• Latest

O συνδυασμός “Ανάπτυξης Επιμελητήριο” έστειλε επιστολή στο δήμαρχο Κοζάνης για τον αντικαπνιστικό νόμο.

20 Μαρτίου 2018
Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

20 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

20 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ

19 Δεκεμβρίου 2025
Έγιναν οι εκλογές στον Φιλοζωικό Σύλλογο Σιάτιστας “Η Ευθύνη”

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο Σισάνι για φόλα

19 Δεκεμβρίου 2025
Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

19 Δεκεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Άργος Ορεστικό: Σύλληψη 13χρονου μαθητή με μαχαίρι «πεταλούδα» στο σχολείο – Στο Αυτόφωρο και οι γονείς

19 Δεκεμβρίου 2025
Νέες προσθήκες στο δυναμικό του Δήμου Σερβίων

Νέες προσθήκες στο δυναμικό του Δήμου Σερβίων

19 Δεκεμβρίου 2025
Η Δυτική Μακεδονία στρέφει το βλέμμα στον ουρανό: Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα

Η Δυτική Μακεδονία στρέφει το βλέμμα στον ουρανό: Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα

19 Δεκεμβρίου 2025
Ο Δήμος Κοζάνης στο Πρόγραμμα Μάθησης Αδελφοποίησης, στο πλαίσιο της αποστολής Κλιματικά Ουδέτερες – Έξυπνες πόλεις

Ο Δήμος Κοζάνης στο Πρόγραμμα Μάθησης Αδελφοποίησης, στο πλαίσιο της αποστολής Κλιματικά Ουδέτερες – Έξυπνες πόλεις

19 Δεκεμβρίου 2025
Μοίρασε τρόφιμα και είδη υγιεινής του Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Γρεβενών

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Γρεβενών δίπλα στους συμπολίτες μας, με πράξεις αλληλεγγύης ενόψει των εορτών

19 Δεκεμβρίου 2025
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Υπονόμευση της Δημοκρατικής Λειτουργίας και του Κύρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας από τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

19 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, έχει ως σύμμαχο όλη την κοινωνία»

Στολισμός χριστουγεννιάτικων δέντρων μουσείων ΕΦΑ Κοζάνης

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

O συνδυασμός “Ανάπτυξης Επιμελητήριο” έστειλε επιστολή στο δήμαρχο Κοζάνης για τον αντικαπνιστικό νόμο.

sierafm by sierafm
20 Μαρτίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αγαπητέ κ. Ιωαννίδη,

Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιείται μια μεγάλη συζήτηση με αφορμή την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στον κλάδο της εστίασης, αλλά και στην κοινωνία. Σας αποστέλλουμε την παρακάτω επιστολή για να εκφράσουμε την τοποθέτηση μας αλλά και για να καταθέσουμε ως συνδυασμός πέντε προτάσεις που εκτιμούμε πως θα ενισχύσουν τόσο την ομαλή μετάβαση όσο και την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων.

Δεν είναι το ζητούμενο να κρίνουμε την ορθότητα ή την ποιότητα ενός νόμου αλλά οι συνέπειες που αυτός επιφέρει στο κοινωνικό σύνολο και στην καθημερινότητα των πολιτών. Είναι όμως παράλογο να συζητάμε την εφαρμογή ή μη του στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Εφόσον η δημοτική αρχή αποφάσισε να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να βρούμε αμφότεροι τρόπους ώστε να μην προκαλέσει επιπρόσθετες αναταράξεις στον κλάδο της εστίασης – έναν κλάδο όπου στηρίζει σημαντικά την τοπική οικονομία, αλλά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης δέχτηκε σημαντικές πιέσεις και συρρικνώθηκε.

Για παράδειγμα, η καπνοβιομηχανία Marlboro έχει πλέον σύνθημα στη καμπάνια της «Για ένα μέλλον χωρίς καπνό». Επένδυσε περίπου 2δις. δολάρια στην έρευνα και στη ανάπτυξη της συσκευής IQOS με παρουσία με φυσικά καταστήματα και στην ελληνική αγορά. Η πληροφόρηση και η στρατηγική της εταιρίας αφορά παγκόσμιο επίπεδο. Συνεπώς, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει αποστροφή από το παραδοσιακό τσιγάρο και ο καταναλωτής αναζητά εναλλακτικές μορφές καπνίσματος, λιγότερο επιβλαβή για την υγεία του.

Ως εκ τούτου, επιθυμούμε να σας παραθέσουμε τις παρακάτω συνέπειες και προτάσεις:

  1. Η εφαρμογή οδηγεί σε αλλαγή μιας καταναλωτικής συνήθειας η οποία είναι αναμενόμενο να επηρεάσει πτωτικά για ένα διάστημα την κατανάλωση-ζήτηση-τζίρο των καταστημάτων. Τα λειτουργικά έξοδα όμως, παραμένουν σταθερά και πρέπει να καλυφθούν. Προτείνουμε, για ένα διάστημα τριών μηνών να απαλλάξετε όλα τα καταστήματα εστίασης από δημοτικά τέλη και λοιπά έξοδα προς το δήμο ώστε να αντισταθμίσουν την απώλεια αυτή.
  2. Προτείνουμε την εφαρμογή μίας προειδοποιητικής σύστασης στους καταστηματάρχες και στη δεύτερη παράβαση – μη συμμόρφωση επιβολή προστίμου / όχι άμεση επιβολή με τον πρώτο έλεγχο.
  3. Ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου, τόσο από τα καταστήματα όσο και από τους πολίτες να περάσει εξ ολοκλήρου στην ελληνική αστυνομία. Η επιτυχία της εφαρμογής εξαρτάται από την απόλυτη εναρμόνιση όλων των καταστημάτων του Δήμου Κοζάνης – ειδάλλως δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός και είναι αδικία για τους επαγγελματίες που καταβάλουν προσπάθεια να στηρίξουν, ασχέτως αν συμφωνούν ή όχι.
  4. Να επιτρέψετε στα καταστήματα να διαμορφώσουν με προδιαγραφές καλαίσθητους εξωτερικούς χώρους για τους καπνιστές με παρτέρια, παγκάκια και θερμάστρες. Το κατάστημα θα υποβάλει στο δήμο μια γραφιστική-εικαστική πρόταση εξωτερικής διακόσμησης και κατόπιν έγκρισης να προχωρά άμεσα στην εφαρμογή. Είναι απαραίτητο, η εξωτερική διακόσμηση να περιλαμβάνει την εταιρική ταυτότητα του καταστήματος αλλά και γενικότερες προδιαγραφές ώστε να υπάρχει σχετική ομοιομορφία στην εικόνα των καταστημάτων.
  5. Η προσπάθεια που κάνει ο δήμος Κοζάνης μαζί με τους καταστηματάρχες και τους πολίτες είναι σημαντικό να επικοινωνηθεί άμεσα στους γύρω νομούς και πόλεις. Με τη στήριξη και κινητοποίηση της περιφέρειας να προσπαθήσουμε να διευρύνουμε την κίνηση αυτή ώστε να συμπλεύσουν και γειτονικές πόλεις.

Ο ρυθμός της αλλαγής είναι τόσο ταχύς, που η ικανότητα να αλλάζει κανείς γίνεται πλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αντιλαμβανόμαστε πως η αλλαγή μιας τέτοιας συνήθειας επιφέρει αναταράξεις και προβληματισμούς.  Είναι αδιανόητο όμως να πιστεύουμε πως η οικονομία της Κοζάνης στηρίζεται στο κάπνισμα. Ως πόλη και χώρα έχουμε υποστεί πολύ δυσμενέστερες και πιο άδικες καταστάσεις από την εφαρμογή ενός αντικαπνιστικού νόμου και αντέξαμε! Μακροπρόθεσμα θα αισθανόμαστε χαρά και υπερηφάνεια που η πόλη μας ήταν από τους πρωταγωνιστές της προσπάθειας αυτής.

Υπομονή και ψυχραιμία.

 

Με εκτίμηση,

 

Γρηγοριάδης Ι.
Δεληκώστας Μ.
Ιωαννίδης Α.
Μαλούτας Π.
Μητλιάγκας Ι.
Μπούρτζος Ν.
Πουγαρίδης Α.
Τσαμπούρης Φ.
Χλιάπας Μ.

Previous Post

Υπέρταση: Μειώστε τον κίνδυνο αλλάζοντας τον τρόπο που κοιμάστε

Next Post

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση.

Next Post
εργατικο κεντρο

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄
  • Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου
  • Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ
  • Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο Σισάνι για φόλα
  • Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr