• Latest
self test

Self test: Πότε δεν θα είναι υποχρεωτικό – Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

30 Μαΐου 2021
Μηνιαία φοιτητική κάρτα απεριορίστων διαδρομών χαμηλού κόστους διεκδικούν οι φοιτητές στη Δυτική Μακεδονία

Μηνιαία φοιτητική κάρτα απεριορίστων διαδρομών χαμηλού κόστους διεκδικούν οι φοιτητές στη Δυτική Μακεδονία

31 Μαρτίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις 26, 27 και 28 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: ΔΩΡΕΑΝ στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ποιμενικών σκύλων στις 23, 24, 25 & 26 Απριλίου 2026

31 Μαρτίου 2026
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση Renewable EnergyTech 2026

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση Renewable EnergyTech 2026

31 Μαρτίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Απριλίου 2026 η εμβληματική έκθεση «Βάσω Κατράκη: Χαρακτική»

Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Απριλίου 2026 η εμβληματική έκθεση «Βάσω Κατράκη: Χαρακτική»

31 Μαρτίου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Αναβολή προγραμματισμένων διερευνητικών εργασιών επί της Γέφυρας Σερβίων

31 Μαρτίου 2026
ΑΡΚΟΥΔΑ

Τροχαίο με νεκρό αρκουδάκι έξω από το Δροσερό

31 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για το έργο «Στατική Ενίσχυση – Στερέωση του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σπάρτο Κοζάνης»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για το έργο «Στατική Ενίσχυση – Στερέωση του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σπάρτο Κοζάνης»

31 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Η άρση των περιοριστικών μέτρων στην Δυτική Μακεδονία και η στήριξη των κτηνοτρόφων, πρέπει να γίνει άμεσα και αποτελεσματικά

31 Μαρτίου 2026
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Τα νέα στοιχεία για την ευλογιά αιγοπροβάτων. 15 νέα κρούσματα, 88 συλλήψεις

31 Μαρτίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εργασιών επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου στη Γαλατινή

Δήμος Βοΐου: Έναρξη εργασιών επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου στη Γαλατινή

31 Μαρτίου 2026
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Σιάτιστας

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Σιάτιστας

31 Μαρτίου 2026
Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Υπερήφανοι για Καραγιαννάκη και Χαλκιά

Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Υπερήφανοι για Καραγιαννάκη και Χαλκιά

31 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Self test: Πότε δεν θα είναι υποχρεωτικό – Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

sierafm by sierafm
30 Μαΐου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
self test
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Για ποιους δεν θα είναι υποχρεωτικό το self test και πότε δεν θα φοράμε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Γύρω στις 15 Ιουνίου αναμένεται να σταματήσουν να κάνουν self test οι πλήρως εμβολιασμένοι ενάντια στον κορονοϊό. Το θέμα έχει άλλωστε απασχολήσει την επιτροπή των ειδικών που παίρνει τις εν λόγω αποφάσεις. Παράλληλα, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος εκτίμησε ότι εντός του Ιουλίου θα καταστεί δυνατό να μη φοράμε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όσοι θα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου και θα έχει περάσει ένα διάστημα ώστε να έχουν αποκτήσει την απαραίτητη ανοσία τότε δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test.

Δείτε σχετικό video

Μόσιαλος: Πότε δεν θα φοράμε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον Σκάι, εξήγησε ότι έχουμε ακόμα δρόμο «αλλά δεν είμαστε ακόμα πολύ μακριά» καθώς το 40% έχει ήδη εμβολιαστεί με μία δόση και συνεπώς προστατεύεται επαρκώς μετά από ένα διάστημα, που ανάλογα με το εμβόλιο κυμαίνεται από δύο έως τρεις εβδομάδες, ίσως και παραπάνω αν πρόκειται για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Επομένως προς τον Ιούλιο αυτό το ποσοστό θα έχει μεγαλώσει» τόνισε ο κ. Μόσιαλος σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πιστεύει ότι είναι δυνατό να μην γίνεται χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους έως τα τέλη Ιουλίου.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι όσο αυξάνει το ποσοστό των εμβολιασθέντων τόσο μικρότερη θα είναι η πίεση στο σύστημα υγείας και τόσο πιο εύκολες θα είναι οι αποφάσεις της Πολιτείας όσον αφορά στην αποκλιμάκωση των μέτρων. «Προς τον Ιούλιο θα είμαστε πολύ καλύτερα από ότι είμαστε τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο να χρειαστεί 3η δόση ο κ. Μόσιαλος είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν θα χρειαστεί καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο μπορεί να διαρκέσει και πάνω από ένα χρόνο. Επικαλέστηκε στοιχεία από την Λομβαρδία της Ιταλίας σύμφωνα με τα οποία μόνο το 0,3% από όσους κόλλησαν κορωνοϊό πριν έναν χρόνο είχαν επαναλοίμωξη.

Εκτίμησε ότι όσοι εμβολιάζονται αυτούς τους μήνες δεν θα χρειαστεί να κάνουν επαναληπτική δόση το φθινόπωρο, αλλά ίσως να γίνει για συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων ομάδων, υπερήλικες και ασθενείς σε ανοσοκαταστολή.

«Εκεί ίσως χρειαστεί μια τρίτη δόση -όχι κατ’ ανάγκη από το ίδιο εμβόλιο, μπορεί να είναι και από άλλο εμβόλιο. Πχ αν γίνει αναμνηστική δόση στη χώρα μας, όσοι έχουν εμβολιαστεί με το AstraZeneca το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνουν το εμβόλιο της Pfizer μετά. Μπορεί να πάμε σε μείξη εμβολίων γιατί γνωρίζουμε ότι η ανοσοαπόκριση μπορεί να είναι μεγαλύτερη», εξήγησε ο καθηγητής.

Η Ελλάδα «σπάει» το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμένων

Στο μεταξύ, ορόσημο θεωρείται για την χώρα μας το Σάββατο, 29 Μαΐου, καθώς πρόκειται για την ημέρα που συμπληρώθηκαν 2 εκατομμύρια πολίτες που πλέον είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις κατά του κορονοϊού. Το γεγονός θεωρείται ζωτικής σημασίας για την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς ο μαζικός εμβολιασμός είναι μία από τις προϋποθέσεις για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα και να αφήσει πίσω την πανδημία, που σταμάτησε τον χρόνο. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την μαζική συμμετοχή στην διαδικασία των ηλικιών 18 -30, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής, «γεννούν» ελπίδες για το μέλλον.

«Ναι» στο μονοδοσικό της Johnson & Johnson από τους 20αρηδες

Ηδη τις τελευταίες ώρες, οι νέοι που σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν ώστε να περάσουν ένα -όσο γίνεται- ασφαλές καλοκαίρι είναι εκατοντάδες, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτά που έχουν απομείνει μέχρι αυτή την ώρα είναι ελάχιστα. Ενδεικτικό της διάθεσης που υπάρχει είναι πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κλείστηκαν 50.000 ραντεβού.

Αλλωστε, το γεγονός πως το εμβόλιο είναι μονοδοσικό θεωρείται ένα επιπλέον κίνητρο για τους εποχικά εργαζόμενους νέους στα νησιά που θέλουν να είναι ασφαλείς πριν φτάσουν στους προορισμούς για να εργαστούν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διαθέσιμα ραντεβού δεν υπάρχουν στα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής, ωστόσο τις επόμενες μέρες  αναμένεται να ανοίξουν και νέα για όσους θέλουν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: SELF TEST
Previous Post

Εμβόλιο Pfizer: Πόσο αποτελεσματικό είναι απέναντι στην ινδική μετάλλαξη

Next Post

Γλυκά Νερά: Κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος – «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»

Next Post
Γλυκά Νερά, εγκλημα

Γλυκά Νερά: Κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος – «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μηνιαία φοιτητική κάρτα απεριορίστων διαδρομών χαμηλού κόστους διεκδικούν οι φοιτητές στη Δυτική Μακεδονία
  • Δήμος Κοζάνης: ΔΩΡΕΑΝ στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ποιμενικών σκύλων στις 23, 24, 25 & 26 Απριλίου 2026
  • Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση Renewable EnergyTech 2026
  • Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Απριλίου 2026 η εμβληματική έκθεση «Βάσω Κατράκη: Χαρακτική»
  • Αναβολή προγραμματισμένων διερευνητικών εργασιών επί της Γέφυρας Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr