• Latest
ΕΛΑΤΗ

Απαλλοτρίωση εδαφών για την κατασκευή του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΥΝΑΣΑ – ΕΛΑΤΗΣ» (εντός των ορίων της Π.Ε Κοζάνης)

9 Ιουλίου 2021
ποτο

Κατανάλωση αλκοόλ: Τα επιτρεπόμενα όρια – Ο κίνδυνος για τους ανηλίκους

25 Δεκεμβρίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Στις φλόγες σπίτι από… λαμπάκια

25 Δεκεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

“Εξοικονομώ 2025”: Αναλυτικά οι προθεσμίες και τα ποσά – Τι “μερεμέτια” προβλέπονται

25 Δεκεμβρίου 2025
χιονια

Καιρός: Έρχονται χιόνια και εκπλήξεις – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα βόρεια και το Αιγαίο

25 Δεκεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

Έως 1.700€ επίδομα κατάρτισης από τη ΔΥΠΑ — πώς το παίρνεις

25 Δεκεμβρίου 2025
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Μπορεί να γίνει διπλή χρέωση αν περάσει η κάρτα δύο φορές από το POS;

25 Δεκεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

13χρονη κατήγγειλε βιασμό από έξι νεαρούς 14 έως 19 ετών – Έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο ίντερνετ

25 Δεκεμβρίου 2025
 Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στηρίζει το συσσίτιο Κοζάνης

 Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στηρίζει το συσσίτιο Κοζάνης

24 Δεκεμβρίου 2025
Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

24 Δεκεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συμβουλές από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, για την αποφυγή κλοπών, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

24 Δεκεμβρίου 2025
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025

24 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη χαρά και κάλαντα στο γραφείο του Δημάρχου

Χριστουγεννιάτικη χαρά και κάλαντα στο γραφείο του Δημάρχου

24 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απαλλοτρίωση εδαφών για την κατασκευή του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΥΝΑΣΑ – ΕΛΑΤΗΣ» (εντός των ορίων της Π.Ε Κοζάνης)

sierafm by sierafm
9 Ιουλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΕΛΑΤΗ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Απαλλοτρίωση εδαφών για την κατασκευή του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΥΝΑΣΑ – ΕΛΑΤΗΣ» (εντός των ορίων της Π.Ε Κοζάνης).

Ένας ακόμα  δια-νομαρχιακός και πολύ εξυπηρετικός δρόμος Ελάτης – Δεσκάτης μέσω της πανέμορφης δασώδους περιοχής της Βουνάσας πλησιάζει προς την υλοποίησή του.

Απαραίτητη προϋπόθεση η αναγκαστική απαλλοτρίωση 44 τμημάτων αγροτεμαχίων – χέρσων εκτάσεων (40 ιδιωτικά και 4 του Δημοσίου) συνολικού εμβαδού 9.871,75 τ.μ. που θα απαλλοτριωθούν στα πλαίσια της Βελτίωσης του οδικού τμήματος Βουνάσα – Ελάτης εντός των ορίων της Π.Ε. Κοζάνης και βρίσκονται παραπλεύρως της υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού.

Πρόκειται για μία παρέμβαση που γίνεται για δημόσια ωφέλεια, με αντικείμενο τη βελτίωση οδικού τμήματος Βουνάσα – Ελάτης εντός των ορίων της Π.Ε.Κοζάνης.

Η  οδός ξεκινάει από το ανατολικό άκρο του οικισμού της Ελάτης προς το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου και συνεχίζει νοτίως προς τη Δεσκάτη Γρεβενών. Έχει συνολικό μήκος 4.959,783 μ. Αποτελεί ημιορεινή αγροτική οδό μικρής κυκλοφορίας. Το πρώτο τμήμα της μέχρι το εξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου (0+350 μ.) είναι επίπεδο και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Συναντώνται αγροτεμάχια, μερικά αρδευόμενα, αμπελώνες και κάποιες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας (κοτέτσια στάβλοι). Το δεύτερο τμήμα της, από το εξωκλήσι μέχρι τη μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα(1+200μ.) είναι ανηφορικό και βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από επιβατικά οχήματα. Συναντώνται μερικά αγροτεμάχια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και χέρσες εκτάσεις Δημοσίου. Σημειώνεται ότι στο ύψος της κτηνοτροφικής μονάδας αλλάζει η χάραξη της υφιστάμενης οδού έτσι ώστε η τελική οδός να μην περνά μέσα από αυτή όπως γίνεται σήμερα. Στη συνέχεια και μέχρι το πέρας (4+900μ.) η οδός βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση με προβληματική χρήση από ΙΧ οχήματα. Συναντώνται κυρίως χέρσα τμήματα ιδιοκτησίας Δημοσίου και μερικά αγροτεμάχια (φυτώριο πεύκων – αγροί). Η περιοχή περιλαμβάνει στο τέλος της οδού και ένα μικρό ασφαλτοστρωμένο τμήμα μήκους 60μ.(από 4+900 μ. μέχρι το πέρας: 4+959,783μ.).

Περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικών, ασφαλτικών, οδοστρωσίας και κατασκευή τεχνικών έργων. Οι εκτάσεις προς απαλλοτρίωση βρίσκονται παραπλεύρως της υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού του οδικού τμήματος Βουνάσα – Ελάτης, είναι συνολικού εμβαδού 9.871,75 τ.μ. και για την αποζημίωση αυτών βαρύνεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οι δαπάνες αποζημιώσεως θα βαρύνουν τις πιστώσεις Απαλλοτριώσεις Έργων.

Την αναγκαστική απαλλοτρίωση εισηγήθηκε στο  Περιφερειακό Συμβούλιο της  24ης Ιουνίου 2021 ο  Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του.

Έτσι μία μακροχρόνια διαδικασία μετά τις μελέτες κτηματολογίου, κτηματολογικά διαγράμματα και πίνακες, φθάνει προς το τέλος της για να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου προς όφελος κυρίως των κτηνοτρόφων με άμεση πρόσβαση μεταξύ Ελάτης – Δεσκάτης αφού θα μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος και η υφιστάμενη απόσταση μέσω Παλιουριάς, και θα διευκολύνει την είσοδο – έξοδο των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής από και προς την Θεσσαλία.

Tags: ΕΡΓΑ
Previous Post

Επιτυχή Υλοποίηση Δύο Συναντήσεων Εμπλεκόμενων Φορέων – Stakeholders Meeting στο πλαίσιο του έργου finMED

Next Post

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

Next Post
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κατανάλωση αλκοόλ: Τα επιτρεπόμενα όρια – Ο κίνδυνος για τους ανηλίκους
  • Στις φλόγες σπίτι από… λαμπάκια
  • “Εξοικονομώ 2025”: Αναλυτικά οι προθεσμίες και τα ποσά – Τι “μερεμέτια” προβλέπονται
  • Καιρός: Έρχονται χιόνια και εκπλήξεις – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα βόρεια και το Αιγαίο
  • Έως 1.700€ επίδομα κατάρτισης από τη ΔΥΠΑ — πώς το παίρνεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr