• Latest
Δωρεάν rapid test

Ελληνικό τεστ για τον κοροναϊό δίνει αποτέλεσμα σε 3 λεπτά

15 Μαΐου 2021
Η κοπή της βασιλόπιτας του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο

Η κοπή της βασιλόπιτας του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο

30 Ιανουαρίου 2026
Η Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου έκοψε την Βασιλόπιτα. Βίντεο και φωτογραφίες

Η Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου έκοψε την Βασιλόπιτα. Βίντεο και φωτογραφίες

30 Ιανουαρίου 2026
Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών

30 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Τα Εκπαιδευτήρια γιόρτασαν τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Τα Εκπαιδευτήρια γιόρτασαν τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Βίντεο και φωτογραφίες

30 Ιανουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Δίκαιη είναι η φορολογική πολιτική που δεν κλείνει τα μάτια στο μεγάλο πλούτο»

30 Ιανουαρίου 2026
Σέρβια 2026: Ένας Δήμος, μια μεγάλη αγκαλιά παράδοσης και κεφιού – Το πλήρες πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων

Σέρβια 2026: Ένας Δήμος, μια μεγάλη αγκαλιά παράδοσης και κεφιού – Το πλήρες πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων

30 Ιανουαρίου 2026
Anti-stress παιχνίδια με επαναληπτικές κινήσεις για χαλάρωση

Anti-stress παιχνίδια με επαναληπτικές κινήσεις για χαλάρωση

30 Ιανουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

56χρονος βίασε την 78χρονη θεία του με κινητικά προβλήματα

30 Ιανουαρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν 4 άτομα για ναρκωτικά, σε περιοχές των Γρεβενών και της Κοζάνης

30 Ιανουαρίου 2026
χρημα

Στις μισθοδοσίες σήμερα οι αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα από τις φοροελαφρύνσεις – Οι κερδισμένοι, δείτε παραδείγματα

30 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Οδοντίατρος πρωταγωνιστής σε δύο επεισόδια μέσα σε 24 ώρες – Προκάλεσε ζημιές σε ιατρείο και επιτέθηκε σε αστυνομικούς

30 Ιανουαρίου 2026
παιδι

Πέθανε 5χρονος – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του

30 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελληνικό τεστ για τον κοροναϊό δίνει αποτέλεσμα σε 3 λεπτά

sierafm by sierafm
15 Μαΐου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
Δωρεάν rapid test
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του εργαστηρίου Κυτταρικής Τεχνολογίας έκαναν την ανακάλυψη Ο κορωνοϊός μπορεί να ανιχνευθεί αμέσως μετά τη μόλυνση, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ιδανικό για σχολεία, αεροδρόμια, λιμάνια και όπου χρειάζονται άμεσα αποτελέσματα ελέγχου.

Τεστ για τον κοροναϊό που δίνει αποτελέσματα σε τρία λεπτά και μάλιστα αμέσως μετά την πιθανή μόλυνση: άλλη μια πρωτοπορία ελλήνων επιστημόνων που έρχεται να προστεθεί σε εκείνες των προηγούμενων μηνών, με ένα ωστόσο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Η έρευνα ήταν αυτοχρηματοδοτούμενη, με μεγάλα μέρη εθελοντικής εργασίας και κυρίαρχη την – ξεχωριστή – ικανότητα των ελλήνων ερευνητών να πρωτοπορούν ενάντια στις συνθήκες, αλλά και τις αντιξοότητες.

Αυτή τη φορά, ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εργαστηρίου Κυτταρικής Τεχνολογίας ανακάλυψαν ένα τεστ για την ανίχνευση του ιού που μπορεί να δώσει αποτελέσματα αμέσως μετά την πιθανή μόλυνση. Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μια πολύτιμη βοήθεια σε σχολεία, αεροδρόμια, λιμάνια, αλλά και γενικά όπου χρειάζονται άμεσα αποτελέσματα ελέγχου.

Η μέθοδος αυτή απαιτεί μόνο το υπό έλεγχο δείγμα, ένα κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ και μια διαδικτυακή εφαρμογή. Οι κλινικές δοκιμές της έγιναν σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών και ερευνητές διεθνούς φήμης όπως ο Γιώργος Χρούσος, αλλά και με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Οι επιστήμονες του ΓΠΑ ανέπτυξαν έναν βιοαισθητήρα, που μπορεί να ενσωματωθεί σε μια εύχρηστη πλατφόρμα και προσφέρει αστραπιαία ανίχνευση της πρωτεΐνης-ακίδας S1 του νέου κορωνοϊού ακόμα και εάν δεν υφίσταται κανένα σύμπτωμα.

Οπως λέει στα «ΝΕΑ» η ερευνήτρια του εργαστηρίου Σοφία Μαυρίκου, το τεστ γίνεται με μια μπατονέτα για ρινικό επίχρισμα ή με δείγμα σάλιου και τα αποτελέσματα μεταφέρονται στη διαδικτυακή εφαρμογή όπου φαίνεται αμέσως αν υπάρχει μόλυνση ή όχι.

Αξιοπιστία

Διευθυντής του εργαστηρίου είναι ο πρύτανης του Ιδρύματος Σπύρος Κίντζιος που αναφέρει ότι «τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών μάς δείχνουν ότι η μέθοδος παρουσιάζει μεγάλη αξιοπιστία και έχει χρήση όχι μόνο για κοινούς ιούς όπως της γρίπης αλλά και για πολλές άλλες επικίνδυνες λοιμώδεις νόσους». «Ενας από τους σημαντικότερους περιορισμούς των διαθέσιμων διαγνωστικών εργαλείων για την ανίχνευση του κορωνοϊού είναι η αδυναμία διαπίστωσης της μόλυνσης από τις πρώτες μέρες» συνεχίζει ο ίδιος και προσθέτει: «Αυτό οφείλεται στην εν γένει χαμηλή ευαισθησία της συντριπτικής πλειοψηφίας των τεστ αντιγόνου καθώς και των self test τα οποία κυκλοφορούν μαζικά στην αγορά. Ταυτόχρονα, οι μοριακές μέθοδοι ανίχνευσης, παρότι ευαίσθητες, συνήθως είναι χρήσιμες μόνο για την επιβεβαίωση της ασθένειας, καθώς έχουν εφαρμογή κατά το διάστημα των τριών πρώτων εβδομάδων από την εμφάνιση των συμπτωμάτων».

Η συσκευή που έχει αναπτυχθεί μπορεί να δώσει αποτελέσματα για οκτώ διαφορετικά δείγματα τη φορά, ενώ στα σχέδια του εργαστηρίου είναι και η δημιουργία ατομικών τεστ. Η έρευνα του ΓΠΑ ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο. «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσαμε να το κάνουμε νωρίτερα, καθώς είμαστε αυτοχρηματοδοτούμενοι και δουλεύαμε διά ζώσης και μετά τη βασική μας εργασία στο πανεπιστήμιο» λέει η Σοφία Μαυρίκου. Ευχαριστεί από την πλευρά της τα νοσοκομεία που προμήθευαν τους επιστήμονες με δείγματα στη διάρκεια της έρευνας, ενώ αναφέρει ότι πλέον το ΓΠΑ βρίσκεται σε συνεννοήσεις με φορείς χρηματοδότησης για να προχωρήσει σύντομα η υλοποίηση της ιδέας.

Κλινικές μελέτες

Η νέα μέθοδος ανίχνευσης της Covid-19 παρουσιάστηκε αρχικά πριν από λίγους μήνες στο περιοδικό «Sensors». Επίσης, η μέθοδος δοκιμάστηκε ήδη σε τρεις κλινικές μελέτες που διεξήχθησαν από ερευνητικές ομάδες και διαπίστωσαν την επιτυχία της. Τα αποτελέσματά της μιας από αυτές δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Journal of Virological Methods», επιβεβαιώνοντας τελικά την αποτελεσματικότητα του κυτταρικού βιοαισθητήρα που αναπτύχθηκε. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ερευνήτρια, συγκρινόμενη με τις παραδοσιακές μοριακές μεθόδους η τεχνολογία του κυτταρικού βιοαισθητήρα παρουσίασε ακρίβεια της τάξης του 93% και 97,8% στη διάγνωση του ιού.

Ο βιοαισθητήρας του ΓΠΑ βασίζεται σε τροποποιημένα κύτταρα θηλαστικών τα οποία φέρουν ένα ανθρώπινο αντίσωμα κατά του αντιγόνου της επιφανειακής πρωτεΐνης-ακίδας S1 του ιού. Η πρωτεΐνη S1 προσκολλάται στα αντισώματα του βιοαισθητήρα μεταβάλλοντας τις κυτταρικές βιοηλεκτρικές ιδιότητες, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να μετρηθούν μέσω μιας ειδικής βιοηλεκτρικής διάταξης. «Η μεθοδολογία μαζικής παραγωγής τόσο της διαγνωστικής συσκευής όσο και των συνοδευτικών αναλώσιμων έχει αναλυθεί και χαρτογραφηθεί από την ερευνητική ομάδα του ιδρύματος μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Εφόσον βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση, είναι εφικτή η μαζική κάλυψη των αναγκών άμεσου και στιγμιαίου ελέγχου σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος με εκτιμώμενο κόστος μικρότερο των έξι ευρώ ανά τεστ. Η μέθοδος μπορεί να εξαχθεί και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα σε χώρες οι οποίες μαστίζονται σημαντικά από την πανδημία, αναβαθμίζοντας σημαντικά τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη» καταλήγει ο πρύτανης του ΓΠΑ.

Πηγή: tanea.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Απολύσεις: Τι προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο και ποιοι εργαζόμενοι προστατεύονται

Next Post

Τα κροούσματα του Σαββάτου 15/5 στη Δυτική Μακεδονία – 1.957 νέα κρούσματα – 43 νεκροί – 661 διασωληνωμένοι 17:3415 Μαΐου 2021

Next Post
κορονοιος

Τα κροούσματα του Σαββάτου 15/5 στη Δυτική Μακεδονία - 1.957 νέα κρούσματα – 43 νεκροί – 661 διασωληνωμένοι 17:3415 Μαΐου 2021

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η κοπή της βασιλόπιτας του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο
  • Η Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου έκοψε την Βασιλόπιτα. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών
  • Σιάτιστα: Τα Εκπαιδευτήρια γιόρτασαν τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Δίκαιη είναι η φορολογική πολιτική που δεν κλείνει τα μάτια στο μεγάλο πλούτο»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr