• Latest
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση του έργου OFIDIA 2 με θέμα: «Καινοτόμα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία για την αποτελεσματική επιτήρηση των δασών και την βελτιωμένη πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών»

3 Ιουνίου 2021
ηλικιωμένοι

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο – Το φαινόμενο της «ραγισμένης καρδιάς» ισχύει και εξηγείται επιστημονικά

8 Αυγούστου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Στιγμές τρόμου για 21χρονη φοιτήτρια: Την ξυλοκόπησε άγρια οδηγός ταξί

8 Αυγούστου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ασυνήθιστη υπόθεση revenge porn: Πρώην σύζυγος και πεθερά του έστειλαν ταχυδρομικώς «ακατάλληλες» φωτογραφίες του

8 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Ζευγάρι άρπαξε τσάντα με 2.000 ευρώ από τουαλέτα καταστήματος

8 Αυγούστου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Περιπολικό συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο με τρεις τραυματίες – Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα

8 Αυγούστου 2025
Παπαγάλος-καταδότης «κάρφωσε» συμμορία ναρκωτικών – Επαναλάμβανε κωδικοποιημένες φράσεις

Παπαγάλος-καταδότης «κάρφωσε» συμμορία ναρκωτικών – Επαναλάμβανε κωδικοποιημένες φράσεις

8 Αυγούστου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σκότωσε τη γειτόνισσά του και άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών

8 Αυγούστου 2025
Πόθεν Έσχες 2024: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις

Επίδομα τριετιών-Πότε και πως καταβάλλεται

8 Αυγούστου 2025
16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”

16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”

7 Αυγούστου 2025

Ηλιοτρόπιο – Ανθίζοντας Μαζί. Το νέο κέντρο ειδικών θεραπειών στα Γρεβενά

7 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ξεκινά η νέα δράση για voucher βρεφονηπιακής φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2021-2027», ύψους 2,3 εκ. ευρώ

7 Αυγούστου 2025
αστυνομια, συλληψη

Καστοριά: Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός – Παραβίασε  περιοριστικούς όρους για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

7 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση του έργου OFIDIA 2 με θέμα: «Καινοτόμα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία για την αποτελεσματική επιτήρηση των δασών και την βελτιωμένη πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών»

sierafm by sierafm
3 Ιουνίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση του έργου OFIDIA 2 με θέμα:

«Καινοτόμα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία για την αποτελεσματική επιτήρηση των δασών και την βελτιωμένη πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών»

Η προστασία των δασών και κυρίως η πρόληψη δασικών πυρκαγιών με χρήση καινοτόμων εργαλείων αποτέλεσε, τη βασική επιδίωξη του προγράμματος OFIDIA2 (Πλατφόρμα Επιχειρησιακής Προστασίας Κινδύνου Πυρκαγιών), το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (ΑΔΗΔΜ) από κοινού με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τους Ιταλούς εταίρους και την πολύτιμη συνεργασία της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG  «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020».

Στην δημόσια ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 25/5/2021, τονίστηκε η σημασία στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και την ενίσχυση της αντιπυρικής θωράκισης των δασών της Ηπείρου.

Στη κοινή συνεδρία μεταξύ των Ελλήνων και Ιταλών εταίρων του έργου, παρουσιάστηκαν συνοπτικά οι δράσεις υλοποίησης και τα εργαλεία που ανέπτυξαν όλοι οι εταίροι προς την κατεύθυνση πρόληψης των δασικών πυρκαγιών.

Την έναρξη της παράλληλης συνεδρίας των Ελλήνων εταίρων χαιρέτησε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εταίρους για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, εξέφρασε την πλήρη στήριξη του φορέα στην ενσωμάτωση και επέκταση νέων εργαλείων προς την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.

Ο Αρχιπύραρχος κ. Απ. Βασδέκης,  Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, τόνισε την σημασία των νέων  τεχνολογιών στην επιχειρησιακή λειτουργία του πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο  Πύραρχος κ. Γεώργιος Χαβέλας, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών Έργων Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, παρουσίασε την ιστορική εξέλιξη του έργου και την πολύτιμη συνεισφορά και συνεργασία της Π.Υ. στο σχεδιασμό του επίγειου δίκτυο επόπτευσης.

Ο καθηγητής κ. Αρ. Μπαρτζώκας του εργαστηρίου Μετεωρολογίας του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, παρουσίασε  την ανάπτυξη και βαθμονόμηση του μοντέλου WRF για τοπική πρόγνωση καιρού ακριβείας για επιχειρησιακή αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Ο κ. Κ. Παπαγεωργίου της Δ/νσης Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτόνομου ασύρματου δικτύου μεταφοράς οπτικού σήματος υψηλής ευκρίνειας σε πραγματικό χρόνο προς τα κέντρα ελέγχου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Δασικών Υπηρεσιών. Στη συνέχεια μοιράστηκε με τους σύνεδρους ζωντανή εικόνα από μερικές κάμερες του δικτύου και έδειξε τις επιχειρησιακές ρυθμίσεις που παρέχουν.

O κύκλος των εισηγήσεων ολοκληρώθηκε, με τον αν. καθηγητή Στ. Αναστασιάδης ο οποίος παρουσίασε  την διαδραστική πλατφόρμα εκτίμησης κινδύνου και λήψης αποφάσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών για επιχειρησιακή χρήση. Ο κ. Αναστασιάδης στην συνέχεια παρουσίασε με ζωντανή σύνδεση της πλατφόρμας, τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της πρόγνωσης υψηλής ανάλυσης με κλίκ στον χάρτη, πραγματικές μετρήσεις από μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του έργου, εύχρηστη πρόσβαση σε εκατοντάδες καταγεγραμμένες πυρκαγιές στην περιοχή και άλλα μοναδικά επιχειρησιακά εργαλεία που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηπείρου ως τελικού χρήστη και τους εταίρους του έργου.

Η ημερίδα έκλεισε με ανταλλαγή απόψεων που αφορούν τη βελτίωση των δυνατοτήτων του έργου και την αξιολόγηση της επιχειρησιακής χρήσης των εργαλείων κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Tags: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

e-ΕΦΚΑ: Έξοδα κηδείας σε 15 ημέρες – Μειώνονται τα εκκρεμή αιτήματα προηγούμενων ετών

Next Post

Στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ η απαραίτητη για επιβίβαση στα πλοία Δήλωση Υγείας

Next Post
πλοιο, ταξιδι

Στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ η απαραίτητη για επιβίβαση στα πλοία Δήλωση Υγείας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο – Το φαινόμενο της «ραγισμένης καρδιάς» ισχύει και εξηγείται επιστημονικά
  • Στιγμές τρόμου για 21χρονη φοιτήτρια: Την ξυλοκόπησε άγρια οδηγός ταξί
  • Ασυνήθιστη υπόθεση revenge porn: Πρώην σύζυγος και πεθερά του έστειλαν ταχυδρομικώς «ακατάλληλες» φωτογραφίες του
  • Ζευγάρι άρπαξε τσάντα με 2.000 ευρώ από τουαλέτα καταστήματος
  • Περιπολικό συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο με τρεις τραυματίες – Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr