• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

CDC: Τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer μειώνουν κατά 94% τον κίνδυνο ασθένειας

16 Μαΐου 2021
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Σύσκεψη για το επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

9 Νοεμβρίου 2025
“Ευχαριστώ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου προς Δήμο Βοΐου και αυτοδιοικητικούς παράγοντες

Σιάτιστα: Εορτή Αγίου Μηνά 10 και 11 Νοεμβρίου

9 Νοεμβρίου 2025
ποδοσφαιρο

ΕΠΣ Κοζάνης: Αποτελέσματα και βαθμολογίες 8 και 9 Νοεμβρίου

9 Νοεμβρίου 2025
Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ

Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ

9 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Ισοπαλία η Κοζάνη, ήττα ο Εορδαϊκός

9 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Ένα πετροκούναβο «έριξε» το ρεύμα στον μισό νομό

Καστοριά: Ένα πετροκούναβο «έριξε» το ρεύμα στον μισό νομό

9 Νοεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Χρειάζεται ένας νέος χάρτης για πραγματική ενεργειακή ασφάλεια, όχι βίαιη απολιγνιτοποίηση με “σοκ και δέος”»

9 Νοεμβρίου 2025
ΠΑΠΑΣ

Ρασοφόρος συνελήφθη με 2 κιλά κοκαΐνης – Έπεισε ηλικιωμένη να τη μεταφέρει με πλοίο ενώ αυτός ταξίδεψε με αεροπλάνο

9 Νοεμβρίου 2025
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Τι θα ισχύσει από το καλοκαίρι για όσους δεν έχουν βγάλει νέα ταυτότητα

9 Νοεμβρίου 2025
συνταξιουχοι, συνταξη

Διπλασιάζεται οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν 500 ευρώ

9 Νοεμβρίου 2025
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις από αύριο Δευτέρα 10/11

9 Νοεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

9 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

CDC: Τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer μειώνουν κατά 94% τον κίνδυνο ασθένειας

sierafm by sierafm
16 Μαΐου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πλήρης εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna μειώνει τον κίνδυνο νόσησης κατά 94%, όπως προκύπτει από τη μεγαλύτερη μελέτη που έγινε μέχρι σήμερα από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σε πραγματικά περιστατικά και όχι κλινικές δοκιμές.

 Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, μόνο το 6% των περιπτώσεων που νόσησαν μεταξύ των 1.800 και πλέον εργαζόμενων στον τομέα υγείας ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με ένα από τα δύο εμβόλια τεχνολογίας mRNA.

Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε κάνει το εμβόλιο της Jonhson & Johnson.

Η μελέτη σχεδιάστηκε μόνο για να ελέγξει εάν τα εμβόλια εμποδίζουν τη συμπτωματική νόσο. Ωστόσο το γεγονός ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό που βρέθηκε θετικό είχε εμβολιαστεί πλήρως, δείχνει ότι το εμβόλιο πιθανόν αποτρέπει όχι μόνο την ασθένεια αλλά και τη μόλυνση και τη μετάδοση.

Σε δήλωση που συνοδεύει τη μελέτη η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, τονίζει πως «αυτή η έκθεση παρείχε τις πιο συναρπαστικές πληροφορίες μέχρι σήμερα. Δηλαδή ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είχαν την αναμενόμενη απόδοση στον κόσμο». «Αυτή η μελέτη, που προστέθηκε στις πολλές μελέτες που προηγήθηκαν αυτής, ήταν καθοριστικής σημασίας για το CDC καθώς αλλάζουν οι συστάσεις του για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού», πρόσθεσε.

Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν ένα από τα αποδεικτικά στοιχεία που χρησιμοποιήσει το CDC καθοδηγώντας τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς. Πιο συγκεκριμένα το CDC ήθελε να πει πως όσοι είχαν καταστρώσει τα πλάνα τους μπορούν να βρεθούν με ασφάλεια σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκες. Βέβαια υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία.

Η μελέτη έγινε σε ένα δίκτυο με παραπάνω από 500.000 υγειονομικούς. Ωστόσο τα δεδομένα περιορίστηκαν σε 1.843 που πιθανότατα νόσησαν από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Μεταξύ τους υπήρχαν 623 άτομα που βρέθηκαν θετικά και 1.220 που βρέθηκαν αρνητικά. Μάλιστα μόνοι οι 40 από τους 623 είχαν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Δηλαδή  μόλις το 3% των ατόμων που βρέθηκαν θετικά είχαν εμβολιαστεί πλήρως, σε σύγκριση με το 15% των ατόμων που είχαν βρεθεί αρνητικά.

Αυτό υποδηλώνει (αλλά δεν αποδεικνύει) ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα διατρέχουν πέντε φορές λιγότερους κινδύνους να νοσήσουν από κορωνοϊό και μεταφράζεται σε αποτελεσματικότητα εμβολίου που φτάνει το 96%. Ωστόσο, η μελέτη δεν περιελάμβανε άτομα που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό και ήταν ασυμπτωματικοί. Επομένως η μελέτη δεν μπορεί να αποδείξει ότι η το εμβόλιο αποτρέπει τη μόλυνση.

Παράλληλα 64 άτομα που βρέθηκαν θετικά και είχαν κάνει μία δόση του εμβολίου της Pfizer ή της Moderna και 241 που είχαν βρεθεί αρνητικά. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μία μόνο δόση ήταν 82% αποτελεσματική κατά της πρόληψης των συμπτωματικών.  Με άλλα λόγια, ο κίνδυνος ασθένειας από τον κορωνοϊό έχει μειωθεί κατά 94% για περισσότερα από 120 εκατομμύρια άτομα και 155 εκατομμύρια διατρέχουν 82% λιγότερο κίνδυνο να αρρωστήσουν. Μαζί με άλλες μελέτες, η νέα έρευνα ήταν αρκετή για να πείσει το CDC ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κινούνται χωρίς μάσκα διατρέχοντας τον ελάχιστο κίνδυνο να αρρωστήσουν από τον κορωνοϊό.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Πέτρος Φιλιππίδης: Τι υποστήριξε στην απολογία του

Next Post

Συνελήφθη 23χρονη στη Φλώρινα για κλοπή από κατάστημα σούπερ μάρκετ  

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη 23χρονη στη Φλώρινα για κλοπή από κατάστημα σούπερ μάρκετ  

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σύσκεψη για το επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου
  • Σιάτιστα: Εορτή Αγίου Μηνά 10 και 11 Νοεμβρίου
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Αποτελέσματα και βαθμολογίες 8 και 9 Νοεμβρίου
  • Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ
  • Γ Εθνική: Ισοπαλία η Κοζάνη, ήττα ο Εορδαϊκός

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr