• Latest
Πέτρος Φιλιππίδης

Πέτρος Φιλιππίδης: Oδηγείται στη φυλακή ο ηθοποιός, «δεν είναι δυνατόν, δεν μπορείτε να μου το κάνετε αυτό»

28 Ιουλίου 2021

ΤΕΕ/ΤΔΜ: Από θεσμικός τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θεατή των μεγάλων αποφάσεων για τη Δυτική Μακεδονία

1 Νοεμβρίου 2026
Η Τοποθέτηση του Προέδρου του Σπάρτακου στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου παρουσιάστηκε ο στρατηγικός επενδυτικός σχεδιασμός της ΔΕΗ

Η Τοποθέτηση του Προέδρου του Σπάρτακου στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου παρουσιάστηκε ο στρατηγικός επενδυτικός σχεδιασμός της ΔΕΗ

31 Οκτωβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Διπλό για Αλιάκμων Βοΐου και Γαλατινή

31 Οκτωβρίου 2026
Γ Εθνική: Λύτρωση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στην εκπνοή του αγώνα

Γ Εθνική: Λύτρωση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στην εκπνοή του αγώνα

31 Οκτωβρίου 2026
Βάζοντας όρια για να σώσουμε το μέλλον. ( Του Χάρη Κάτανα )

6,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οταν το κυβερνοέγκλημα γίνεται όπλο γεωπολιτικής ισχύος. (Του Χάρη Κάτανα)

31 Οκτωβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος από τις Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη χωρίς τους πολίτες της

Η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής, Π. Κουκουλόπουλου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Data Center

31 Οκτωβρίου 2026
Δήλωση της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, για τη 13η σύνταξη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Εξαγγελίες δισεκατομμυρίων, θέσεις εργασίας με το σταγονόμετρο και η καταγραφή της Eurostat στο -18%

31 Οκτωβρίου 2026
Πόσο πληρώνουν οι Έλληνες για ρεύμα και φυσικό αέριο σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

Πόσο πληρώνουν οι Έλληνες για ρεύμα και φυσικό αέριο σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

31 Οκτωβρίου 2026
Η Εξαιρετική Παρουσίαση του στρατηγικού επενδυτικού σχεδιασμού της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία. Βίντεο

ΔΕΗ: Επενδύσεις με ορίζοντα 50ετιας στη Δυτική Μακεδονία – Νέες ενεργειακές υποδομές και Data Centers

31 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Σε σοβαρή κατάσταση 20χρονη Κοζανίτισσα με βακτηριακή μηνιγγίτιδα-Διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

31 Οκτωβρίου 2026
ΟΙΝΟέμβριος 2026: Η γιορτή του κρασιού, του βιβλίου και της μνήμης ξεκινά!

ΟΙΝΟέμβριος 2026: Η γιορτή του κρασιού, του βιβλίου και της μνήμης ξεκινά!

31 Οκτωβρίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων έπεσε σε φρεάτιο τεσσάρων μέτρων -Πώς συνέβη το απίστευτο ατύχημα

31 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πέτρος Φιλιππίδης: Oδηγείται στη φυλακή ο ηθοποιός, «δεν είναι δυνατόν, δεν μπορείτε να μου το κάνετε αυτό»

sierafm by sierafm
28 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Πέτρος Φιλιππίδης
0
SHARES
12
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε τα πάντα, αλλά δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα για τις κατηγορίες και οδηγείται στις φυλακές της Τρίπολης την Τετάρτη (28/07), εκεί όπου κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, όντας σε κατάσταση σοκ. Οι πράξεις που αποδίδονται στον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη είναι βιασμός και απόπειρες, και φέρεται να έχουν λάβει χώρα, σύμφωνα με τις παθούσες, το 2008, το 2010 και το 2014.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης την Τρίτη (27/07) και την Τετάρτη (28/07) αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης, εκεί όπου έχει προφυλακιστεί και ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης προσπαθεί να διαχειριστεί την απόφαση της δικαιοσύνης που του «έδειξε» τον δρόμο για τη φυλακή και πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, αναμένοντας να λάβει το φυλακιστήριο. Ο ίδιος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν πίστευε την εξέλιξη που πήρε η υπόθεση.  «Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορείτε να μου το κάνετε αυτό», έλεγε σε κατ΄άσταση σοκ και κλαίγοντας, ενώ η γυναίκα του και το παιδί του έμαθαν την απόφαση της δικαιοσύνης έξω από το γραφείο της ανακρίτριας.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ηθοποιός πέρασε την Τρίτη (27/07) το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου υπό άκρα μυστικότητα και σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε «μάχη» για να πείσει ότι δεν έχει διαπράξει τα αδικήματα του βιασμού και των δυο απόπειρών βιασμού (κακουργηματικές πράξεις) σε βάρος συναδέλφων του. Η ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφασίσουν, τελικά, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την απολογία του.

Το πρωί της Τετάρτης (28/07Ο ενδέχεται ο Πέτρος Φιλιππίδης να μεταχθεί από τη ΓΑΔΑ, που διανυκτέρευσε, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων για να πάρει από τον εισαγγελέα εκτέλεσης των ποινών το φυλακιστήριο. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, με το επιχείρημα του COVID-19 να διαβιβαστεί μόνο η δικογραφία στον εισαγγελέα εκτέλεσης των ποινών, χωρίς δηλαδή, να μεταχθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Όποια εκδοχή από τις δύο και αν επικρατήσει, είναι βέβαιο ότι ο ηθοποιός θα πάρει τον δρόμο για τις φυλακές, ως προσωρινά κρατούμενος. Αναμένεται, το μεσημέρι, να ξεκινήσει η μεταγωγή του στις φυλακές και θα πρέπει να φτάσει στις φυλακές πριν από τη δύση του ήλιου, αφού μετά, δεν επιτρέπεται να ανοίξουν οι πύλες του σωφρονιστικού καταστήματος.

Όπως αναφέρθηκε, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα ο Πέτρος Φιλιππίδης θα οδηγεί στις φυλακές της Τρίπολης, εκεί δηλαδή που οδηγούνται όλοι οι βιαστές προκειμένου να προστατευτούν από τους υπόλοιπους κρατούμενους και ειδικά τους βαρυποινίτες. Στις ίδιες φυλακές, αυτές της Τρίπολης, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι φυλακές έχουν δικούς της απαράβατους νόμους, που μεταξύ αυτών είναι ότι δεν ανέχονται-δέχονται τους βιαστές και ειδικά τους βιαστές ανήλικων παιδιών. Εξάλλου, πολλά είναι τα συμβάντα, βιαστών που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία, μετά από άγριους ξυλοδαρμούς και κακομεταχειρίσεις που δέχθηκαν από τους συγκρατούμενους τους ή ακόμη και θανάτους από σκληρούς ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα.

Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί, ποιους θα βρει εκεί

Από την αρχή του 2021 και έπειτα από απόφαση της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, οι φυλακές της χώρας έχουν διαχωριστεί ανάλογα με το έγκλημα που έχουν ή κατηγορούνται ότι έχουν διαπράξει οι δράστες.

Έτσι υπάρχουν δύο φυλακές όπου κρατούνται μονάχα καταδικασμένοι ή κατηγορούμενοι για σεξουαλικής φύσης εγκλήματα αλλά και για εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Αυτές είναι οι φυλακές Γρεβενών και Τρίπολης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης φαίνεται πως θα καταλήξει στις δεύτερες, στις οποίες αναμένεται να οδηγηθεί την Τετάρτη (28/07).

fil

Στο εν λόγω κατάστημα κράτησης έχει προφυλακιστεί ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης. Στη φυλακή Τρίπολης, όπως και σε αυτή των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα, προκειμένου να μην υπάρχουν κυρίως προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Επομένως, στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Τρίπολης βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του. Καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2021 σε κάθειρξη 15,5 ετών.

Στην ίδια φυλακή κρατείται, επίσης, ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο. Σε βάρος του, είχε ασκηθεί βαρύτατη ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών κάτω των 12 ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Καταγγέλθηκε από γονείς ενός 9χρονου κοριτσιού τον περασμένο Ιούλιο.

Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση. Ο Φίλιππος Λεβέντος συνελήφθη το 2015 επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει.

Ακόμη, στις φυλακές Τρίπολης εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».

Τα πρώτα του λόγια μετά την απόφαση της προφυλάκισης

Ο ηθοποιός παρέμεινε στη ΓΑΔΑ κατά τη διάρκεια της νύχτας και σύμφωνα με το «Star», ο κατηγορούμενος ήταν σοκαρισμένος, ενώ φέρεται να είπε: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν» το «Star», ο κατηγορούμενος ήταν σοκαρισμένος, ενώ φέρεται να είπε: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν».

Στο πλευρό του ήταν η σύζυγός του και ο γιος του.

Πώς οδηγήθηκε στην προφυλάκιση

Ο γνωστός ηθοποιός απολογήθηκε ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας υπό άκρα μυστικότητα την Τρίτη. Οι εξηγήσεις που έδωσαν φαίνεται πως δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια που συμφώνησαν στην προφυλάκισή του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών. Ο ηθοποιός κατηγορείται για τρεις υποθέσεις. Ένα φερόμενο βιασμό με χρόνο τέλεσης το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού με χρόνους τέλεσης το 2010 και το 2014.  Είχαν προηγηθεί οι κλήσεις και οι καταθέσεις των τριών φερόμενων θυμάτων που επιβεβαίωσαν όσα είχαν καταθέσει και στον εισαγγελέα.

Σε «λόγους εκδίκησης» απέδιδε τις εναντίον του καταγγελίες ο Φιλιππίδης

Στο υπόμνημά του ο Φιλιππίδης είχε αρνηθεί τα όσα καταγγέλλονται, χαρακτηρίζοντας τις περιγραφόμενες από τα φερόμενα θύματά του πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, «αποκυήματα φαντασίας». Ο Φιλιππίδης φέρεται να υποστήριζε ότι ουδέποτε τις παρενόχλησε, αλλά τώρα στρέφονται εναντίον του για λίγους εκδίκησης επειδή δεν τους έδωσε δουλειά.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας κατέθεσαν οι τρεις καταγγέλλουσες αλλά και μάρτυρες που υπέδειξαν αυτές προς ενίσχυση των όσων υποστηρίζουν. Ειδικότερα, ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε το 2008 μέσα στο θέατρο «ΗΒΗ». Η παθούσα, νεαρή ηθοποιός τότε, συναντήθηκε μαζί του προκειμένου να μιλήσουν για μία ενδεχόμενη συνεργασία. Όπως καταγγέλλει, οι προθέσεις του ήταν εντελώς διαφορετικές. Της επιτέθηκε μέσα σε χώρο του θεάτρου, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν άδειο, και φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

fil1

Πώς διαχωρίζονται οι φυλακές

Στην αναδιάταξη αυτή των σωφρονιστικών καταστημάτων και οι υπόλοιπες φυλακές εκτός Γρεβενών και Τρίπολης έχουν συγκεκριμένους κρατούμενους.

Οι φυλακές Χαλκίδας και εκείνες της Λάρισας φιλοξενούν κρατούμενους για οικονομικά εγκλήματα. Αυτές του Μαλανδρίνου είναι υψίστης ασφαλείας και έχουν για τρόφιμους κρατούμενους που θεωρούνται «μεγάλης επικινδυνότητας».

Οι φυλακές της Πάτρας προορίζονται να χρησιμοποιηθούν αυστηρά για κρατούμενους υποθέσεων ναρκωτικών.

Τέλος στις φυλακές Δομοκού που έχουν μετατραπεί σε πειθαρχικές κρατούνται καταδικασμένοι για ένοπλες εγκληματικές οργανώσεις. Εκεί άλλωστε βρίσκεται και η πλειοψηφία των καταδικασμένων Χρυσαυγιτών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ
Previous Post

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι δέκα περιοχές που «βράζουν» – Μέσα σε αυτές και η Κοζάνη

Next Post

Πετυχημένη η Γιορτή Μελιού Βοΐου

Next Post
ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΒΟΪΟΥ

Πετυχημένη η Γιορτή Μελιού Βοΐου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΤΕΕ/ΤΔΜ: Από θεσμικός τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θεατή των μεγάλων αποφάσεων για τη Δυτική Μακεδονία
  • Η Τοποθέτηση του Προέδρου του Σπάρτακου στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου παρουσιάστηκε ο στρατηγικός επενδυτικός σχεδιασμός της ΔΕΗ
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Διπλό για Αλιάκμων Βοΐου και Γαλατινή
  • Γ Εθνική: Λύτρωση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στην εκπνοή του αγώνα
  • 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οταν το κυβερνοέγκλημα γίνεται όπλο γεωπολιτικής ισχύος. (Του Χάρη Κάτανα)

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr