• Latest

O συνδυασμός “Ανάπτυξης Επιμελητήριο” έστειλε επιστολή στο δήμαρχο Κοζάνης για τον αντικαπνιστικό νόμο.

20 Μαρτίου 2018
IRIS, κινητο

IRIS: Αυξάνονται τα όρια – Πληρωμές σε βενζινάδικα και ταξί

22 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Ο Δήμος Νεστορίου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης

Καστοριά: Ο Δήμος Νεστορίου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης

22 Νοεμβρίου 2025
Γρεβενά: Φωτιά σε πολυώροφη οικοδομή – Απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα

Γρεβενά: Φωτιά σε πολυώροφη οικοδομή – Απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα

22 Νοεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Μην τσουβαλιάζετε τους αγρότες σε ψηφιακές απαιτήσεις εκτός πραγματικότητας»

22 Νοεμβρίου 2025
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κοζάνης: Λίγους μήνες μετά την «συμφωνία – κλοπή» μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε., κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης για την τηλεθέρμανση, εκδηλώνεται το μέγεθος της κοροϊδίας απέναντι στον λαό

22 Νοεμβρίου 2025
απατη

«Caller ID Spoofing»: Η νέα μέθοδος απάτης για να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς

22 Νοεμβρίου 2025
κλοπη

Διαρρήκτες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από διαμέρισμα έπεσαν από μπαλκόνι έξι μέτρων

22 Νοεμβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 82.870 αγρότες για ενισχύσεις 46 εκατ. ευρώ

22 Νοεμβρίου 2025
μανιταρια

«Αν δεν γνωρίζεις, δεν το τρως»: Το μήνυμα ειδικού μετά το περιστατικό με τα δηλητηριώδη μανιτάρια – Τα συμπτώματα

22 Νοεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

22 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 60χρονος με ναρκωτικά

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 60χρονος με ναρκωτικά

22 Νοεμβρίου 2025
Αγριογούρουνο τραυμάτισε στο πόδι 65χρονο κυνηγό σε περιοχή ανάμεσα σε Σκαφίδι και Βατερό

Φρένο στην εξάπλωση των αγριογούρουνων – Τι ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Περιβάλλοντος

22 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

O συνδυασμός “Ανάπτυξης Επιμελητήριο” έστειλε επιστολή στο δήμαρχο Κοζάνης για τον αντικαπνιστικό νόμο.

sierafm by sierafm
20 Μαρτίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αγαπητέ κ. Ιωαννίδη,

Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιείται μια μεγάλη συζήτηση με αφορμή την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στον κλάδο της εστίασης, αλλά και στην κοινωνία. Σας αποστέλλουμε την παρακάτω επιστολή για να εκφράσουμε την τοποθέτηση μας αλλά και για να καταθέσουμε ως συνδυασμός πέντε προτάσεις που εκτιμούμε πως θα ενισχύσουν τόσο την ομαλή μετάβαση όσο και την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων.

Δεν είναι το ζητούμενο να κρίνουμε την ορθότητα ή την ποιότητα ενός νόμου αλλά οι συνέπειες που αυτός επιφέρει στο κοινωνικό σύνολο και στην καθημερινότητα των πολιτών. Είναι όμως παράλογο να συζητάμε την εφαρμογή ή μη του στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Εφόσον η δημοτική αρχή αποφάσισε να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να βρούμε αμφότεροι τρόπους ώστε να μην προκαλέσει επιπρόσθετες αναταράξεις στον κλάδο της εστίασης – έναν κλάδο όπου στηρίζει σημαντικά την τοπική οικονομία, αλλά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης δέχτηκε σημαντικές πιέσεις και συρρικνώθηκε.

Για παράδειγμα, η καπνοβιομηχανία Marlboro έχει πλέον σύνθημα στη καμπάνια της «Για ένα μέλλον χωρίς καπνό». Επένδυσε περίπου 2δις. δολάρια στην έρευνα και στη ανάπτυξη της συσκευής IQOS με παρουσία με φυσικά καταστήματα και στην ελληνική αγορά. Η πληροφόρηση και η στρατηγική της εταιρίας αφορά παγκόσμιο επίπεδο. Συνεπώς, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει αποστροφή από το παραδοσιακό τσιγάρο και ο καταναλωτής αναζητά εναλλακτικές μορφές καπνίσματος, λιγότερο επιβλαβή για την υγεία του.

Ως εκ τούτου, επιθυμούμε να σας παραθέσουμε τις παρακάτω συνέπειες και προτάσεις:

  1. Η εφαρμογή οδηγεί σε αλλαγή μιας καταναλωτικής συνήθειας η οποία είναι αναμενόμενο να επηρεάσει πτωτικά για ένα διάστημα την κατανάλωση-ζήτηση-τζίρο των καταστημάτων. Τα λειτουργικά έξοδα όμως, παραμένουν σταθερά και πρέπει να καλυφθούν. Προτείνουμε, για ένα διάστημα τριών μηνών να απαλλάξετε όλα τα καταστήματα εστίασης από δημοτικά τέλη και λοιπά έξοδα προς το δήμο ώστε να αντισταθμίσουν την απώλεια αυτή.
  2. Προτείνουμε την εφαρμογή μίας προειδοποιητικής σύστασης στους καταστηματάρχες και στη δεύτερη παράβαση – μη συμμόρφωση επιβολή προστίμου / όχι άμεση επιβολή με τον πρώτο έλεγχο.
  3. Ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου, τόσο από τα καταστήματα όσο και από τους πολίτες να περάσει εξ ολοκλήρου στην ελληνική αστυνομία. Η επιτυχία της εφαρμογής εξαρτάται από την απόλυτη εναρμόνιση όλων των καταστημάτων του Δήμου Κοζάνης – ειδάλλως δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός και είναι αδικία για τους επαγγελματίες που καταβάλουν προσπάθεια να στηρίξουν, ασχέτως αν συμφωνούν ή όχι.
  4. Να επιτρέψετε στα καταστήματα να διαμορφώσουν με προδιαγραφές καλαίσθητους εξωτερικούς χώρους για τους καπνιστές με παρτέρια, παγκάκια και θερμάστρες. Το κατάστημα θα υποβάλει στο δήμο μια γραφιστική-εικαστική πρόταση εξωτερικής διακόσμησης και κατόπιν έγκρισης να προχωρά άμεσα στην εφαρμογή. Είναι απαραίτητο, η εξωτερική διακόσμηση να περιλαμβάνει την εταιρική ταυτότητα του καταστήματος αλλά και γενικότερες προδιαγραφές ώστε να υπάρχει σχετική ομοιομορφία στην εικόνα των καταστημάτων.
  5. Η προσπάθεια που κάνει ο δήμος Κοζάνης μαζί με τους καταστηματάρχες και τους πολίτες είναι σημαντικό να επικοινωνηθεί άμεσα στους γύρω νομούς και πόλεις. Με τη στήριξη και κινητοποίηση της περιφέρειας να προσπαθήσουμε να διευρύνουμε την κίνηση αυτή ώστε να συμπλεύσουν και γειτονικές πόλεις.

Ο ρυθμός της αλλαγής είναι τόσο ταχύς, που η ικανότητα να αλλάζει κανείς γίνεται πλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αντιλαμβανόμαστε πως η αλλαγή μιας τέτοιας συνήθειας επιφέρει αναταράξεις και προβληματισμούς.  Είναι αδιανόητο όμως να πιστεύουμε πως η οικονομία της Κοζάνης στηρίζεται στο κάπνισμα. Ως πόλη και χώρα έχουμε υποστεί πολύ δυσμενέστερες και πιο άδικες καταστάσεις από την εφαρμογή ενός αντικαπνιστικού νόμου και αντέξαμε! Μακροπρόθεσμα θα αισθανόμαστε χαρά και υπερηφάνεια που η πόλη μας ήταν από τους πρωταγωνιστές της προσπάθειας αυτής.

Υπομονή και ψυχραιμία.

 

Με εκτίμηση,

 

Γρηγοριάδης Ι.
Δεληκώστας Μ.
Ιωαννίδης Α.
Μαλούτας Π.
Μητλιάγκας Ι.
Μπούρτζος Ν.
Πουγαρίδης Α.
Τσαμπούρης Φ.
Χλιάπας Μ.

Previous Post

Υπέρταση: Μειώστε τον κίνδυνο αλλάζοντας τον τρόπο που κοιμάστε

Next Post

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση.

Next Post
εργατικο κεντρο

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • IRIS: Αυξάνονται τα όρια – Πληρωμές σε βενζινάδικα και ταξί
  • Καστοριά: Ο Δήμος Νεστορίου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης
  • Γρεβενά: Φωτιά σε πολυώροφη οικοδομή – Απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Μην τσουβαλιάζετε τους αγρότες σε ψηφιακές απαιτήσεις εκτός πραγματικότητας»
  • Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κοζάνης: Λίγους μήνες μετά την «συμφωνία – κλοπή» μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε., κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης για την τηλεθέρμανση, εκδηλώνεται το μέγεθος της κοροϊδίας απέναντι στον λαό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr