• Latest
αγχος πονοκεφαλος πονος

Πονοκέφαλος: Πώς συνδέεται με τη ζέστη – Οι τρεις τύποι

18 Ιουλίου 2021
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

22 Οκτωβρίου 2025
«Το κρασί των λέξεων»: Μια εκδήλωση στο πλαίσιο του Συμποσίου Λογοτεχνίας που ένωσε τη λογοτεχνία και τη μουσική με την τοπική παραγωγή 

«Το κρασί των λέξεων»: Μια εκδήλωση στο πλαίσιο του Συμποσίου Λογοτεχνίας που ένωσε τη λογοτεχνία και τη μουσική με την τοπική παραγωγή 

22 Οκτωβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για την οικιακή θέρμανση του Δρεπάνου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για την οικιακή θέρμανση του Δρεπάνου

22 Οκτωβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Τετάρτη 22/10, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ. Λευκόβρυσης,  για την αποκατάσταση διαρροής.

22 Οκτωβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης με υπολογιστή και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα σε περιοχή της Καστοριάς

22 Οκτωβρίου 2025
Οργανισμος Ηνωμένων Εθνών

Πρόγραμμα εορτασμού ημέρας των Ηνωμένων Εθνών

22 Οκτωβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης

Πρόσκληση για συμμετοχή σε όλα τα E-shop της Περιφερειακής Eνότητας Κοζάνης για Δωρεάν Διαφήμιση με Google Ads και Meta Αds

22 Οκτωβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Δεκάδες συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ σε όλη την Ελλάδα – Μεγάλη επιχείρηση του ελληνικού FBI

22 Οκτωβρίου 2025
Ροζ Πορεία Ελπίδας στην Κοζάνη την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

Ροζ Πορεία Ελπίδας στην Κοζάνη την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

22 Οκτωβρίου 2025
ενοικιαζεται σπιτι φοιτητες

«Kοτέτσι» με ενοίκιο…1650 ευρώ: Η αγγελία που έγινε viral

22 Οκτωβρίου 2025
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης – Οι νέοι κανονισμοί και η άδεια από τα 17

22 Οκτωβρίου 2025
σχολειο

Αλλαγές στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο Λύκειο – Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση για τους μαθητές

22 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πονοκέφαλος: Πώς συνδέεται με τη ζέστη – Οι τρεις τύποι

sierafm by sierafm
18 Ιουλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
αγχος πονοκεφαλος πονος
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αν ανήκετε στους πολύ δραστήριους ανθρώπους, που συνηθίζουν ακόμα και το καλοκαίρι να βρίσκονται διαρκώς έξω και να κάνουν δουλειές, ή να αθλούνται ή να κάνουν οποιαδήποτε άλλη εργασία στον ήλιο, τότε το πιο πιθανό είναι ότι αντιμετωπίζετε συχνά-πυκνά έντονους πονοκεφάλους. Αλλά, ακόμα και όταν κάνετε ηλιοθεραπεία, οπότε και δεν κινείστε, είναι και πάλι πιθανό να νιώσετε πονοκέφαλο.

Αυτό συμβαίνει, επειδή το σώμα σας αντιδρά στη μεγάλη έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη, αφού αφυδατώνεται. Μάλιστα, ο πονοκέφαλος από τον ήλιο έχει συνήθως την μορφή ημικρανίας.

Πώς σχετίζεται ο πονοκέφαλος με τη ζέστη

Η αφυδάτωση προκαλεί ημικρανίες και πονοκεφάλους τακτικά σε εκείνους που είναι πιο ευαίσθητοι. Η έντονη κεφαλαλγία από την απευθείας έκθεση στις ακτίνες και το έντονο φως του ήλιου, προκαλείται επειδή ο ήλιος χτυπά τα μάτια σας.

Καθώς το καλοκαίρι το πρόγραμμά σας αλλάζει (πχ κοιμάστε και ξυπνάτε αργότερα) μπορεί να παραλείψετε κάποιο γεύμα ή να καταναλώνετε τροφές που προκαλούν αφυδάτωση και ενισχύουν τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας όσον αφορά τις ημικρανίες. Η άσκηση σε εξωτερικό χώρο μέσα στην αυξημένη ζέστη, κάνει το σώμα σας να υπερθερμανθεί, οδηγώντας σε πονοκέφαλο.

Η καλύτερη λύση για όσους δεν γίνεται να προστατευθούν από τις εξωτερικές εργασίες/δραστηριότητες στον ήλιο, είναι η άφθονη κατανάλωση νερού για να αποφύγουν την αφυδάτωση. Και μπορεί ορισμένα ροφήματα, όπως το παγωμένο τσάι και τα αναψυκτικά να σας ξεδιψούν, ωστόσο μπορεί να σας προκαλέσουν ακόμα πιο έντονο πονοκέφαλο το καλοκαίρι, αν είστε ευαίσθητοι στο κιτρικό οξύ. Επίσης, προσπαθήστε να μειώσετε την ποσότητα καφεΐνης που καταναλώνετε καθημερινά.

Τι είδους είναι ο πονοκέφαλος ανάλογα με το πώς νιώθετε

Σύμφωνα με τους ειδικούς, o πονοκέφαλος κατηγοριοποιείται σε 150 ξεχωριστές διαγνωστικά περιπτώσεις, όπου στην κάθε μία ισχύουν και διαφορετικά πράγματα. Προφανώς όλες οι κατηγορίες μοιάζουν σαν να είναι… μία, σε όλους εμάς που δεν είμαστε γιατροί, αλλά η διάγνωση ενός πονοκεφάλου δεν είναι κάτι απλό.

Οι πιο συνήθεις τύποι πονοκεφάλου είναι τρεις:

Πονοκέφαλος τάσης
Ημικρανία
Αθροιστικός πονοκέφαλος
Πονοκέφαλος τάσης

Είναι γνωστός και ως χρόνιος ημερήσιος πονοκέφαλος ή χρόνιος μη-προοδευτικός πονοκέφαλος. Ο πονοκέφαλος τάσης είναι ο πιο κοινός τύπος πονοκεφάλου στους ενήλικες και τους εφήβους. Προκαλείται από την σύσπαση των μυών, έχει ήπια έως μέτρια ένταση πόνου και πολλοί άνθρωποι νιώθουν ότι ο πόνος “έρχεται και φεύγει” σε μια παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Ημικρανία

Τα ακριβή αίτια της ημικρανίας είναι άγνωστα. Μια δημοφιλής θεωρία είναι ότι διάφορα ερεθίσματα προκαλούν μια ανώμαλη δραστηριότητα στον εγκέφαλο, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία του. Αυτό ονομάζεται η νευραγγειακή θεωρία. Η γενετική προδιάθεση παίζει επίσης ρόλο στις ημικρανίες και υπάρχουν κάποιες μορφές ημικρανίας που σχετίζονται με κληρονομικές ανωμαλίες σε ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου. Ο πόνος από την ημικρανία μπορεί να είναι από μέτριος έως ισχυρός και συχνά περιγράφεται ως “σουβλιές” πόνου. Οι πονοκέφαλοι ημικρανίας μπορεί να διαρκέσουν από τέσσερις ώρες έως και τρεις ημέρες και συνήθως συμβαίνουν μία έως τέσσερις φορές ανά μήνα. Οι ημικρανίες συνδέονται και με άλλα συμπτώματα όπως ευαισθησία στο φως, τον ήχο, ή τις οσμές, ναυτία, εμετό, απώλεια της όρεξης και στομαχικές διαταραχές ή κοιλιακό άλγος.

Αθροιστικός πονοκέφαλος

Είναι ο λιγότερο συχνός, αλλά ταυτόχρονα και ο πιο ισχυρός τύπος πονοκεφάλου. Ο πόνος της αθροιστικής κεφαλαλγίας είναι πολύ δυνατός και μπορεί να περιγραφεί και με ένα κάψιμο ή τρύπημα που πάλλεται, ή είναι σταθερό. Ο πόνος είναι τόσο σοβαρός, ώστε οι περισσότεροι που υποφέρουν από αθροιστικούς πονοκεφάλους (ή πονοκεφάλους συμπλέγματος όπως επίσης ονομάζονται) δεν μπορούν καν να κάτσουν σε ένα μέρος και συχνά βαδίζουν χωρίς σκοπό όσο διαρκεί ο πόνος. Ο πόνος βρίσκεται συνήθως πίσω από το ένα μάτι ή στην γενικότερη περιοχή των ματιών, χωρίς να αλλάζει τις πλευρές. Ο όρος “αθροιστική κεφαλαλγία” αναφέρεται σε πονοκεφάλους που έχουν μια χαρακτηριστική “ομαδική επίθεση”. Συμβαίνουν μία έως τρεις φορές ανά ημέρα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξαρσης, η οποία μπορεί να διαρκέσει από δύο εβδομάδες έως τρεις μήνες. Οι πονοκέφαλοι μπορεί να εξαφανιστούν πλήρως για μήνες ή και χρόνια και στην συνέχεια να επανέλθουν.

Πηγή: iatropedia.gr

Tags: ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ
Previous Post

Προσλήψεις συμβασιούχων στη ΔΕΗ

Next Post

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Αναβάθμιση του Σχολείου -Τι αλλαγές φέρνει

Next Post
ΒΟΥΛΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Αναβάθμιση του Σχολείου -Τι αλλαγές φέρνει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940
  • «Το κρασί των λέξεων»: Μια εκδήλωση στο πλαίσιο του Συμποσίου Λογοτεχνίας που ένωσε τη λογοτεχνία και τη μουσική με την τοπική παραγωγή 
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για την οικιακή θέρμανση του Δρεπάνου
  • ΔΕΥΑΚ: Τετάρτη 22/10, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ. Λευκόβρυσης,  για την αποκατάσταση διαρροής.
  • Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης με υπολογιστή και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα σε περιοχή της Καστοριάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr