• Latest
κορονοιος εμβολιο

Koρονοϊός: Ανησυχία στους ειδικούς για την ινδική μετάλλαξη Δέλτα – Πόσο προστατεύουν τα εμβόλια

15 Ιουνίου 2021
Γαλατινιώτικα 2026 – Το πρόγραμμα

Γαλατινιώτικα 2026 – Το πρόγραμμα

22 Ιουλίου 2026
Η ΕΥΔΑΜ στη Δυτική Μακεδονία: Νέος κύκλος δράσεων επιχειρηματικότητας 140 εκατ. ευρώ με πρώτους σταθμούς τα Γρεβενά και την Καστοριά

Η ΕΥΔΑΜ στη Δυτική Μακεδονία: Νέος κύκλος δράσεων επιχειρηματικότητας 140 εκατ. ευρώ με πρώτους σταθμούς τα Γρεβενά και την Καστοριά

22 Ιουλίου 2026
Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας. Βίντεο

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας. Βίντεο

22 Ιουλίου 2026
Νέο μηχάνημα Bobcat στη μάχη της καθημερινότητας για τον Δήμο Σερβίων

Νέο μηχάνημα Bobcat στη μάχη της καθημερινότητας για τον Δήμο Σερβίων

22 Ιουλίου 2026
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Γ. Ζεμπιλιάδου: Η Δυτική Μακεδονία δεν μπορεί να γίνει ο αποτεφρωτήρας της χώρας

22 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Συντονισμένες παρεμβάσεις στην Αθήνα για τον πρωτογενή τομέα και την αναπτυξιακή προοπτική των Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Συντονισμένες παρεμβάσεις στην Αθήνα για τον πρωτογενή τομέα και την αναπτυξιακή προοπτική των Γρεβενών

22 Ιουλίου 2026
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου: Προσοχή στα παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα (emails)

22 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Προπώληση εισιτηρίων Fiesta Voio για τους Δημότες του Δήμου Βοΐου σε προνομιακή τιμή

Το Fiesta Voio 2026 ανοίγει τις πύλες του – Όλα έτοιμα για το μεγαλύτερο μουσικό ραντεβού του καλοκαιριού

22 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: 44α Λασσάνεια/Τροχιά 26 – Σινεμά στη Βιβλιοθήκη «Η Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο»

Δήμος Κοζάνης: 44α Λασσάνεια/Τροχιά 26 – Σινεμά στη Βιβλιοθήκη «Η Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο»

22 Ιουλίου 2026
Αναδιαμορφώνοντας τον κόσμο με την βοήθεια του AI

Πρόσκληση για συμμετοχή στο ‘7ο Θερινό Σχολείο Επιστήμης και Τεχνολογίας’ στην Εράτυρα Κοζάνης, 28/7-19/8/2026

22 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Αναγκαία η δημιουργία ζωνών με άροση από τους καλλιεργητές σε αγροτεμάχια που συνορεύουν με δασικές εκτάσεις

Δήμος Κοζάνης: Αναγκαία η δημιουργία ζωνών με άροση από τους καλλιεργητές σε αγροτεμάχια που συνορεύουν με δασικές εκτάσεις

22 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Κλειστή η πισίνα του Λιάπειου λόγω έκτακτης τεχνικής βλάβης

Δήμος Κοζάνης: Ολοκληρώνεται το Σάββατο 25 Ιουλίου η φετινή κολυμβητική σεζόν για το Λιάπειο Κολυμβητήριο

22 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Koρονοϊός: Ανησυχία στους ειδικούς για την ινδική μετάλλαξη Δέλτα – Πόσο προστατεύουν τα εμβόλια

sierafm by sierafm
15 Ιουνίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Oι ειδικοί επισημαίνουν τη σημασία της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού.

Καθώς το νέο πολύ μολυσματικό στέλεχος του ιού SARS-CoV-2 «delta» συνεχίζει να κυριαρχεί στην Ινδία και εμφανίζεται και σε άλλα κράτη, οι ειδικοί υγείας επισημαίνουν την αξία του ολοκληρωμένου εμβολιασμού, δηλαδή να έχει λάβει κάποιος και τις δύο δόσεις.

Σε μία μελέτη που διενεργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρατηρήθηκε ότι μία δόση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer δίδει ασφάλεια της τάξης του 33% έναντι στο νέο ινδικό στέλεχος, που ονομάστηκε Β.1.617.2, ενώ μετά από δύο δόσεις η προστασία που παρέχει το εμβόλιο φτάνει το 88%.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα. Ήδη με βάση τα δεδομένα αυτά στη Βόρεια Ιρλανδία η απόσταση μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca έχει μειωθεί σε 8 από 10-12 εβδομάδες. Δεν έχουν διενεργηθεί ακόμη μελέτες που να μελετούν την αποτελεσματικότητα του μονοδοσικού εμβολίου της εταιρείας Johnson & Johnson και το εμβόλιο της εταιρείας Moderna.

Tα συμπτώματα που εμφανίζει η Ινδική μετάλλαξη

Ο αριθμός των θανάτων στην Ινδία ημερησίως που κυριαρχεί το συγκεκριμένο στέλεχος άγγιξε τις 6000. Το στέλεχος αυτό εμφανίζει έντονα συμπτώματα, όπως κοιλιακό άλγος, ναυτία, εμέτους, απώλεια όρεξης, απώλεια ακοής και αρθραλγίες, και σπάνια θρόμβους που μπορεί να οδηγήσουν και σε γάγγραινα. Η Ινδία είναι δεύτερη στον κόσμο σε κρούσματα COVID-19 με 29 εκατομμύρια κρούσματα, μετά τις ΗΠΑ με 33,4 εκατομμύρια, και τρίτη σε θανάτους λόγω COVID-19 με 355000 θανάτους, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία με 598000 και 479000 θανάτους αντίστοιχα.

Το νέο στέλεχος delta είναι το επικρατών στέλεχος τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς φαίνεται να ευθύνεται για το 91% των νέων κρουσμάτων. Τα μέχρι τώρα δεδομένα υποστηρίζουν ότι το στέλεχος αυτό είναι 40-60% πιο μεταδοτικό από το στέλεχος άλφα Β.1.1.1.7, που επικρατούσε έως τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με βάση τα δεδομένα αυτά οι ειδικοί επισημαίνουν τη σημασία της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού.

Πώς θα αποφύγουμε το τέταρτο κύμα

«Καμπανάκι» κρούει ο Θάνος Δημόπουλος, ώστε να γίνουν οι εμβολιασμοί στην ώρα τους, ειδικά για την ινδική μετάλλαξη ειδικά τώρα που έχει ανοίξει ο τουρισμός. «Στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ότι η βρετανική μετάλλαξη αρχίζει να κυριαρχεί. Δεν αποκλείεται να μεταφερθεί στην Ελλάδα από τους τουρίστες», σημείωσε μιλώντας στο Open το Σάββατο.

Όπως ανέφερε, είμαστε σε φάση ύφεσης της πανδημίας εδώ και εβδομάδες, λόγω εμβολιασμών. «Οι εμβολιασμοί μας επιτρέπουν σε χαλάρωση δραστηριοτήτων». Όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο ίδιος πιστεύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα εμβολιαστεί σιγά σιγά. «Τις μάσκες θα τις βγάλουμε σιγά σιγά όλοι μαζί. Να μη γίνει διαχωρισμός και τις βγάλουν μόνο οι εμβολιασμένοι», τόνισε ενώ αναφορικά με τον εμβολιασμό και το ενδεχόμενο κάποιος να νοσήσει ενώ έχει κάνει την πρώτη δόση, ο κ.Δημόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να κάνει και τη δεύτερη δόση.

«Καμπανάκι» και από Μόσιαλο

Και ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου, με ανάρτησή του στο Facebook, προειδοποίησε για τον κίνδυνο επικράτησης της πιο μεταδοτικής ινδικής παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού μεταξύ των μη εμβολιασμένων.

Ο κ Μόσιαλος, στην ανάρτησή του, παρέθεσε σε έναν πίνακα τη σύγκριση μεταξύ των διαφορετικών ρυθμών αναπαραγωγής (R0), όπου αναφέρονται κάποιες από τις κυριότερες παραλλαγές του κορονοϊού, ενώ θυμίζει ότι όσο πιο εύκολα μεταδίδεται μια νόσος, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το R0 της επιδημίας που προκαλεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν επικρατήσει η τελευταία αυτή μετάλλαξη του ιού, η διασπορά μεταξύ των μη εμβολιασμένων, θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν της βρετανικής μετάλλαξης. «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, και ακόμη πιο επισταμένα πρέπει να προσέξουμε και όχι μόνο για να μην κολλήσουμε. Χρειάζεται προσοχή ώστε να μην επικρατήσει η παραλλαγή δέλτα, γιατί εάν αυτό συμβεί, η διασπορά στους μη εμβολιασμένους θα είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή της βρετανικής παραλλαγής. Και δυστυχώς το επόμενο που θα συμβεί είναι να έχουμε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και κυρίως από μη εμβολιασμένους», αναφέρει.

Πηγή: ethnos.gr

 

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Επιστολή Συνδυασμού “Σύγχρονο Επιμελητήριο”: Πόσο γρήγορα πέφτουν οι μάσκες του δήθεν συναινετικού Γιάννη Μητλιάγκα;

Next Post

Πανελλήνιες 2021: Κατεπείγουσα αγωγή Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για την απεργία

Next Post
ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ

Πανελλήνιες 2021: Κατεπείγουσα αγωγή Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για την απεργία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γαλατινιώτικα 2026 – Το πρόγραμμα
  • Η ΕΥΔΑΜ στη Δυτική Μακεδονία: Νέος κύκλος δράσεων επιχειρηματικότητας 140 εκατ. ευρώ με πρώτους σταθμούς τα Γρεβενά και την Καστοριά
  • Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας. Βίντεο
  • Νέο μηχάνημα Bobcat στη μάχη της καθημερινότητας για τον Δήμο Σερβίων
  • Γ. Ζεμπιλιάδου: Η Δυτική Μακεδονία δεν μπορεί να γίνει ο αποτεφρωτήρας της χώρας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr