• Latest
Γιάννης Στρατάκης

Στρατάκης: Ως εδώ με την υποβάθμιση της Π.Ε Φλώρινας, κ. Κασαπίδη !

8 Μαΐου 2021
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

27 Ιουνίου 2025
Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

27 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

27 Ιουνίου 2025
Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

27 Ιουνίου 2025
Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

27 Ιουνίου 2025
Ο Δήμος Γρεβενών στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Κ16 – Υψηλού επιπέδου φιλοξενία και συνεργασία με μέλλον.

Ο Δήμος Γρεβενών στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Κ16 – Υψηλού επιπέδου φιλοξενία και συνεργασία με μέλλον.

27 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 και ώρες 10:00 έως 22:00 στο Άλσος Κουρί λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς  καθώς και σε άλλα δασικά οικοσυστήματα

Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 και ώρες 10:00 έως 22:00 στο Άλσος Κουρί λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς καθώς και σε άλλα δασικά οικοσυστήματα

27 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 2-7-2025 για τον ισολογισμό

27 Ιουνίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Τα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, χωρίς εκλογικό το Βόιο

27 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Κοζάνη και Φλώρινα σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

27 Ιουνίου 2025
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το  Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα  «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

27 Ιουνίου 2025
αστυνομια, συλληψη

4 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

27 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στρατάκης: Ως εδώ με την υποβάθμιση της Π.Ε Φλώρινας, κ. Κασαπίδη !

sierafm by sierafm
8 Μαΐου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Γιάννης Στρατάκης
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν προβλήματα πολιτικής επικοινωνίας με την πανδημία.

Τα προβλήματα όμως δεν σταμάτησαν και περισσεύουν. Πυκνά σύννεφα καλύπτουν τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ορίζοντα της Δ. Μακεδονίας και της Π.Ε. Φλώρινας.

Τι γίνεται λοιπόν στην Π.Ε. Φλώρινας;

– Όταν οι επιχειρήσεις της εστίασης και του λιανεμπορίου έμειναν εκτός χρηματοδότησης από το έκτακτο πρόγραμμα στήριξης για την πανδημία. Ένα καθοριστικό μέτρο αντιμετώπισης των βραχυπρόθεσμων προβλημάτων της τοπικής οικονομίας στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.

– Όταν ήδη έχει κλείσει ο ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα και ακολουθεί ο ΑΗΣ Μελίτης σύντομα και μέσα σε μία νύχτα θάβεται η τηλεθέρμανση της πόλης της Φλώρινας. Υποθηκεύοντας τον μακρόπνοο αναπτυξιακό σχεδιασμό.

– Όταν ο Κάθετος Οδικός Άξονας μέχρι στιγμής είναι εκτός ΕΣΠΑ και εκτός Ταμείου Ανάκαμψης παρά το γεγονός ότι υπάρχει μελετητική ωριμότητα σε τμήματά του.

– Όταν τα έτοιμα μελετητικά τμήμα του οδικού άξονα Φλώρινα-Πισοδέρι δεν  έχουν ξεκινήσει ακόμη, ενώ δυο χρόνια τώρα βολοδέρνει η επικαιροποίηση της μελέτης!

– Όταν τα άλλα οδικά δίκτυα Πισοδέρι – διασταύρωση Πρεσπών, διαστ. Πρεσπών –Κρυσταλλοπηγή, δεν έχουν καμία εξέλιξη, όπως  και το τμήμα διαστ. Πρεσπών-Λαιμός παραμένει ακόμη ανένταχτο.

Και όλα αυτά εξ αιτίας της ανεπάρκειας και των πολύ προβληματικών προτεραιοτήτων που θέτει η Περιφερειακή Αρχή.

Όταν, την ίδια στιγμή μάλιστα, με δική της ευθύνη, όπως προκύπτει με τις μέχρι σήμερα ενέργειες και τοποθετήσεις της:

* Η Βιομηχανική Περιοχή της Φλώρινας, η μόνη που ξεχωρίζει στη Δυτ.Μακεδ,  λόγω λειτουργικού καθεστώτος (ως η πρώτη που προωθήθηκε λόγω συνοριακής θέσης και ειδικών κινήτρων για την εγκατάσταση επιχειρήσεων στο παρελθόν), αντιμετωπίζεται  με υποβαθμισμένο ενδιαφέρον και εξομοιώνεται με άλλες ήσσονος  λόγω θέσης και ανύπαρκτης σημασίας ή προβαλλόμενες με τοπικιστικά καθαρά κριτήρια ΒΙΟΠΑ ή ΒΙΠΕ.

* Ανακοινώνεται από τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Δυτ. Μακεδ, νέος σχεδιασμός-προγραμματισμός σιδηροδρομικών έργων για την Περιφέρεια χωρίς όμως να υπάρχει ρητή δέσμευση ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης για την άμεση προώθηση της αναβάθμισης του υφιστάμενου Σιδηροδρομικού δικτύου με την ηλεκτροκίνησή του. Κανένας λόγος και για την προώθηση των ενταγμένων στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα, σιδηροδρομικά έργα που αποτελούν μάλιστα έργα πρώτης προτεραιότητας για Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (άξονας Θεσσαλονίκη – Φλώρινα-Αλβανία και Κοζάνη-Καλαμπάκα). Σημειώνεται πως ιδίως για το δεύτερο δεν υπάρχει ομόθυμη πολιτική σύγκλιση, με δεδομένο ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση το απένταξε από το Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών. Αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα, είναι για αυτά τα έργα που απαιτείται στιβαρή υπερκομματική, ομόθυμη, και επίμονη διεκδίκηση από την Περιφερειακή αρχή, κάτι που προς το παρόν δεν συμβαίνει.

Και την ίδια στιγμή ανακοινώνεται η σιδηροδρομική σύνδεση Σιάτιστας –Καστοριάς –Αλβανίας και βγαίνει από το χάρτη το ήδη ενταγμένο τμήμα Φλώρινα –Κρυσταλλοπηγή/Καστοριά – Πόγραδετς (και αυτό παρά τις ειλημμένες αποφάσεις του Υπουργού Μεταφορών και των εποπτευόμενων αρμόδιων αρχών σύμφωνα με πρόσφατη απάντηση του Υπουργού σε επερώτηση της Βουλευτού Φλώρινας κ. Πέρκα).

Αντί σε μια περίοδο διεκδίκησης ν’ απαιτηθούν τα αυτονόητα ξεκινά, όπως όλα δείχνουν με τις ευλογίες του κ. Κασαπίδη, η συζήτηση για την σιδηροδρομική σύνδεση Σιάτιστας – Καστοριάς – Αλβανίας, που είναι όμως εκτός του Ευρωπαϊκού Σχεδιασμού και ως εκ τούτου δεν έχει καν προοπτικές ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Με λίγα λόγια επειδή η Κυβέρνηση έχει αφήσει εκτός Ταμείου Ανάκαμψης τον Σιδηρόδρομο στη Δυτική Μακεδονία και στη Φλώρινα, πειραματίζεται με νέους σχεδιασμούς, σκορπά φρούδες υποσχέσεις εκμεταλλευόμενη το θολό μήνυμα που στέλνει η Περιφέρεια και τους παρασκηνιακούς σχεδιασμούς του κ. Περιφερειάρχη.

Στο πλαίσιο αυτό θυμίζει «διανομή χαντρών προς ιθαγενείς» η πρόταση για την κατασκευή τμήματος Κοζάνης-Βέροιας.

Πόσο η Φλώρινα μπορεί  ν’ ανέχεται αυτή την κατάσταση;

– Με την παράβλεψη των αναγκών ολοκλήρωσης σημαντικών οδικών δικτύων της σε αντιδιαστολή με την προώθηση άλλων δευτερευόντων οδικών τμημάτων.

– Με την συστηματική αγνόηση και υποβάθμιση της ΒΙΠΕ, η οποία κατά τον κ. Κασαπίδη απλά συνορεύει με την Βόρεια Μακεδονία και όχι με την Κεντρική Ευρώπη, με πρόθεση προφανώς  να εξισωθεί προς τα κάτω με άλλες πιο σημαντικής προτεραιότητας γι’ αυτόν λύσεις.

– Με την εξίσωση της ήδη υφιστάμενης προγραμματισμένης  σιδηροδρομικής σύνδεσης  της Φλώρινας με Αλβανία και την προσπάθεια υπονόμευσής της με την υιοθέτηση άλλων πιο πολιτικά αποδοτικών για τον Περιφερειάρχη λύσεων.

Και όλα αυτά ενώ την ίδια στιγμή στο πρόσφατα παρουσιασθέν στο Περ. Συμβούλιο την 1-4-21 τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αναφορά:

– Για τον οδικό άξονα Φλώρινα – Κέλλη – Έδεσσα και Ασπρόγεια – Λέχοβο, για καθοριστικές βελτιώσεις χάραξης.

-Για τα αρδευτικά δίκτυα των περιοχών Φράγματος Κολχικής, Βεγορίτιδας, Χειμαδίτιδας, αξιοποίησης του φράγματος Παπαδιάς με πρώτη άμεση φάση τη σύνδεσή του με το υφιστάμενο αρδευτικό Σκοπού – Μελίτης – Νεοχωρακίου.

– Για τα έργα που ωρίμασαν προς εκτέλεση, αξίας μόλις 23,0 εκ ευρώ.

– Για τις 35 μικρομελέτες που αναφέρονται, από τις οποίες μόνο μία αφορά σε έργο προδιαγραφών ΕΣΠΑ-μεγάλου προϋπολογισμού.

– Για τη βελτίωση του Χ/Κ Της Βίγλας, που για τρίτη χρονιά περιμένει την έκδοση των Περιβαλλοντικών Όρων .

Ενώ κανένας στρατηγικός σχεδιασμός δεν κατατέθηκε εδώ και δύο χρόνια, ούτε για την Περιφέρεια, ούτε για τις Π. Ενότητες, συμπεριλαμβανόμενης και της Φλώρινας.

Ο ρόλος του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη  περιορίζεται σε δημόσιες σχέσεις και διεκπεραιώσεις. Μία αδιαφορία που αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά. Μάλιστα οι διεκδικήσεις από τη κεντρική εξουσία φαίνεται να μην έχουν και αποτελέσματα! Καμία επίσκεψη Υπουργού ή Κυβερνητικού παράγοντα δεν περιλαμβάνει στο πρόγραμμα την Φλώρινα, όπως και τις άλλες εκτός κέντρου Π. Ενότητες, την ίδια στιγμή που οι μελέτες των διεθνών οργανισμών, όπως της Παγκόσμιας Τράπεζας, τονίζουν ότι όσα μας έχουν ξημερώσει εδώ και καιρό (βίαιη χωρίς σοβαρό σχεδιασμό Απολιγνιτοποίηση) απειλούν και την ελάχιστη αναπτυξιακή προοπτική που απέμεινε στην Περιφέρεια!

Κύριε Περιφερειάρχη

Είστε ένα βήμα πριν η Φλώρινα σας κηρύξει πρόσωπο ανεπιθύμητο εξ αιτίας αυτής της στάσης σας! Δεν μπορεί να ανεχθεί την περαιτέρω απαξίωση της!

Γιάννης Στρατάκης

π. Νομάρχη Φλώρινας

Περιφερειακός Σύμβουλος Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

 

Tags: ΣΤΡΑΤΑΚΗΣσυνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ
Previous Post

Τα κρούσματα του Σαββάτου στη Δυτική Μακεδονία – 2.461 κρούσματα στη χώρα –

Next Post

Ανοιχτά σήμερα σούπερ μάρκετ, καταστήματα και κομμωτήρια

Next Post
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ανοιχτά σήμερα σούπερ μάρκετ, καταστήματα και κομμωτήρια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη
  • Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025
  • Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας
  • Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς
  • Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr