• Latest
BorPres

BorPres: Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τη νέα συνοριακή διάβαση στο Λαιμό Πρεσπών

19 Οκτωβρίου 2023
Μιχάλης Παπαδόπουλος

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση για το Βελβεντό

23 Ιανουαρίου 2026
Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»

Μαζί για την Κοζάνη: «Έκδηλη η ταραχή του τέως Δημάρχου, καθώς βλέπει να τρέχουν έργα και δράσεις στον Δήμο Κοζάνης, με χειροπιαστά αποτελέσματα και κοινωνικό όφελος»

23 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση πολιτικής προστασίας «Χείμων 2026»

Δήμος Καστοριάς: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση πολιτικής προστασίας «Χείμων 2026»

23 Ιανουαρίου 2026
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Να μην εγκατασταθεί Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΜΥΗΣ) στη θέση “Ποταμός Βενέτικος” στη Δ.Ε. Θεοδώρου Ζιάκα & Κοσμά Αιτωλού, Δήμου Γρεβενών

23 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου στη Νεάπολη, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

23 Ιανουαρίου 2026
Σε Σιάτιστα και Μικρόκαστρο το Σαββατοκύριακο το Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Δυτικής Μακεδονίας

Σε Σιάτιστα και Μικρόκαστρο το Σαββατοκύριακο το Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Δυτικής Μακεδονίας

23 Ιανουαρίου 2026
Στον Δήμαρχο Καστοριάς η νέα Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα

Στον Δήμαρχο Καστοριάς η νέα Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα

23 Ιανουαρίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Μόνο ηλεκτρονικά οι συναλλαγές με το Ταμείο του Δήμου Κοζάνης έως και την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026

23 Ιανουαρίου 2026
Νταμάρια, Παναγιάς Κοζάνης

Ετήσιο μνημόσυνο εκτελεσθέντων του 1944 στα Νταμάρια Παναγιάς Κοζάνης την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026

23 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Σύλληψη -2- ανήλικων για  εκβίαση και διακίνηση ναρκωτικών!!

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη -2- ανήλικων για εκβίαση και διακίνηση ναρκωτικών!!

23 Ιανουαρίου 2026
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού

23 Ιανουαρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Παρασκευή 23-1, σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, μέχρι τις 15.00, σήμερα

23 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 24 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BorPres: Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τη νέα συνοριακή διάβαση στο Λαιμό Πρεσπών

sierafm by sierafm
19 Οκτωβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
BorPres
0
SHARES
34
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι βασικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου BorPres εν όψει της ολοκλήρωσής του παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο δύο ανοιχτών εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο με αξιόλογη συμμετοχή των εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων.

Κεντρική θεματική και των δύο εκδηλώσεων αποτέλεσε η πορεία σχεδιασμού της Συνοριακής Διάβασης Πρεσπών στο πλαίσιο του έργου BorPres και η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής των λιμνών μετά τη διάνοιξή της.

Σημειώνεται ότι το έργο BorPres περιλαμβάνει τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εγκατάσταση του Συνοριακού Σημείου διέλευσης μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην περιοχή της Πρέσπας και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Interreg IPA-CBC Greece – Republic of North Macedonia, με επικεφαλής δικαιούχο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολουθώντας το ίδιο πρόγραμμα εργασιών, στο πρώτο μέρος και των δύο εκδηλώσεων, εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων στο πλαίσιο του έργου BorPres – στελέχη και συνεργάτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας – παρουσίασαν την πορεία υλοποίησης και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του έργου και συγκεκριμένα:

Μία παρουσίαση των Πρεσπών και του έργου BorPres πραγματοποιήθηκε από την κ. Κωνσταντία Δημητρακούδη, Υπεύθυνη Έργου για το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης). Σύντομη αναδρομή από την υλοποίηση μέχρι την ολοκλήρωση του έργου BorPres πραγματοποίησε στο πλαίσιο της παρουσίασής της η Δρ Παρασκευή Χριστοπούλου, Συντονίστρια του Έργου, Προϊσταμένη Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι τεχνικές μελέτες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του συνοριακού σημείου διέλευσης, στην ελληνική πλευρά, παρουσιάστηκαν από τον κ. Ιωάννη Γκίνη, Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ANKO Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. Το σχέδιο ενίσχυσης και διαχείρισης των τουριστικών ροών μετά το άνοιγμα του νέου συνοριακού σημείου διέλευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής παρουσιάστηκε από την κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου και τον Δρ. Σπύρο Αβδημιώτη, εκ μέρους του Τεχνικού Συμβούλου του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης). Το όραμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το Prespes Destination Branding παρουσίασε ο Δρ. Βασίλειος Άμπας, Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπεύθυνος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, ενώ η ανάπτυξη του Prespas Destination Branding έγινε από τον κ. Δημοσθένη Μπρούσαλη, Τεχνικό Σύμβουλο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Τέλος, ο κ. Nahim Ramuka, Επικεφαλής της Μονάδας στο Τμήμα Διασυνοριακών Σχέσεων και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας παρουσίασε ειδικά στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης (λόγω του διακρατικού της χαρακτήρα) την αρχιτεκτονική μελέτη και την προετοιμασία του φακέλου του διαγωνισμού έργων για την ανακατασκευή (αναβάθμιση και επέκταση) του Κρατικού Συνοριακού Αστυνομικού Σταθμού Markova Noga, με σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του συνοριακού σημείου διέλευσης.

Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος των δύο εκδηλώσεων επιδιώχθηκε η ανάδειξη και προβολή των Πρεσπών στη βάση του τετράπτυχου Τουρισμός | Πολιτισμός | Περιβάλλον | Αγροτική Παραγωγή και Γαστρονομία, καθώς και η σύνδεσή του με την περιφερειακή και την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στην περιοχή. Ομιλητές στο δεύτερο αυτό μέρος ήταν εκπρόσωποι και στελέχη των Δήμων Πρεσπών και Ρέσεν, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Τουρισμού και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Αναλυτικά: Ο Δρ. Μιχάλης Πετράκος, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρεσπών, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες, τις συνεργασίες και τα εργαλεία που αξιοποιεί ο Δήμος Πρεσπών για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή. Η κ. Τριανταφυλλιά Γκώγκου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών & Προστατευόμενων Περιοχών Δ. Μακεδονίας, Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ανέλυσε το ρόλο και τις δράσεις της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ. Την εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, αναλύοντας την περίπτωση των λιμνών των Πρεσπών παρουσίασαν οι κ.κ. Σταυρούλα Κεφάλα, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Έρευνας και Κατερίνα Κουσουρή, Προϊσταμένη Τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού από το Υπουργείο Τουρισμού. Ο κ. Θανάσης Παπαδημητρίου, Προϊστάμενος Τμήματος Τουρισμού & Πολιτισμού, Δ/νση ΕΑΔΒΜ, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε το σχέδιο μάρκετινγκ για τον τουρισμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικά δε στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, ο κ. Krste Micalevski, Επικεφαλής του Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Διασυνοριακής Συνεργασίας πραγματοποίησε παρουσίαση με αντικείμενο τη σημασία των πολιτιστικών, φυσικών και τουριστικών πόρων του Δήμου Ρέσεν.

Το έργο BorPres αποτελεί το πρώτο στάδιο σχεδιασμού της υλοποίησης του έργου της διάνοιξης και λειτουργίας της συνοριακής διάβασης, που θα συμβάλει αποφασιστικά στη δυναμική ανάπτυξη των λιμνών των Πρεσπών εκατέρωθεν των συνόρων.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: https://borpresproject.eu/

Επικοινωνία:   Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Έξυπνης Εξειδίκευσης και Καινοτομίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τηλ. 2461052726, email. [email protected]

BorPres BorPres

Tags: BorPres
Previous Post

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας οργάνωσε και απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου

Next Post

Δήμος Βοΐου: 16ο Καστανοπάζαρο στον Πεντάλοφο

Next Post
Καστανοπάζαρο Πεντάλοφο

Δήμος Βοΐου: 16ο Καστανοπάζαρο στον Πεντάλοφο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση για το Βελβεντό
  • Μαζί για την Κοζάνη: «Έκδηλη η ταραχή του τέως Δημάρχου, καθώς βλέπει να τρέχουν έργα και δράσεις στον Δήμο Κοζάνης, με χειροπιαστά αποτελέσματα και κοινωνικό όφελος»
  • Δήμος Καστοριάς: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση πολιτικής προστασίας «Χείμων 2026»
  • ΚΚΕ: Να μην εγκατασταθεί Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΜΥΗΣ) στη θέση “Ποταμός Βενέτικος” στη Δ.Ε. Θεοδώρου Ζιάκα & Κοσμά Αιτωλού, Δήμου Γρεβενών
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου στη Νεάπολη, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr