• Latest
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Κοροναϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα κυκλώνει τη χώρα – Ποιες περιοχές… φλερτάρουν με lockdown

17 Ιουλίου 2021
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους έως 25 ετών, μειώσεις για όλους, περισσότερο για οικογένειες με παιδιά. Αναλυτικά τα μέτρα

6 Σεπτεμβρίου 2025
Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά. Φωτογραφίες

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά. Φωτογραφίες

6 Σεπτεμβρίου 2025
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Περιοδεία στο Νομό Κοζάνης

6 Σεπτεμβρίου 2025
The Journey of Energy: Τεχνολογία, θέαμα και ενέργεια από τη ΔΕΗ στη ΔΕΘ

The Journey of Energy: Τεχνολογία, θέαμα και ενέργεια από τη ΔΕΗ στη ΔΕΘ

6 Σεπτεμβρίου 2025
Κοζάνη: Καλλιεργούσε κάνναβη!!!

Κοζάνη: Καλλιεργούσε κάνναβη!!!

6 Σεπτεμβρίου 2025
ΟΧΙ στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην καύση απορριμμάτων με συλλαλητήριο στις 15 Σεπτέμβρη καλεί το συντονιστικό φορέων και σωματείων

6 Σεπτεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Συνελήφθη 28χρονος στην Καστοριά για  ναρκωτικά

6 Σεπτεμβρίου 2025
Μ. Χρυσοχοΐδης από Καστοριά: Το Νοέμβριο ο διαγωνισμός, για τη νέα Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων

Μ. Χρυσοχοΐδης από Καστοριά: Το Νοέμβριο ο διαγωνισμός, για τη νέα Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων

6 Σεπτεμβρίου 2025
σχολικα, σχολειο

Π. Κουκουλόπουλος: «Τα σχολικά τραβούν την ανηφόρα»

6 Σεπτεμβρίου 2025
facebook, ιντερνετ

Φρίκη για 79χρονη από τη Σουηδία – 30χρονος που γνωρίστηκαν στο Facebook την κρατούσε αιχμάλωτη 40 ημέρες

6 Σεπτεμβρίου 2025
παιδι

Βρέφος εντοπίστηκε με το αδελφάκι του να μπουσουλάει σε δρόμο – Η εξήγηση που έδωσαν οι γονείς

6 Σεπτεμβρίου 2025
ΕΟΠΥΥ

Προειδοποίηση του ΕΟΠΥΥ για παραπλανητικά μηνύματα που παριστάνουν τον Oργανισμό – Πώς να τα αναγνωρίσετε

6 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα κυκλώνει τη χώρα – Ποιες περιοχές… φλερτάρουν με lockdown

sierafm by sierafm
17 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μία πανδημία ανεμβολίαστων μάχεται να «φτιάξει», η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία μέρα με τη μέρα αφήνει το αποτύπωμα της στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας μας.

Ειδικότερα σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, με τους ειδικούς να εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για την καταγραφή ορφανών κρουσμάτων.

Στο στόχαστρο του φονικού ιού είναι οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι έχουν επιλέξει να ριχτούν στη μάχη χωρίς πανοπλία.

Την ίδια ώρα η αυξητική πορεία των κρουσμάτων συνεχίζεται, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στον Αύγουστο, όπου και αναμένεται να γυρίσουμε, σύμφωνα με τα μοντέλα των ειδικών, σε αριθμούς από το… παρελθόν.

Το τελευταίο 24ωρο πάντως εντοπίστηκαν 2.691 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, ενώ 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό. Διασωληνωμένοι βρίσκονται 123 ασθενείς, ενώ 101 πολίτες εισήχθησαν στα νοσοκομεία.

Στην Αττική, 1.216 πολίτες βρέθηκαν θετικοί στον ιό, στην Κρήτη 275 και 184 στη Θεσσαλονίκη.

Οι ανεμβολίαστοι νέοι μολύνουν και τους μεσήλικες

Εκτός από την αλλαγή του επιδημιολογικού χάρτη στην Ελλάδα, αλλάζουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, καθώς πλέον τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους είναι περισσότερα, ενώ οι νέοι φαίνεται πως μεταδίδουν τον ιό στους μεσήλικες ανεμβολίαστους.

Οι επιστήμονες παρατηρούν ότι μετά τους νέους, οι μολύνσεις επεκτείνονται και σε μεγαλύτερες ηλικίες. 5.300 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 40 ετών.

Στο στόχαστρο των ειδικών και της πολιτικής προστασίας είναι τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και η Θεσσαλονίκη, η οποία εμφανίζει υψηλό ιικό φορτίο.

Συγκεκριμένα η ινδική μετάλλαξη κυριαρχεί πλέον στην Κρήτη. Οι περιφέρειες Ηρακλείου και Ρεθύμνου βρίσκονται στα όρια, με το σύνολο σχεδόν των μολύνσεων να έχουν την σφραγίδα της Δέλτα.

Αύξηση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα στη Θεσσαλονίκη, με τη Δέλτα να πρωταγωνιστεί και στη συμπρωτεύουσα.

Έκκληση για τήρηση των μέτρων από τους δημάρχους των «πορτοκαλί» νησιών

«Έχουμε κάποια κρούσματα, μας ανησυχεί το φαινόμενο, μας προβληματίζει, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να τηρούμε τα μέτρα και να εμβολιαστούμε. Πρέπει να αυξήσουμε την ασπίδα προστασίας μας», λέει ο Μάρκος Κωβαίος, δήμαρχος Πάρου στο MEGA.

Έκκληση απευθύνει ο δήμαρχος για τήρηση των μέτρων από τους νεαρούς επισκέπτες και για εμβολιασμούς σε όσους εργαζομένους δεν έχουν εμβολιαστεί, αφού το νησί κατέγραψε χθες 72 κρούσματα από 9 που ήταν στις 7 Ιουλίου.

«Εγώ κάνω ως δήμαρχος έκκληση να τηρούν τα μέτρα και να εμβολιαστούμε όλοι, είναι το μοναδικό μας όπλο».

Στη Μύκονο, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα (από 77 κρούσματα στις 7 Ιουλίου, σε 318) με τους επιχειρηματίες ωστόσο να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους, αφού όπως λένε κάνεις δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό επισκεπτών στο νησί.

Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, λένε οι επιχειρηματίες στη Ίο, εντοπίζοντας το πρόβλημα στους έφηβους επισκέπτες του νησιού, που είναι ανεμβολιάστοι και ασυμπτωματικοί.

«Εμείς έχουμε φτάσει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού στην Ίο. Και οι κάτοικοι και άτομα που έχουν έρθει για εργασία», επισημαίνει ο Γιώργος Ζαννάκης, επιχειρηματίας στην Ίο.

Έκτακτα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους

Υπενθυμίζεται πως χτες η κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα  σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Ίο, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, με τους ανεμβολίαστους εργαζομένους να υποχρεούνται σε 2 τεστ την εβδομάδα, ένα rapid και ένα self.

Ο Γιώργος που εργάζεται ως υπεύθυνος καταστήματος στο Ρέθυμνο, αν και συμφωνεί με τα έκτακτα μέτρα, κρίνει ότι χωρίζει την κοινωνία σε εμβολιασμένους και μη.

«Βρίσκομαι στην τουριστική περιοχή του Ρεθύμνου. Δουλεύω στον κλάδο της εστίασης και έχω εμβολιαστεί. Είναι αναγκαίο μέτρο από την άποψη ότι καλό θα ήταν να προστατεύουμε όλοι».

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση κάνει έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να κλείσουν το ραντεβού τους καθώς είναι το μόνο μέτρο προστασίας για τη μη εξάπλωση της διασποράς του κοροναϊού.

Πώς επιστέφουμε από τα νησιά

Τονίζεται πως  από σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, η επιβίβαση των επιβατών στα πλοία, καθώς και στα θαλάσσια ταξί και τις λάντζες, από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας, επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις:

– Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κοροναϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού

– Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί, είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κοροναϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κοροναϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης

– Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν

– Εναλλακτικά, προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), που έχει διενεργηθεί έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.

Τι χρειάζεται για τις μετακινήσεις προς νησιά με πλοίο ή αεροπλάνο

Για τους ενήλικες:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης

β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Οι ανήλικοι από 17 ετών και μιας ημέρας και άνω υποχρεούνται επίσης να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Για ανήλικους 12-17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.

Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

«Οι επιβάτες λοιπόν θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού (υπενθυμίζουμε ότι απαιτείται να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή τη βεβαίωση αρνητικού PCR ή αρνητικού rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης στο κινητό τους σε ψηφιακή μορφή ή με εκτύπωση από την πλατφόρμα gov.gr.

Δεκτές θα γίνονται οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών», είχε δηλώσει σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Επισημαίνεται πως τα παραπάνω πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις θα ελέγχονται ηλεκτρονικά ενώ θα διενεργείται και έλεγχος ταυτοπροσωπίας των επιβατών με την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή οιοδήποτε προβλεπόμενο έγγραφο πιστοποιεί την ταυτότητά τους.

Πηγή: in.gr

Tags: LOCKDOWN
Previous Post

8 οφέλη του καλού ύπνου

Next Post

Πώς θα γίνουν τα πανηγύρια φέτος – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Next Post
πανηγυρι

Πώς θα γίνουν τα πανηγύρια φέτος – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους έως 25 ετών, μειώσεις για όλους, περισσότερο για οικογένειες με παιδιά. Αναλυτικά τα μέτρα
  • Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά. Φωτογραφίες
  • ΠΑΣΟΚ: Περιοδεία στο Νομό Κοζάνης
  • The Journey of Energy: Τεχνολογία, θέαμα και ενέργεια από τη ΔΕΗ στη ΔΕΘ
  • Κοζάνη: Καλλιεργούσε κάνναβη!!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr