• Latest
ηλικιωμενος συνταξιουχοι ΣΥΝΤΑΞΗαπατη τριτη ηλικια

Ποιοι συνταξιουχοι δε θα λάβουν αναδρομικά

7 Ιουλίου 2021
Fiesta Voio Day 1. Βίντεο και φωτογραφίες

Fiesta Voio Day 1. Βίντεο και φωτογραφίες

23 Ιουλίου 2026
Παραδόθηκε ο Ε65 – Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση που πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Παραδόθηκε ο Ε65 – Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση που πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

23 Ιουλίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική φιέστα επικοινωνιακής αυτοπροβολής η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη

23 Ιουλίου 2026
Δήλωση της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, για τη 13η σύνταξη

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

23 Ιουλίου 2026
Φροντιστήριο Μ.Ε.  “Κουκουλιάτα Θεοδώρα “. Σε κορυφαία πανεπιστήμια οι μαθητές μας!

Βόιο: Ξεκίνησε το έργο της σήμανσης και του καθαρισμού των μονοπατιών. Ανάμεσα τους και το μονοπάτι των καβαλάρηδων της Παναγιάς

23 Ιουλίου 2026
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Πάνω από 3.000 πρωτοετείς στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Αύξηση 10% στις Βάσεις Εισαγωγής 2026

23 Ιουλίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026

23 Ιουλίου 2026
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Καστοριά: Κρούσμα ευλογιάς των αιγοπροβάτων στο Γέρμα

23 Ιουλίου 2026
Σιάτιστα: Ο Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο.  Βίντεο και φωτογραφίες

ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Εισαγωγή των μαθητών μας σε Πανεπιστήμια και ΣΑΕΚ. Εύγε!!

23 Ιουλίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Ο Ε65 ολοκληρώνεται – Τα εγκαίνια, όμως, δεν υποκαθιστούν τη λογοδοσία

23 Ιουλίου 2026
Σημαντική ευρωπαϊκή επιτυχία για την ελληνική και ευρωπαϊκή γουνοποιία – Εξαιρέθηκε το ρωσικό γουνόδερμα sable από το 21ο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σημαντική ευρωπαϊκή επιτυχία για την ελληνική και ευρωπαϊκή γουνοποιία – Εξαιρέθηκε το ρωσικό γουνόδερμα sable από το 21ο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

23 Ιουλίου 2026
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑ

Φροντιστήριο Μ.Ε. “Κουκουλιάτα Θεοδώρα “. Σε κορυφαία πανεπιστήμια οι μαθητές μας!

23 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ποιοι συνταξιουχοι δε θα λάβουν αναδρομικά

sierafm by sierafm
7 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ηλικιωμενος συνταξιουχοι ΣΥΝΤΑΞΗαπατη τριτη ηλικια
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ομάδες συνταξιούχων που μένουν εκτός αναδρομικών και αυξήσεων. Την ίδια ώρα, δρομολογούνται από τον e-ΕΦΚΑ η καταβολή των αναδρομικών τα οποία απορρέουν από το νόμο Βρούτση για όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη.

Εκτός αναδρομικών μένουν χιλιάδες ασφαλισμένοι, οι οποίοι δεν προβλέπεται να λάβουν αναδρομικά από τον e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα οι ομάδες συνταξιούχων που δε θα λάβουν αναδρομικά είναι:

– Οι συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης. Δεν δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις και αναδρομικά από τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης

– Οι συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και διατηρούν προσωπική διαφορά μεγάλου ύψους (π.χ. πάνω από 100 ευρώ). Δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις από τους συντελεστές αναπλήρωσης αλλά θα είναι μόνο λογιστικές με συμψηφισμούς με την προσωπική διαφορά, γι αυτό και δεν έχουν να περιμένουν αναδρομικά.

-Οι συνταξιούχοι Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016 και έως τις 31/12/2018 και διατηρούν προσωπική διαφορά σημαντικού ύψους. Οι αυξήσεις τους θα συμψηφιστούν με την προσωπική τους διαφορά οπότε δεν έχουν να περιμένουν αναδρομικά ή αυξήσεις στην τσέπη.

– Οι συνταξιούχοι Δημόσιου που υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης από 1η Οκτωβρίου 2019 και μετά .Έχουν ήδη λάβει την σύνταξη τους αυξημένη με βάση τους νέους συντελεστές.

Επίσης οι συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν μικρή προσωπική διαφορά (π.χ. έως 50 ευρώ). Δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις στην τσέπη και αναδρομικά από τους συντελεστές αναπλήρωσης αλλά θα τα λάβουν σε δεύτερο χρόνο εντός Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, δρομολογούνται από τον e-ΕΦΚΑ η καταβολή των αναδρομικών τα οποία απορρέουν από το νόμο Βρούτση για όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη.

Επισημαίνεται ότι τα αναδρομικά των 60.000 συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που αποχώρησαν μετά τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης θα καταβληθούν τελικά με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι περισσότεροι παλιοί συνταξιούχοι (πριν από τον Μάιο του 2016), θα έχουν λογιστική αύξηση. Δηλαδή οι αυξήσεις τους θα συμψηφιστούν και στα εκκαθαριστικά τους θα δουν την προσωπική διαφορά να μειώνεται. Μέσω του επανυπολογισμού και των “παλιών” συντάξεων, μειώνεται η αρνητική “προσωπική διαφορά” τους (επανυπολογισθείσα μείον καταβαλλόμενη) και έτσι θα αποσβεσθεί γρηγορότερα, αφότου (σ.σ. το 2023) “ξεπαγώσουν” οι αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. (σ.σ. το ποσό της προσωπικής διαφοράς αναγράφεται στο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα του κάθε συνταξιούχοι).

Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση επισημαίνουν ότι το «κλειδί» στην υπόθεση της προσωπικής διαφοράς είναι η αύξηση του νόμου Βρούτση να είναι μεγαλύτερη του ποσού της προσωπικής διαφοράς ώστε να μειωθεί το ύψος της προσωπικής διαφοράς και το υπόλοιπο ποσό να πιστωθεί στον λογαριασμό τους.

Αυτό σημαίνει πως από την 1η Ιανουαρίου του 2023, οπότε προβλέπεται το “ξεπάγωμα” των ονομαστικών αποδοχών των συνταξιούχων, η αρνητική “προσωπική διαφορά” θα αποσβεσθεί πιο γρήγορα, οδηγώντας επίσης πιο γρήγορα σε πραγματικές αυξήσεις στις κύριες συντάξεις και των “παλιών” συνταξιούχων.

Όπως ορίζεται με τα ισχύοντα(νόμος Βρούτση), από 1-1-2023 οι αυξήσεις στις συντάξεις θα είναι σε ποσοστό 50% κατά τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (τιμάριθμος). Αυτό σημαίνει ότι αν το ΑΕΠ αυξηθεί 4% και ο ΔτΚ αυξηθεί 2,5%, τότε η αύξηση στις συντάξεις θα είναι γύρω στο 3-3,2%.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΣΥΝΤΑΞΗ
Previous Post

Κορονοϊός: Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη η Επιτροπή – Τα νέα μέτρα που εξετάζονται με στόχο τον έλεγχο της πανδημίας

Next Post

Σύλληψη τριών ατόμων στην Πτολεμαΐδα για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα  

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Σύλληψη τριών ατόμων στην Πτολεμαΐδα για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα  

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Fiesta Voio Day 1. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Παραδόθηκε ο Ε65 – Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση που πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»
  • ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική φιέστα επικοινωνιακής αυτοπροβολής η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη
  • Η Όλγα Μαρκογιαννάκη για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
  • Βόιο: Ξεκίνησε το έργο της σήμανσης και του καθαρισμού των μονοπατιών. Ανάμεσα τους και το μονοπάτι των καβαλάρηδων της Παναγιάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr