• Latest
κορονοιος εμβολιο

Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός και προνόμια εμβολιασμένων

10 Ιουνίου 2021
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Γαλατινή: Αγιασμός για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

28 Νοεμβρίου 2025
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Παρέμβαση Δημάρχου Γρεβενών για τις επενδύσεις ΑΠΕ στο Δήμο και την απώλεια σημαντικού έργου στο Παλαιοχώρι

28 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Πτολεμαΐδα: Έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου και έκλεψε ότι υπήρχε μέσα

28 Νοεμβρίου 2025
Στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Φλώρινας συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα:  «Από τη βία στη στήριξη»

Στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Φλώρινας συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα:  «Από τη βία στη στήριξη»

28 Νοεμβρίου 2025
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Για τα προβλήματα στη λειτουργία του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στη Φλώρινα

28 Νοεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 01-12-2025 έως 07-12-2025)

28 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Νέες Εξελίξεις στη Φορολογική και Εργασιακή Νομοθεσία»

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Νέες Εξελίξεις στη Φορολογική και Εργασιακή Νομοθεσία»

28 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Αλλαγή της τηλεφωνικής γραμμής του ΚΕΠ Νεάπολης λόγω προσωρινής βλάβης

Δήμος Βοΐου: Αλλαγή της τηλεφωνικής γραμμής του ΚΕΠ Νεάπολης λόγω προσωρινής βλάβης

28 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση ενδιαφερόμενων φορέων στο πλαίσιο του έργου Interreg Europe “Just Femme – Γυναικεία Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα σε Περιοχές Δίκαιης Μετάβασης”

Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση ενδιαφερόμενων φορέων στο πλαίσιο του έργου Interreg Europe “Just Femme – Γυναικεία Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα σε Περιοχές Δίκαιης Μετάβασης”

28 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για λαθρεμπόριο φρέον από την Αλβανία στην Ελλάδα 

28 Νοεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

14χρονη πήγε σε αστυνομικό τμήμα με νεκρό βρέφος σε σακούλα – Τη χτύπησε άσχημα η μητέρα της και απέβαλε

28 Νοεμβρίου 2025
Κτηματολόγιο

Στο Κτηματολόγιο οι πολεοδομίες: Ψηφιακά θα διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις – Αναλυτικά όλες οι αλλαγές

28 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός και προνόμια εμβολιασμένων

sierafm by sierafm
10 Ιουνίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μήνυμα για μαζική συμμετοχή στη διαδικασία του εμβολιασμού, ειδικά τώρα που θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια για όλες τις ηλικιακές ομάδες στέλνει η κυβέρνηση, ανακινώντας ανοικτά πλέον δύο ζητήματα: τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ειδικές ομάδες πληθυσμού π.χ. υγειονομικοί και τα προνόμια των εμβολιασμένων. Παράλληλα, στις 19 Ιουνίου τερματίζεται η δωρεάν διάθεση self tests από τα φαρμακεία και ήδη το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με φορείς και παράγοντες της αγοράς για να αποφασιστούν τα νέα σημεία διάθεσης των τεστ αυτοδιάγνωσης, καθώς ήδη τα σούπερ μάρκετ κερδίζουν έδαφος. Άλλωστε, μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται διπλή νομοθετική παρέμβαση και για τα δύο αυτά καίρια θέματα, αφού θα έχει προηγηθεί η εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής -εντός της προσεχούς εβδομάδας- η οποία με γνώμονα τη δημόσια υγεία θα αποφασίσει για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού, ενώ για το κομμάτι των διευκολύνσεων για τους εμβολιασμένους κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η αγορά ως ένα βαθμό θα αυτορρυθμιστεί, επιβάλλοντας νέους κανόνες για εμβολιασμένους και μη.

Ποια προνόμια συζητούνται

Σε πυρετώδεις συσκέψεις βρίσκεται το Μαξίμου σε συνεργασία με τους ειδικούς για την κατάρτιση του πακέτου των προνομίων για τους εμβολιασμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εστιατόρια, κινηματογράφους, καφετέριες κλπ σε εσωτερικούς χώρους η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όσους έχουν εμβολιαστεί και θα επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί μόνο με την επίδειξη αρνητικών τεστ. Παράλληλα, οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα, όπως συναυλίες, θέατρα και σινεμά, καθώς και στα γήπεδα από την νέα αγωνιστική περίοδο. Πάντως, επισήμως η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους μόλις το σύνολο των εμβολίων γίνει διαθέσιμο και για τις ηλικίες 18 έως 24 ετών.

Τα εμβόλια θα «φρενάρουν» και τα self test

Παράλληλα, εκτός του να επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος εμβολιασμένων σε διάφορους χώρους, υπό συζήτηση βρίσκεται και το ενδεχόμενο άρσης της υποχρεωτικότητας για την εβδομαδιαία διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ. Το συγκεκριμένο προνόμιο θα ισχύσει από τις 15 Ιουνίου και σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα. Επιπρόσθετα, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να δοθούν διευκολύνσεις στις μετακινήσεις, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το να μην υποβάλλονται οι εμβολιασμένοι σε rapid test.

Τα σούπερ μάρκετ στη μάχη των self test

Σύμφωνα με πληροφορίες,«κλείδωσε» η διάθεση των self tests από τα σούπερ μάρκετ, καθώς η κυβέρνηση απαντά με αυτό τον τρόπο στο «φρένο» που βάζουν πλέον οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή στήριξαν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ βρίσκονται εδώ και εβδομάδες σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να καταρτιστεί μία λίστα με τα καταστήματα, όπου θα μπορεί να γίνεται η διάθεση τους.

Σε ό,τι αφορά στα προσωπικά δεδομένα -σήμερα για τη διάθεση δωρεάν self test πρέπει να συμπληρώνεται το ΑΜΚΑ του εργαζόμενου από τον υπάλληλο του φαρμακείου-, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι.

Δεύτερες σκέψεις από τους φαρμακοποιούς

Η άμεση δρομολόγηση της κυβέρνησης για διανομή self test και από άλλο κανάλι διάθεσης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών. Αν θέλει η κυβέρνηση και είναι ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες των φαρμακείων στην δωρεάν διάθεση των self test να μας κάνει πρόταση, θα πρέπει να συζητήσει μαζί μας μια νέα σύμβαση, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, ενώ ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας πιο έντονα, ανακοίνωσε χθες την άμεση αναστολή της δωρεάν διάθεσης self test. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ΦΣΘ κατηγορεί την κυβέρνηση για αιφνιδιασμό υποστηρίζοντας ότι: ««με τέτοιες επαναλαμβανόμενες κάκιστες πρακτικές, δηλώσεων και αιφνιδιασμού σε βάρος του κλάδου των φαρμακοποιών, κάθε άλλο παρά συνεργασία μπορεί να υπάρξει, αν αυτό είναι το ζητούμενο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

Μάσκες τέλος για εμβολιασμένους;

Στο μεταξύ γρίφος παραμένει το θέμα της μη χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από τους πλήρως εμβολιασμένους. Και μπορεί προς το παρόν να μην αναμένονται σχετικές αποφάσεις, καθώς είναι δύσκολο να ελεγχθεί πόσοι από τους πολίτες που κυκλοφορούν χωρίς μάσκα έχουν κάνει το εμβόλιο, ωστόσο δεν αποκλείεται να μπει και αυτό στη λίστα με τα προνόμια που θα έχουν οι εμβολιασμένοι από το φθινόπωρο.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Δείτε τα κρούσματα της Πέμπτης 10/6 στη Δυτική Μακεδονία – 781 κρούσματα στη χώρα

Next Post

Χρέη σε Δήμους: Ανοίγει η “ομπρέλα” των δικαιούχων στις 100 δόσεις – Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις

Next Post
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Χρέη σε Δήμους: Ανοίγει η "ομπρέλα" των δικαιούχων στις 100 δόσεις - Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Γαλατινή: Αγιασμός για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας
  • Παρέμβαση Δημάρχου Γρεβενών για τις επενδύσεις ΑΠΕ στο Δήμο και την απώλεια σημαντικού έργου στο Παλαιοχώρι
  • Πτολεμαΐδα: Έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου και έκλεψε ότι υπήρχε μέσα
  • Στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Φλώρινας συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα:  «Από τη βία στη στήριξη»
  • ΚΚΕ: Για τα προβλήματα στη λειτουργία του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στη Φλώρινα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr