• Latest
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Υπέρταση: Μόνο 3 στους 10 υπερτασικούς έχει καλά ρυθμισμένη πίεση

19 Μαΐου 2021
Οι κορυφαίοι παίκτες του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson στον 21ο αιώνα

Σαουθάμπτον – Ρέξαμ: Χολιγουντιανή πρεμιέρα στην Τσάμπιονσιπ

9 Αυγούστου 2025
Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης

Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης

9 Αυγούστου 2025
ΓΙΑΤΡΟΣ

5 ενδείξεις ότι πρέπει να επισκεφθείτε ενδοκρινολόγο

9 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Άνδρας σκότωσε σκύλο με κυνηγετικό όπλο

9 Αυγούστου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Μαθητής κατείχε 1.000 αρχεία βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού με ανήλικους

9 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Ξένοι τουρίστες εκβίασαν ιδιοκτήτη καταλύματος – Ζητούσαν 700 ευρώ για να μην τον δυσφημίσουν στο διαδίκτυο

9 Αυγούστου 2025
26χρονη τραυματίστηκε από ομπρέλα στην παραλία: «Θύμα» των ισχυρών ανέμων

26χρονη τραυματίστηκε από ομπρέλα στην παραλία: «Θύμα» των ισχυρών ανέμων

9 Αυγούστου 2025
παιδι

Τρίχρονος με ναρκωτικά στον οργανισμό του – Οι γονείς κατηγορούνται για αμέλεια και κυκλοφορούν ελεύθεροι

9 Αυγούστου 2025
ΠΝΙΓΜΟΣ, ΘΑΛΑΣΣΑ

Μήλος: Δύο πνιγμοί απο selfie στο Σαρακήνικο

9 Αυγούστου 2025
Έγκυος στον 7ο μήνα έχασε τη ζωή της από ανεύρυσμα – Σε θερμοκοιτίδα μεταφέρθηκε το νεογνό

Πτώση βρέφους ενός έτους από μπαλκόνι – Νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ παίδων

9 Αυγούστου 2025
Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου

Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου

8 Αυγούστου 2025

Στο επίκεντρο του ορεινού τουρισμού τον Δεκαπενταύγουστο η Σιάτιστα – Έθιμα, Αρχιτεκτονική και πλούσια φύση

8 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υπέρταση: Μόνο 3 στους 10 υπερτασικούς έχει καλά ρυθμισμένη πίεση

sierafm by sierafm
19 Μαΐου 2021
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία στην Ελλάδα, ο επιπολασμός της Υπέρτασης είναι περίπου 36,5% στις γυναίκες και 42,7% στους άνδρες και μόνο 3 στους 10 υπερτασικούς έχει καλά ρυθμισμένη αρτηριακή πίεση με τη θεραπεία που του έχει δώσει ο γιατρός του. Η ανεπαρκής ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης συνεπάγεται ανεπαρκή προστασία και αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο. H άριστη ρύθμιση της εξουδετερώνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο που αποδίδεται στην υπέρταση και μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για έμφραγμα της καρδιάς και για νεφρική βλάβη.

Οι υψηλοί κίνδυνοι από την υπέρταση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Menarini Hellas αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, με στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία ρύθμισης της Αρτηριακής Πίεσης.

Ανάμεσά τους, έχει προγραμματίσει μια σειρά εκπαιδευτικών webinars, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους Επαγγελματίες Υγείας που επιθυμούν να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με την Υπέρταση με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας. Όπως “Η Aρτηριακή Yπέρταση ως κυρίαρχος παράγοντας καρδιαγγειακού κινδύνου σήμερα”, “Στρατηγική Φαρμακευτικής Αντιυπερτασικής Θεραπείας, Πανδημία Covid-19”, “Η ρύθμιση της Αρτηριακής Πίεσης αποτελεί πάντα προτεραιότητα”.

Στην Παγκόσμια Ημέρα και τη συμμετοχή του στο webinar αναφέρθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, Καθηγητής  Καρδιολογίας ΕΚΠΑ, Δ/ντης Α’ Παν/κής Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, Πρόεδρος European Society of Hypertension 2018-2019.  “Η Υπέρταση συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακό επεισόδιο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους, τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση Καρδιαγγειακής Νόσου, συνιστά την κύρια αιτία θνησιμότητας στην Ευρώπη και υπεύθυνη για περίπου 3,9 εκατομμύρια θανάτους ετησίως (45% των συνολικών θανάτων). Κρίνεται απαραίτητο να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες ενημέρωσης τόσο για το κοινό όσο και για τους επαγγελματίες υγείας, με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αρτηριακή πίεσης. Θέματα όπως η  μείωση της παχυσαρκίας και της κατανάλωσης άλατος, η διακοπή του καπνίσματος και η ελάττωση του αλκοόλ, η  τακτική  άσκηση αλλά και η ορθή θεραπευτική αντιμετώπιση  με την ευρεία χρήση των συνδυασμών των φαρμάκων σε ένα χάπι βάσει των κατευθυντηρίων οδηγιών  είναι ύψιστης σημασίας,  για την  βελτίωση της ρύθμισης της αρτηριακής υπέρτασης”.

Από την πλευρά του ο κ. Γεώργιος Στεργίου, Καθηγητής Παθολογίας & Υπέρτασης, Υπεύθυνος Κέντρου Υπέρτασης STRIDE-7 της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”, μέλος ΔΣ της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης, τόνισε “Σε μια περίοδο που η Covid-19 έχει αναδείξει τη σημασία της ανθρώπινης υγείας, η εμπιστοσύνη και η συνεργασία με τον γιατρό είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπέρτασης και την πρόληψη των καρδιαγγειακών επιπλοκών.  Στη χώρα μας  υπάρχουν πλέον διαθέσιμες σύγχρονες θεραπείες για την Υπέρταση που  παρέχουν τη δυνατότητα άριστης ρύθμισης της πίεσης σε όλους τους υπερτασικούς, με ελάχιστες εξαιρέσεις και με σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες, καθώς υπάρχει η δυνατότητα εξατομίκευσης της αγωγής ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενή”.

Επιπλέον, σχεδίασε έναν ενημερωτικό οδηγό με χρήσιμες οδηγίες (σωστός τρόπος μέτρησης της πίεσης στο σπίτι, πότε και πως γίνονται οι μετρήσεις) για την καλύτερη διαχείριση της Υπέρτασης και για την ορθή μέτρηση της πίεσης από τους ασθενείς στο σπίτι. Ο οδηγός αυτός αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο  το οποίο θα σταλεί ηλεκτρονικά σε Επαγγελματίες Υγείας, προκειμένου να το διαθέσουν για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ασθενών με Υπέρταση.

To μήνυμα της φετινής εκστρατείας του Παγκόσμιου Συνδέσμου Υπέρτασης είναι “Μέτρησε την Αρτηριακή σου Πίεση, Ρύθμισέ τη, Ζήσε περισσότερο”, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού παγκοσμίως για την πρόληψη και τον έλεγχο της Αρτηριακής Πίεσης.

Πηγή: capital.gr/health

Tags: ΑΤΡΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ
Previous Post

Αλήθεια ή μύθος: Το λίγο αλκοόλ δεν βλάπτει

Next Post

Μελάνωμα: Πότε μια ελιά στο δέρμα είναι «καμπανάκι» για καρκίνο

Next Post
ΣΩΜΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μελάνωμα: Πότε μια ελιά στο δέρμα είναι «καμπανάκι» για καρκίνο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σαουθάμπτον – Ρέξαμ: Χολιγουντιανή πρεμιέρα στην Τσάμπιονσιπ
  • Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης
  • 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επισκεφθείτε ενδοκρινολόγο
  • Άνδρας σκότωσε σκύλο με κυνηγετικό όπλο
  • Μαθητής κατείχε 1.000 αρχεία βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού με ανήλικους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr