• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Ανοίγουν την Τετάρτη τα ραντεβού για όλα τα εμβόλια για τους 35-39

24 Μαΐου 2021
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

4 Ιουνίου 2026
ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Κουνούπι φορέας εγκεφαλίτιδας απειλεί την Ελλάδα – Τα ύποπτα συμπτώματα

4 Ιουνίου 2026
πιεση

Τι ώρα πρέπει να παίρνουμε το χάπι για την πίεση

4 Ιουνίου 2026
Aνάστατοι συγγενείς των ηλικιωμένων μετά την αποκάλυψη για κρούσματα ψώρας στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης. Βίντεο

Επιστολή-καταγγελία εργαζόμενης οδήγησε το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγιεινής στο Γηροκομείο Κοζάνης-Τι αναφέρει για τα κρούσματα ψώρας-Κάνει λόγο για “αμέλεια” της διοίκησης-Επιστολή και σε Εθνική Αρχή Διαφάνειας-ΕΟΔΥ

4 Ιουνίου 2026
Έπεσε αρχαίο τείχος στην αυλή του και του είπαν «μάζεψέ το χωρίς να το ακουμπήσεις»

Έπεσε αρχαίο τείχος στην αυλή του και του είπαν «μάζεψέ το χωρίς να το ακουμπήσεις»

4 Ιουνίου 2026
Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής

Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής

4 Ιουνίου 2026
Σύλληψη δυο ατόμων στη λίμνη Βεγορίτιδα για παράνομη αλιεία

Έγκριση διοργάνωσης του τρίτου αγώνα αθλητικής αλιείας κυπρίνου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΥΠΡΙΝΟΥ 2026, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου

4 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: 5ο Ετήσιο Συνέδριο της Αποστολής των Κλιματικά Ουδέτερων & Έξυπνων Πόλεων

Δήμος Κοζάνης: 5ο Ετήσιο Συνέδριο της Αποστολής των Κλιματικά Ουδέτερων & Έξυπνων Πόλεων

4 Ιουνίου 2026
Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σιάτιστας για την εορτή του Οσίου Στυλιανού

Εορτή των Αγίων Πάντων 6 και 7 Ιουνίου 2026

4 Ιουνίου 2026
2ο Δημοτικό

2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας- Κωνσταντίνος Παπανικολάου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Μύθοι και Θρύλοι»

4 Ιουνίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Ακαθάριστα οικόπεδα: Λήγει η υποβολή στο akatharista.apps.gov.gr – Τα βαριά πρόστιμα

4 Ιουνίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

55χρονος πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο και κατέληξε ο ίδιος

4 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Ανοίγουν την Τετάρτη τα ραντεβού για όλα τα εμβόλια για τους 35-39

sierafm by sierafm
24 Μαΐου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η Επιχείρηση «Ελευθερία» και την Τετάρτη ανοίγουν τα ραντεβού για όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό, ο γ.γ. του Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι στις 26 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για όλα τα εμβόλια για τους 35-39 ετών.

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε ότι σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 5.000.000 εμβολιασμούς. Σήμερα, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 75.000 εμβολιασμοί και μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να φτάσουν τους 100.000.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας ανέφερε, επίσης, ότι 3.250.000 πολίτες θα έχουν κάνει έστω και μία δόση (ποσοστό 31%) και 1,8 εκατ. θα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις (ποσοστό 17,2%).
Τα ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα

85 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί το 65% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 67%
80-84 έχει εμβολιαστεί το 66% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 70%
75-79 έχει εμβολιαστεί το 76% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 81,75%
70-74 έχει εμβολιαστεί το 66% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 76%
65-69 έχει εμβολιαστεί το 57,5% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 76,35%
60-64 έχει εμβολιαστεί το 59% και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 70,5%
55-59 έχει εμβολιαστεί το 40,5% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 66%
50-54 έχει εμβολιαστεί το 41,2% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 61%
45-49 έχει εμβολιαστεί το 26% και με τα ραντεβού θα φτάσει το 56%

Αναφορικά με τους 40-44 ετών, που η πλατφόρμα άνοιξε την προηγούμενη Παρασκευή, ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε ότι έχουν κλείσει ήδη 145.000 ραντεβού, με το 21% να έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 45%.
Θεοδωρίδου: Τα αντισώματα όσων νόσησαν διαρκούν έως 12 μήνες

«Από την έναρξη της επιδημίας του Covid έχουν νοσήσει 389.000 συνάνθρωποί μας. Με την παρασκευή του εμβολίου ήταν εμφανές ότι θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα, ένα σχήμα εμβολιασμού για άτομα που είχαν νοσήσει», επισήμανε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Πρόσθεσε δε πως «μια επαναλοίμωξη ήταν σπάνια τους πρώτους τρεις μήνες μετά τη νόσηση. Το πρώτο σχήμα εμβολιασμού ατόμων που νόσησαν περιείχε δύο δόσεις εμβολιασμού που θα χορηγούντο μετά το τρίμηνο αυτό που πιστεύαμε ότι διαρκούσε η φυσική ανοσία.

»Όμως μελέτες σε επιστημονικά κέντρα του εξωτερικού και του ΕΚΠΑ έδειξαν ότι η διάρκεια των αντισωμάτων ήταν μεγαλύτερη από αυτή που πιστεύαμε αρχικά και μάλιστα μια πρόσφατη μελέτη δίνει χρόνο που ξεπερνά και τους 12 μήνες. Με τη βάση αυτή της διάρκειας των αντισωμάτων από τη φυσική νόσηση και την κατά 96% μείωση του ενδεχόμενου επαναλοίμωξης αποφασίστηκε η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος, που θα περιλαμβάνει μία δόση εμβολίου» υπογράμμισε.

Επίσης, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως αυτή η δόση αποφασίστηκε να χορηγείται μετά από διάστημα 6 με 12 μηνών σε άτομα που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό. Αν κάποιος έχει νοσήσει και έχει ήδη κλείσει ραντεβού, αυτό θα ακυρωθεί και στη συνέχεια θα προγραμματίσει την πρώτη του δόση έξι μήνες από την ημερομηνία της πρώτης διάγνωσης.

Δύο δόσεις των εμβολίων προστατεύουν έναντι των μεταλλάξεων

Έρευνα στη Βρετανία για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, έδειξε πως οι δύο δόσεις των εμβολίων δίνουν μια προστασία για το Pfizer της τάξεως του 86%, για την AstraZeneca μεταξύ 60% και 66%, έναντι των μεταλλάξεων που αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στη Βρετανία.

Κι αυτό ισχύει, όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, και για την παλιά βρετανική μετάλλαξη του Kent, αλλά και την ινδική μετάλλαξη. Όπως είπε, κάτι τέτοιο, τουλάχιστον απομακρύνει τον κίνδυνο της ανατροπής των σχεδίων της χαλάρωσης που έχει εξαγγείλει η Βρετανία.

Είναι αλήθεια ότι ορισμένα άτομα ταλαιπωρούνται με την πρώτη δόση του εμβολίου, έχουν τις συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες, αλλά ίσως έχουν και μια αυξημένη δόση ευαισθησίας, με αποτέλεσμα πολλοί να ακυρώνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Αυτό είναι λάθος, θα πρέπει να το σκεφτούν καλά, και το τίμημα είναι σημαντικό, σημείωσε η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού.

Όσο για την ανάμειξη διαφορετικών εμβολίων, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε πως ο κανόνας ισχύει, ότι δηλαδή με όποιο εμβόλιο αρχίζεις με αυτό συνεχίζεις. Υπάρχουν όμως προγράμματα, μελέτες που τρέχουν, για την ανάμειξη δύο διαφορετικών εμβολίων.

«Θα το συναντήσουμε στο μέλλον, όταν θα έχει πάρει τις σωστές διαστάσεις από πλευράς επιστημονικής. Επί του παρόντος, η αλλαγή γίνεται σε πολύ περιορισμένες περιπτώσεις, σε περίπτωση που ένα άτομο έχει σοβαρή αναφυλακτικού τύπου αλλεργική αντίδραση. Όπως και στην περίπτωση που ένα άτομο κάνει θρομβοεμβολική νόσο, με θρομβώσεις που αφορούν μεγάλα αγγεία του εγκεφάλου, αλλά και μεγάλα σπλαχνικά αγγεία με ή χωρίς θρομβοπενία».

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Ανατροπή: Κλείνει νωρίτερα η Γ’ Λυκείου για τις Πανελλήνιες 2021

Next Post

Δημοσκόπηση ALCO: Μπροστά με 13,2% η ΝΔ

Next Post
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση ALCO: Μπροστά με 13,2% η ΝΔ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος
  • Κουνούπι φορέας εγκεφαλίτιδας απειλεί την Ελλάδα – Τα ύποπτα συμπτώματα
  • Τι ώρα πρέπει να παίρνουμε το χάπι για την πίεση
  • Επιστολή-καταγγελία εργαζόμενης οδήγησε το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγιεινής στο Γηροκομείο Κοζάνης-Τι αναφέρει για τα κρούσματα ψώρας-Κάνει λόγο για “αμέλεια” της διοίκησης-Επιστολή και σε Εθνική Αρχή Διαφάνειας-ΕΟΔΥ
  • Έπεσε αρχαίο τείχος στην αυλή του και του είπαν «μάζεψέ το χωρίς να το ακουμπήσεις»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr