• Latest

ENEL GREEN POWER: «Vamvakies a social Green Project»: Ένα καινοτόμο «πράσινο» πρόγραμμα για την στήριξη της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας στην Κοζάνη

20 Σεπτεμβρίου 2022
Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Σημαντική πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας μέσα στο Βελβεντό! Ευχαριστήριο

Σιάτιστα: Δεν έγινε ο αγώνας γιατί δεν υπήρχε η άδεια. Τι λέει ο Μακεδονικός

4 Οκτωβρίου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Π. Κουκουλόπουλος: «Να αποτραπεί το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια – Οι τράπεζες δεν είναι “κράτος εν κράτει”»

4 Οκτωβρίου 2025
Ο Στάθης Κωνσταντινίδης εισηγητής στο Νομοσχέδιο για την απόκτηση και αναβάθμιση των φρεγατών Belharra

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης εισηγητής στο Νομοσχέδιο για την απόκτηση και αναβάθμιση των φρεγατών Belharra

4 Οκτωβρίου 2025
Αγριογούρουνο τραυμάτισε στο πόδι 65χρονο κυνηγό σε περιοχή ανάμεσα σε Σκαφίδι και Βατερό

Τραυματισμός κυνηγού από αγριογούρουνο έξω από το Παλαιόκαστρο -Πήγε να δει αν σκοτώθηκε το ζώο και εκείνο του επιτέθηκε

4 Οκτωβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έσωσε 76χρονη από τον σύζυγό της – Απείλησε ότι θα σκοτώσει την γυναίκα την ώρα που τον είχαν συλλάβει

4 Οκτωβρίου 2025
Γενική συνέλευση της Ευξείνου Λέσχης  Βοΐου

Γενική συνέλευση της Ευξείνου Λέσχης Βοΐου

4 Οκτωβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την απώλεια του Κυριάκου Τσανακτσίδη

3 Οκτωβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Κοζάνη: Κρούσμα ευλογιάς σε αιγοπρόβατα στην Πτελέα – Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή

3 Οκτωβρίου 2025
Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου, Δήμου Βοΐου, στην 3η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για την Ειρήνη»

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου, Δήμου Βοΐου, στην 3η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για την Ειρήνη»

3 Οκτωβρίου 2025
Ευχαριστήριο του Μακεδονικού Σιάτιστας

Ευχαριστήριο του Μακεδονικού Σιάτιστας

3 Οκτωβρίου 2025
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των 112ων Ελευθερίων της Κοζάνης – Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Σύμβολο ενότητας, ομοψυχίας και προσφοράς, η 11η Οκτωβρίου» (Φωτογραφίες)

Πρόγραμμα Εορτασμού για την 113η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό

3 Οκτωβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων για το Υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας

3 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ENEL GREEN POWER: «Vamvakies a social Green Project»: Ένα καινοτόμο «πράσινο» πρόγραμμα για την στήριξη της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας στην Κοζάνη

sierafm by sierafm
20 Σεπτεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Η Enel Green Power, παγκόσμια ηγέτιδα στον κλάδο παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, είναι αφοσιωμένη στο όραμά της για ένα μοντέλο βιωσιμότητας που υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες μέσω των κοινωνικών «πράσινων» πρωτοβουλιών.

Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Vamvakies a Social Green Project», στο οποίο συμμετέχει από κοινού η Enel Green Power με τη Wise Greece σε συνεργασία με το Cluster Βιοοικονομίας & Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLuBE) και τον Δήμο Κοζάνης, με σκοπό την προώθηση της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας.

Οι καινοτομίες του προγράμματος

Το καινοτόμο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται καλλιέργεια αρωματικών φυτών, όπως παλιούρι και τσάι του βουνού εντός φωτοβολταϊκού πάρκου από γυναίκες και κατοίκους του Δήμου Κοζάνης, βοηθάει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και ταυτόχρονα να αποκτήσουν εισόδημα για να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Ειδικότερα, κατά τις 32 επισκέψεις στα χωράφια, τοποθετήθηκαν πάνω από 8000 ρίζες φυτών.

Με εξοπλισμό που περιλαμβάνει τα απαραίτητα εργαλεία για την καλύτερη απόδοση της καλλιέργειας και μια ολιστική εκπαίδευση που περιέχει καλλιεργητικές πρακτικές, διαδικασίες πιστοποίησης και βασικά εργαλεία επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα προσφέρει στους εκπαιδευόμενους τα απαραίτητα εφόδια για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, ενώ παράλληλα προωθεί την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της Δυτικής Μακεδονίας σε μια συγκυρία που αυτό είναι πιο απαραίτητο παρά ποτέ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων

Τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων του προγράμματος παρακολούθησαν συνολικά 250 συμμετέχοντες, το 61% των οποίων ήταν γυναίκες και το 39% άντρες. Σε αυτό συμμετείχαν 7 καταρτισμένοι εκπαιδευτές που προσέφεραν πολύτιμες γνώσεις μέσα από ένα πρόγραμμα 7 θεματικών ενοτήτων, όπως «επιχειρηματική ενδυνάμωση», «μύθοι και πραγματικότητες για την επιχειρηματικότητα», «marketing και storytelling», «επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη προϊόντων» καθώς και διαχείριση κρίσεων.

Σχεδόν οι 8 στους 10 συμμετέχοντες στο «Vamvakies a Social Green Project» δήλωσαν πως ενδιαφέρονται να εργαστούν στον αγροδιατροφικό τομέα, ενώ το 90% δήλωσε ότι θέλει να ιδρύσει τη δική του επιχείρηση. Η επιτυχία του προγράμματος υπήρξε μοναδική, εάν ληφθεί υπόψιν πως πάνω από 3 στους 4 συμμετέχοντες δήλωσαν πως πριν τα σεμινάρια δεν είχαν γνώσεις βασικών επιχειρηματικών εργαλείων ενώ μετά από αυτά το 87% απέκτησε εικόνα και πρακτική γνώση για αυτά. Επίσης, το 95% των συμμετεχόντων δήλωσε πως απέκτησε γνώσεις για τα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα, το 81% ότι πήρε πολύτιμα μαθήματα κι ότι μπορεί να αντιμετωπίσει πλέον κάθε επαγγελματική δυσκολία ενώ το 87% ότι ήταν κατανοητή η παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων, αξιολογώντας ως χρήσιμα τα παραδείγματα από τις πρακτικές άλλων επιχειρήσεων. Τέλος, το 100% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα απάντησε ότι θα συνέστηνε τα σεμινάρια του προγράμματος σε φίλους και γνωστούς τους. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι συμμετέχοντες «οι θεματικές ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Από τις προσωπικές εμπειρίες των ομιλητών μάθαμε πολλά που θα μας χρησιμεύσουν σίγουρα στο μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το επόμενο σεμινάριο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη, στις 17:30

Ένα πολυβραβευμένο πρόγραμμα

Η καινοτομία του προγράμματος «Vamvakies a Social Green Project» ήταν τόσο μεγάλη που ξεπέρασε τα στενά όρια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου και επιβραβεύτηκε κερδίζοντας το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη» των Hellenic Responsible Business Awards 2022 καθώς και τιμητική διάκριση στα Bravo Sustainability Awards 2022.

Η Enel Green Power αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευσή της σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες που ωφελούν τους κατοίκους και το οικοσύστημα των περιοχών που δραστηριοποιείται. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, η οποία βασίζεται στην καλλιέργεια μιας σχέσης εμπιστοσύνης και στην ανάπτυξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Enel Green Power:

Η Enel Green Power, είναι η εταιρεία του ομίλου Enel, που εστιάζει στην ανάπτυξη και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, με παρουσία στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με εγκατεστημένη ισχύ 54GW με ένα μείγμα παραγωγής από αιολική, ηλιακή, γεωθερμική και υδροηλεκτρική ενέργεια, και είναι πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών σε ανανεώσιμα έργα παραγωγής ενέργειας. 

Tags: ENEL GREEN POWER
Previous Post

Απολογισμός της παρουσίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Next Post

Τέλος η επιδότηση για το diesel, ακριβότερο από την αμόλυβδη – Ευχάριστα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Next Post
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Τέλος η επιδότηση για το diesel, ακριβότερο από την αμόλυβδη - Ευχάριστα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Δεν έγινε ο αγώνας γιατί δεν υπήρχε η άδεια. Τι λέει ο Μακεδονικός
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Να αποτραπεί το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια – Οι τράπεζες δεν είναι “κράτος εν κράτει”»
  • Ο Στάθης Κωνσταντινίδης εισηγητής στο Νομοσχέδιο για την απόκτηση και αναβάθμιση των φρεγατών Belharra
  • Τραυματισμός κυνηγού από αγριογούρουνο έξω από το Παλαιόκαστρο -Πήγε να δει αν σκοτώθηκε το ζώο και εκείνο του επιτέθηκε
  • Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έσωσε 76χρονη από τον σύζυγό της – Απείλησε ότι θα σκοτώσει την γυναίκα την ώρα που τον είχαν συλλάβει

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr