Στα 37.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Βοΐου το 2025
Κοζάνη: Από τους Πάνθηρες με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας
σκορπιος
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο
υπολογιστης
Αναζήτηση προσωπικού από το Διαγνωστικό Κέντρο “Ιπποκράτης”
Η «Σύμπλευση» Κοζάνης γιόρτασε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της με μια ξεχωριστή εκδήλωση
Ευρυπίδου ΗΛΕΚΤΡΑ από τη Θεατρική Ομάδα «Εξ αμάξης» στα Γρεβενά
Δήμος Βοΐου: Η Παρουσίαση  του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου 16/6/2025. Βίντεο
Δήμος Κοζάνης: Συνεδρίαση λογοδοσίας την Τετάρτη 21-8-2024
αστυνομια, συλληψη
Δήμος Κοζάνης: Κλειστή η πισίνα του Λιάπειου λόγω έκτακτης τεχνικής βλάβης

Meteo: Μέσα σε 12 μέρες έπεσαν 96.200 κεραυνοί στη χώρα

Στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας ο μήνας με την εντονότερη κεραυνική δραστηριότητα είναι ο Ιούνιος. Παρόλο που η κεραυνική δραστηριότητα μέσα στο διάστημα των 12 τελευταίων ημερών (9-20 Ιουνίου 2019) ήταν αυξημένη, καθώς καταγράφηκαν στη χώρα περίπου 96.200 κεραυνοί, δεν επρόκειτο για κάτι πρωτόγνωρο.

Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος-διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος λειτουργίας του www.meteo.gr.

Η ανάλυση των δεδομένων του συστήματος καταγραφής κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το οποίο λειτουργεί αδιαλείπτως από το 2005, δείχνει ότι στη διάρκεια της παρούσας δεκαετίας (από το 2011), εκτός του Ιουνίου του 2012 (που ήταν μήνας με πολύ λίγες βροχές και καταιγίδες), οι Ιούνιοι όλων των υπολοίπων ετών παρουσίασαν από μέτρια ως ισχυρή καταιγιδοφόρα και κεραυνική δραστηριότητα.

Ο Ιούνιος του 2018, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, παραμένει ο Ιούνιος των τελευταίων ετών με τις περισσότερες βροχές και καταιγίδες. Στην αρχή του περυσινού Ιουνίου υπήρξαν δύο θάνατοι από κεραυνικά πλήγματα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια σημειώθηκαν δύο ισχυρά κύματα κακοκαιρίας, τα οποία μάλιστα ονοματοδοτήθηκαν: ο «Μίνωας» (15-19/06/2018) και η «Νεφέλη» (25-29/06/2018).

Ο χάρτης του ΕΑΑ-meteo με την κεραυνική δραστηριότητα για το πρόσφατο διάστημα 9-20 Ιουνίου 2019, όπως αυτή καταγράφηκε από το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αποκαλύπτει ότι κεραυνοί σε αυτό το διάστημα παρατηρήθηκαν σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Η ημέρα με την μεγαλύτερη δραστηριότητα ήταν η Κυριακή 16 Ιουνίου με 10.200 κεραυνούς, ενώ συνολικά στο διάστημα 9-20 Ιουνίου ανιχνεύθηκαν 96.200 κεραυνοί. Η μεγαλύτερη πυκνότητα κεραυνών (πάνω από 100 κεραυνοί ανά 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα) εντοπίζεται σε περιοχές στην Βόρεια Πίνδο στη Δυτική Μακεδονία, στην Πελοπόννησο/Αρκαδία, αλλά και στην Αττική.

Χθες Πέμπτη το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε μέχρι τις 20:00 το βράδυ σχεδόν 2.500 κεραυνούς.

Πηγή:Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)