• Latest
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ φπα

Appodixi: Βροχή οι καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις, μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα»

6 Οκτωβρίου 2022
Έναρξη προετοιμασίας για την ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ και Αγιασμός την Πέμπτη 8 Αυγούστου

ΦΣ Κοζάνη:”Η ομάδα μας χρειάζεται τον κόσμο της στην έναρξη του πρωταθλήματος”

2 Οκτωβρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Πυροβόλησε στο πρόσωπο συγγενή του με καραμπίνα για κτηματικές διαφορές

2 Οκτωβρίου 2026
καταιγιδα κεραυνος ΚΑΙΡΟΣ

Νεκρή 58χρονη από κεραυνό

2 Οκτωβρίου 2026
Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)

Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)

2 Οκτωβρίου 2026
Τροχαίο ατύχημα στο Βατερό. Βίντεο

Τροχαίο ατύχημα στο Βατερό. Βίντεο

2 Οκτωβρίου 2026
Νέος ειδικός συνεργάτης στο Δήμο Βοΐου ο Δημήτρης Τσίμπλινας

Νέος ειδικός συνεργάτης στο Δήμο Βοΐου ο Δημήτρης Τσίμπλινας

2 Οκτωβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

Σέντρα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κοζάνης

2 Οκτωβρίου 2026
Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Κοζάνης – Μετά την πλατεία Αλώνια, το Πράσινο Ταμείο εντάσσει και την ανάπλαση του Λόγιου Πάρκου

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Κοζάνης – Μετά την πλατεία Αλώνια, το Πράσινο Ταμείο εντάσσει και την ανάπλαση του Λόγιου Πάρκου

2 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για δέκα κρίσιμα οδικά έργα της Δυτικής Μακεδονίας, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

2 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

Πίσω από τις «χρυσές» υποσχέσεις.. Ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για το Data Center

2 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης Σισανίου – Το έργο περνά στη φάση εκπόνησης μελετών

Δήμος Βοΐου: Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης Σισανίου – Το έργο περνά στη φάση εκπόνησης μελετών

2 Οκτωβρίου 2026
Κατάταξη ιδιωτών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Κατάταξη ιδιωτών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

2 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Appodixi: Βροχή οι καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις, μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα»

sierafm by sierafm
6 Οκτωβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ φπα
0
SHARES
14
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Από «κόσκινο» περνούν οι ελεγκτές τις 24.193 καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις και «ύποπτες» συναλλαγές, από τις οποίες οι 12.983 είναι ανώνυμες και οι 11.210 επώνυμες. Οι έλεγχοι μετά τις καταγγελίες φέρνουν «λουκέτα», με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βασίζουν πολλά στους 95.000 καταναλωτές που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα.

Σε καθημερινή βάση στην ΑΑΔΕ υποβάλλονται περίπου 1.600 καταγγελίες από το Appodixi από τις οποίες οι οκτώ στις δέκα αφορούν αποδείξεις που δεν έχουν διαβιβαστεί στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ ενώ για τις υπόλοιπες καταγγελίες έχει αναλάβει δράση ο φοροελεγκτικός μηχανισμός.

Η συμβολή των καταναλωτών στο κυνήγι των «μαϊμού» αποδείξεων είναι καθοριστική. Πολλές από τις καταγγελίες αποδεικνύονται πολύτιμες για την αποκάλυψη κρουσμάτων φοροδιαφυγής. Μάλιστα, οι ελεγκτικές αρχές έβαλαν ήδη λουκέτο σε δυο βενζινάδικα στα οποία διαπιστώθηκε ότι οι αποδείξεις που έκοψαν ήταν μικρότερης αξίας από την πραγματική.

Συγκεκριμένα, βενζινάδικο στο Βύρωνα εξέδιδε αποδείξεις που αφορούσαν άλλο είδος, ποσότητα και αξία καυσίμου, από αυτό, που διαβιβαζόταν μέσω του συστήματος εισροών εκροών και του ΦΗΜ στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ. Το πρατήριο «σφραγίστηκε» και θα παραμείνει κλειστό μέχρι αποκαταστάσεως του συστήματος εισροών εκροών με δαπάνες του εγκαταστάτη ενώ δεσμεύτηκε και ο εξοπλισμός του. Ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου βρίσκεται αντιμέτωπος με κυρώσεις που ανέρχονται στο 15% του ετήσιου τζίρου του βενζινάδικου και υπολογίζονται περί τα 350.000 ευρώ και με πρόστιμο φτάνει τα 150.000 ευρώ.

Άλλο ένα «λουκέτο» μπήκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αγία Παρασκευή μετά από επώνυμη καταγγελία οδηγού οχήματος ο οποίος διαπίστωσε ότι τα χρήματα που πλήρωσε και ανέγραφε η απόδειξη δεν ήταν τα ίδια με αυτά που καταγράφηκαν στον φορολογικό μηχανισμό της επιχείρησης. Όταν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πήγαν στο πρατήριο για να το σφραγίσουν, ο δικηγόρος της επιχείρησης προσπάθησε να αμφισβητήσει τα ευρήματα της απόδειξης αλλά εκείνη τη στιγμή έφτασε πελάτης, που κρατούσε την απόδειξη, με ημερομηνία, 01/10/2022, αξίας 63 ευρώ.

Οι ελεγκτές πήραν την απόδειξη, και διαπίστωσαν επί τόπου ότι η αξία, που είχε διαβιβαστεί στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, ήταν μόλις 20 ευρώ. Το συγκεκριμένο εύρημα οδήγησε τους ελεγκτές να διασταυρώσουν την αναφορά POS με το αρχείο του φορολογικού μηχανισμού και βρήκαν άλλες 18 περιπτώσεις, κατά τις οποίες είχαν παραποιηθεί τα ποσά των αποδείξεων, σε ποσοστό 90%, δηλαδή στο 1/10 της πραγματικής τους αξίας.

Επισημαίνεται ότι με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς για τη μη διαβίβαση δεδομένων στοιχείων λιανικής πώλησης, που εκδίδονται μέσω Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (Φ.Η.Μ.) από τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις επιβάλλονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • Σε περίπτωση πράξεων που επιβαρύνονται με ΦΠΑ, πρόστιμο ύψους ίσου με το 50% επί του ΦΠΑ που αναγράφεται επί του κάθε μη διαβιβασθέντος στοιχείου. Το πρόστιμο αυτό δεν μπορεί να είναι κατώτερο, αθροιστικά ανά φορολογικό έλεγχο, των 250 ευρώ, αν η οντότητα είναι υπόχρεη τήρησης απλογραφικού λογιστικού συστήματος και των 500 ευρώ, αν η οντότητα είναι υπόχρεη τήρησης διπλογραφικού λογιστικού συστήματος.
  • Σε περίπτωση πράξεων που δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, πρόστιμο ύψους 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο, εφόσον ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης απλογραφικού λογιστικού συστήματος, και 1.000 ευρώ, ανά φορολογικό έλεγχο, αν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης διπλογραφικού λογιστικού συστήματος.
  • Σε περίπτωση κάθε επόμενης ίδιας παράβασης που διαπιστώνεται, στο πλαίσιο μεταγενέστερου ελέγχου εντός πενταετίας από την έκδοση της αρχικής πράξης, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του ύψους του προβλεπόμενου προστίμου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Previous Post

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 10-10-2022 έως 16-10-2022)

Next Post

Voucher 200 ευρώ: Παράταση για εξαργύρωση

Next Post
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Voucher 200 ευρώ: Παράταση για εξαργύρωση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΦΣ Κοζάνη:”Η ομάδα μας χρειάζεται τον κόσμο της στην έναρξη του πρωταθλήματος”
  • Πυροβόλησε στο πρόσωπο συγγενή του με καραμπίνα για κτηματικές διαφορές
  • Νεκρή 58χρονη από κεραυνό
  • Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  • Τροχαίο ατύχημα στο Βατερό. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  2. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  3. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  4. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  5. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr