περίοδο που υποχρεούνται, να παρουσιάζουν ζημιά προ φόρων τουλάχιστον 30% είτε σε σχέση με τα ακαθάριστα έσοδά τους, είτε σε σχέση με τα συνολικά έξοδά τους για το 2020, να παρουσιάζουν πτώση τζίρου τουλάχιστον 30% το 2020 σε σχέση με το 2019.

4. Γέφυρα 2: Το πρόγραμμα θα επιδοτεί τις δόσεις των επιχειρηματικών δανείων και των δανείων που έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες προς τις τράπεζες για 8 μήνες.

Η επιδότηση θα ξεκινά από το 90% της δόσης για τις συνεπείς επιχειρήσεις και θα μειώνεται έως και το 70% κατά τη διάρκεια της 8μηνης περιόδου, ενώ για όσες επιχειρήσεις είχαν δάνεια σε καθυστέρηση, η επιδότηση θα ξεκινά από το 80% και θα μειώνεται έως και το 60%. Αισθητά μειωμένη θα είναι η επιδότηση για τα επιχειρηματικά δάνεια που έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες, για τα οποία θα ξεκινά από το 50% και θα μειώνεται στο 30%. Προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις αυτές είναι τα δάνειά τους να μην έχουν καταγγελθεί πριν την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Πηγή: Newsbeast.gr

Previous Post

Κορονοϊός: Ποιο είναι το ποσοστό προστασίας μετά από κάθε δόση ανά εμβόλιο

Next Post

Σχολεία: Στην τελική ευθεία πριν την επιστροφή για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου

Next Post
σχολειο

Σχολεία: Στην τελική ευθεία πριν την επιστροφή για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση στη Σιάτιστα
  • Σιάτιστα: Η παρέλαση της 4ης Νοεμβρίου για τα Ελευθέρια της πόλης. Βίντεο
  • Σιάτιστα: Η κατάθεση στεφάνων για την Επέτειο της 4ης Νοεμβρίου
  • Έγκυος γέννησε στο ασθενοφόρο – Το νεογέννητο έσωσαν γιατρός, μαία, νοσηλευτής και διασώστες
  • Οδηγούσε ταξί χωρίς δίπλωμα οδήγησης – Χειροπέδες σε 34χρονο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr