Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Τσανακτσίδης
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 30,1% η ΝΔ, διαφορά 16,3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ -7 στους 10 δεν θα ψήφιζαν κόμμα Τσίπρα
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη
Σύλλογος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Κοζάνης
Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Θεόφιλο Φώτη
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο  «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!
Δήμος Γρεβενών: Λαμπρός εορτασμός για τα 113α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης των Γρεβενών
Δήμος Κοζάνης: Κλειστή η πισίνα του Λιάπειου λόγω έκτακτης τεχνικής βλάβης
Βέττα Καλλιόπη
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Nέο κύμα καύσωνα – Τι δείχνουν τα μετεωρολογικά δεδομένα

Θερμότερες αέριες μάζες από την Αφρική αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θα προκαλέσουν νέα άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον προγνωστικό χάρτη στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου στο ύψος των 1500 μέτρων), τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 29/06 οι θερμότερες αέριες μάζες που βρίσκονται στη Βόρεια Αφρική, θα αρχίζουν να κινούνται προς τη χώρα μας (Χάρτης 1), με αποτέλεσμα τη σταδιακή νέα άνοδο της θερμοκρασίας.

Χάρτης 1. Η θερμοκρασία στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου σε ύψος 1500 μέτρων) για την περιοχή της Ευρώπης για τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 29/06. Το επίπεδο των 850 hPa, χρησιμοποιείται για τη μελέτη της κίνησης των αερίων μαζών στην ατμόσφαιρα.

Χάρτης 1. Η θερμοκρασία στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου σε ύψος 1500 μέτρων) για την περιοχή της Ευρώπης για τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 29/06. Το επίπεδο των 850 hPa, χρησιμοποιείται για τη μελέτη της κίνησης των αερίων μαζών στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Τρίτη 29/06 οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 37-39 ?C, ενώ στα βόρεια τους 35-36 ?C. Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο 35-37 ?C και τοπικά στην Κρήτη και στην Ανατολική Ρόδο έως τους 38 ?C, στις Κυκλάδες και στο Ιόνιο τους 33-34 ?C. Στο Χάρτη 2 παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες για τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 29/06.

 

 Χάρτης 2. Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 29/06, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

 Χάρτης 2. Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 29/06, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

 

Επιπλέον, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τρίτης 29/06, στα κεντρικά, βόρεια ορεινά τμήματα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων.

Επισημαίνεται ότι :

  • Θα διατηρηθούν οι υψηλές για την εποχή επίπεδα θερμοκρασίες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.
  • Οι εξασθενημένοι άνεμοι στα ηπειρωτικά σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, θα αυξάνουν σε πολλές περιοχές το αίσθημα δυσφορίας.
  • Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *