• Latest
Παρασκευή Βρυζίδου

Ομιλία Π. Βρυζίδου στο ν/σ «Για το Ποδόσφαιρο και την αναμόρφωση του θεσμικού του πλαισίου» στην Ολομέλεια της Βουλής

18 Ιουνίου 2021
Το Final Four εφήβων 2026 ήταν μια πραγματική γιορτή έτσι όπως πρέπει να είναι κάθε αθλητική διοργάνωση

Το Final Four εφήβων 2026 ήταν μια πραγματική γιορτή έτσι όπως πρέπει να είναι κάθε αθλητική διοργάνωση

24 Μαρτίου 2026
Αμανατίδης: Προχωρά η Σχολή Πέτρας στον Πεντάλοφο

Αμανατίδης: Προχωρά η Σχολή Πέτρας στον Πεντάλοφο

24 Μαρτίου 2026
Μαθητές φύτεψαν και «υιοθέτησαν» δέντρα στη Σιάτιστα – Ένα ζωντανό μάθημα αγάπης για τη φύση

Μαθητές φύτεψαν και «υιοθέτησαν» δέντρα στη Σιάτιστα – Ένα ζωντανό μάθημα αγάπης για τη φύση

24 Μαρτίου 2026
ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο

Βόιο: Ένταση και χαρακτηρισμοί για την κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία. Βίντεο

23 Μαρτίου 2026
Βόιο: Η αναφορά σε αυτιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και η αντίδραση του Κώστα Ζήκου. Βίντεο

Βόιο: Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου. Ποιοι και γιατί είπαν όχι. Βίντεο

23 Μαρτίου 2026
Το Φορτηγό της Ποίησης Junior στην Κοζάνη

Το Φορτηγό της Ποίησης Junior στην Κοζάνη

23 Μαρτίου 2026
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Παρέμβασης για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Παρέμβασης για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

23 Μαρτίου 2026
Ενημερωτική δράση της ΔΙΑΔΥΜΑ για εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακύκλωσης

Ενημερωτική δράση της ΔΙΑΔΥΜΑ για εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακύκλωσης

23 Μαρτίου 2026
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στα μέλη του

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Απόψεις – προτάσεις επί του σχεδίου ΚΥΑ υλοποίησης Σχεδίων Βελτίωσης του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027

23 Μαρτίου 2026
Ορκωμοσία πέντε Δημοτικών Αστυνομικών στον Δήμο Γρεβενών

Ορκωμοσία πέντε Δημοτικών Αστυνομικών στον Δήμο Γρεβενών

23 Μαρτίου 2026
Προβληματισμοί, συμμετοχή και προτασεις στην εκδήλωση της Κίνησης με θέμα “Φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός στην Κοζάνη της Μετάβασης, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”

Προβληματισμοί, συμμετοχή και προτασεις στην εκδήλωση της Κίνησης με θέμα “Φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός στην Κοζάνη της Μετάβασης, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”

23 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή σύμβασης για το έργο οδικής σύνδεσης «Βελτίωση οδού Κερασιά-Μηλιά»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή σύμβασης για το έργο οδικής σύνδεσης «Βελτίωση οδού Κερασιά-Μηλιά»

23 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομιλία Π. Βρυζίδου στο ν/σ «Για το Ποδόσφαιρο και την αναμόρφωση του θεσμικού του πλαισίου» στην Ολομέλεια της Βουλής

sierafm by sierafm
18 Ιουνίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Παρασκευή Βρυζίδου
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Είναι γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια ο Υπουργός κ. Λ. Αυγενάκης ξεκίνησε με τον ν. 4639/2019 μια συνολική μεταρρύθμιση στο χώρο του αθλητισμού, μια προσπάθεια που συνεχίζεται και σήμερα.

→ Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, λειτουργώντας στοχευμένα, δίνει λύσεις σε χρόνια ζητήματα που ταλανίζουν τον τομέα ευθύνης του.

Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται να επιλύσει επιμέρους θέματα που έμεναν άλυτα για μεγάλο διάστημα.

Ξέρουμε όλοι μας εδώ και πολλά χρόνια ότι ήταν σχεδόν αδύνατον να διεξαχθεί ένας αγώνας μεταξύ λαοφιλών ομάδων με την παρουσία φιλάθλων και από τις δύο πλευρές.

Βλέπαμε αναγκαστικά γήπεδο μόνο με την παρουσία των φίλων μιας μόνο ομάδας, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.

Σε άλλες περιπτώσεις βλέπαμε αγώνες να διεξάγονται χωρίς την παρουσία κόσμου, γιατί παρά τις νεκρές ζώνες και τις αποστάσεις μεταξύ των φιλάθλων τα επεισόδια φάνταζαν πιθανά.

Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα για μια ευρωπαϊκή χώρα.

→ Ο ελληνικός αθλητισμός δεν αντέχει άλλα φαινόμενα βίας.

→ Η ελληνική οικογένεια δεν ανέχεται πλέον να βλέπει στους δέκτες της επεισόδια και σκηνές που παραπέμπουν σε σκηνικά πολέμου.

→ Πώς να πείσουμε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, όταν αναπαράγονται χρόνια τώρα οι ίδιες θλιβερές εικόνες;

Το παρόν νομοσχέδιο δείχνει τον δρόμο για να ξεκινήσει η πορεία προς την εξάλειψη αυτών των φαινομένων.

→ Στο πλαίσιο αυτό εναρμονίζεται η ελληνική έννομη τάξη με τις προτάσεις των διεθνών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, όπως αυτές ενσωματώνονται στην ολιστική μελέτη των FIFA και της UEFA. Έτσι λαμβάνεται μία δεσμίδα πρωτοβουλιών, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

• Κατ’ αρχάς, αυστηροποιείται όλο το νομικό πλαίσιο σε σχέση με την τέλεση της επεισοδίων. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται πιο αυστηρά.

• Μπαίνει μια τάξη στο ζήτημα της μετακίνησης φιλάθλων από γήπεδο σε γήπεδο. Ορίζεται με σαφή τρόπο το πώς μπορούν να μεταβαίνουν οι φίλαθλοι μιας ομάδας στο γήπεδο άλλης ομάδας. Θεσπίζονται, για τον λόγο αυτό, ονομαστικές καταστάσεις φιλάθλων, οι οποίοι υποχρεωτικά θα αποτελούν μέλη αναγνωρισμένων λεσχών φιλάθλων.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό με επιτυχία. Βλέπουμε στην Ιταλία, παραδείγματος χάρη, χώρα στην οποία εφαρμόζονται οι ονομαστικές καταστάσεις, να διεξάγονται αγώνες με την παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων. Τι συνεπάγεται αυτό;

→ Την προστασία του απλού φιλάθλου που θέλει να υποστηρίξει την ομάδα του.

→ Εμπεδώνεται στον άνθρωπο αυτό το αίσθημα της ασφάλειας, καθώς πλέον θα γνωρίζει ότι οι επίδοξοι χούλιγκαν δεν θα μπορούν να κρύβονται στην ανωνυμία που τους προσέφερε μέχρι σήμερα το πλήθος.

Με τις ρυθμίσεις του παρόντος νομοσχεδίου οι ομάδες ξέρουν με σαφήνεια ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους όσον αφορά τις σχέσεις τους με τους οργανωμένους σε λέσχες φιλάθλους τους.

Το νομοσχέδιο λύνει το ζήτημα που προέκυπτε κάθε φορά όταν γίνονταν επεισόδια και η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το ερώτημα:

→ Τι θα μπορούσαν να κάνουν οι ομάδες;

→ Σήμερα γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τον νόμο και καλούνται να συμμορφωθούν με αυτές. Η προσπάθεια για την πάταξη της βίας, άλλωστε, πρέπει να είναι συλλογική.

• Συνεχίζεται, επιπρόσθετα και η μάχη ενάντια στους χειραγωγημένους αγώνες.

Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, η οποία επιλαμβάνεται των αναφορών για χειραγωγημένα παιχνίδια.

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προς τον εκσυγχρονισμό του αθλητισμού στη χώρα μας.

Το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα αντιμετωπίζει και άλλα εξίσου σημαντικά ζητήματα.

• Θα ήθελα να σταθώ κατ’ αρχήν στο θέμα της ασφάλισης των ερασιτεχνών αθλητών, οι οποίοι συμμετέχουν, προσφέρουν στον αθλητισμό και θα πρέπει και για αυτούς να υπάρχει μέριμνα σε έναν σοβαρό τραυματισμό. Το Υπουργείο Αθλητισμού παρεμβαίνει και δίνει λύση και σε αυτό το θέμα με την πρόβλεψη όλοι οι ερασιτέχνες αθλητές να μπορούν να είναι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ και να έχουν ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση τραυματισμού τους.

• Επίσης, θα μπορούν οι ερασιτέχνες αθλητές να μετεγγράφονται ελεύθερα σε όποιο σωματείο επιθυμούν, εφ’ όσον συμπληρώσουν τα δεκαεννιά έτη.

Δεν πρέπει να λησμονούμε, άλλωστε, ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει ως στόχο πρώτα από όλα την ψυχαγωγία των αθλητών.

→ Βλέπαμε μέχρι πρότινος περιπτώσεις που τα σωματεία αρνούνταν να χορηγήσουν την άδεια σε αθλητές να μετεγγραφούν σε άλλο σωματείο. Ως αποτέλεσμα αυτού, είχαμε δικαστικές διαμάχες ετών που εν τέλει δεν επέτρεπαν στον εκάστοτε αθλητή να υλοποιήσει την επιλογή του.

Από σήμερα η κατάσταση αυτή θα αποτελεί παρελθόν.

• Άλλη μία σημαντική καινοτομία είναι η ίδρυση για πρώτη φορά στην Ελλάδα Εθνικής Σχολής Προπονητών.

Μπαίνουν κανόνες και θεσπίζεται συγκεκριμένο πλαίσιο όσον αφορά την άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή.

• Στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου συγχωνεύεται η Football League με τη Super League 2.

Oι επαγγελματικές κατηγορίες γίνονται πλέον δύο, Super League 1 και Super League 2.

Για τη συμμετοχή στις ως άνω κατηγορίες τίθενται αυστηρά κριτήρια.

Στην πράξη αυτό συνεπάγεται ότι μόνο οι ομάδες που πραγματικά μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε αυτό το επίπεδο θα βρίσκονται εκεί.

Πέραν της αναβάθμισης του πρωταθλήματος, υπάρχουν και άλλες θετικές παράμετροι από το μέτρο αυτό.

• Εξασφαλίζεται η συμμετοχή ομάδων που θα μπορούν να πληρώνουν τους αθλητές τους και όχι να δημιουργούν χρέη, ομάδων που θα βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις και δεν θα είναι διάττοντες αστέρες στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

• Και τέλος, εξασφαλίζεται η συμμετοχή ομάδων οι οποίες θα μπορούν να δημιουργούν υποδομές, ακαδημίες, εγκαταστάσεις και να βάζουν το λιθαράκι τους στην εν γένει ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

• Με το παρόν νομοσχέδιο, τέλος, δίνεται η δυνατότητα σε αθλητικές ανώνυμες εταιρείες να αναβαθμίζουν δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, μπορούν να συμψηφίζουν το ποσό της χρηματοδότησης με τα μισθώματα χρήσης τους.

Ιδιαίτερα θετική ρύθμιση, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για συμφέρουσα λύση και για τις δύο πλευρές.

Εξυπηρετείται η διατήρηση των δημόσιων εγκαταστάσεων σε καλή και λειτουργική κατάσταση, μέσω άμεσης χρηματοδότησης από ιδιωτικά κεφάλαια και οι ομάδες εξυπηρετούνται μέσω της χρήσης των εγκαταστάσεων αυτών.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

→ το παρόν νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από στοχευμένες παρεμβάσεις που δίνουν άμεσες λύσεις σε σωρεία ζητημάτων.

→ Τα θετικά αποτελέσματα των όσων έγιναν μέχρι σήμερα επαυξάνουν τον λόγο που πρέπει να υπερψηφίσουμε και το σημερινό νομοσχέδιο, ενθαρρύνοντας τον Υπουργό και παροτρύνοντάς τον παράλληλα, να συνεχίσει την προσπάθεια για την περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού αθλητισμού.

Σας ευχαριστώ.

Tags: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ
Previous Post

Ένταξη έργου ύψους 6.383.148 € στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για το Δήμο Σερβίων

Next Post

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Δήμαρχο Καστοριάς

Next Post
Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Δήμαρχο Καστοριάς

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Δήμαρχο Καστοριάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Final Four εφήβων 2026 ήταν μια πραγματική γιορτή έτσι όπως πρέπει να είναι κάθε αθλητική διοργάνωση
  • Αμανατίδης: Προχωρά η Σχολή Πέτρας στον Πεντάλοφο
  • Μαθητές φύτεψαν και «υιοθέτησαν» δέντρα στη Σιάτιστα – Ένα ζωντανό μάθημα αγάπης για τη φύση
  • Βόιο: Ένταση και χαρακτηρισμοί για την κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία. Βίντεο
  • Βόιο: Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου. Ποιοι και γιατί είπαν όχι. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr