• Latest
self test

Self test: Πότε δεν θα είναι υποχρεωτικό – Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

30 Μαΐου 2021
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για τα 113α Ελευθέρια της πόλης

12 Οκτωβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

12 Οκτωβρίου 2025
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

Γ Εθνική: Μια ισοπαλία και μία ήττα για τις ομάδες της Κοζάνης

12 Οκτωβρίου 2025
Γαλατινή: 45 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Κυριακής

Γαλατινή: 45 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Κυριακής

12 Οκτωβρίου 2025
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Μεγάλη υποχώρηση στις διεθνείς τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου – Πρόβλεψη για τιμή στη θέρμανση κάτω από 1,1 ευρώ το λίτρο

12 Οκτωβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Ακούσιες ψυχιατρικές νοσηλείες: Απόκλιση από την Ε.Ε., η περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας»

12 Οκτωβρίου 2025
To Κ.Φ.Α.Α Πενταλόφου στον 5ο “Kastraki Trail” στα Γρεβενά: Μια ξεχωριστή συμμετοχή – σπορά ελπίδας και δύναμης

To Κ.Φ.Α.Α Πενταλόφου στον 5ο “Kastraki Trail” στα Γρεβενά: Μια ξεχωριστή συμμετοχή – σπορά ελπίδας και δύναμης

12 Οκτωβρίου 2025
λαικη αγορα

Νεαρή γυναίκα δέχθηκε σεξουαλική επίθεση την ώρα που ψώνιζε στη λαϊκή

12 Οκτωβρίου 2025
ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Διαβατήρια: Τέλος οι σφραγίδες για ταξιδιώτες εκτός Ε.Ε. – Τι αλλάζει και από πότε

12 Οκτωβρίου 2025
υπολογιστης

Έχασε 105.000 ευρώ σε διαδικτυακή απάτη για επενδύσεις στο Λονδίνο – Έκοβαν απόδειξη για κάθε συναλλαγή

12 Οκτωβρίου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Bρέφος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε διαμέρισμα – Εισέπνευσε ναρκωτικές ουσίες και νοσηλεύεται διασωληνωμένο

12 Οκτωβρίου 2025
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Δωρεάν Μαστολογικός Έλεγχος από την Dr Γιώτα Σασοπούλου

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Δωρεάν Μαστολογικός Έλεγχος από την Dr Γιώτα Σασοπούλου

12 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Self test: Πότε δεν θα είναι υποχρεωτικό – Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

sierafm by sierafm
30 Μαΐου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
self test
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Για ποιους δεν θα είναι υποχρεωτικό το self test και πότε δεν θα φοράμε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Γύρω στις 15 Ιουνίου αναμένεται να σταματήσουν να κάνουν self test οι πλήρως εμβολιασμένοι ενάντια στον κορονοϊό. Το θέμα έχει άλλωστε απασχολήσει την επιτροπή των ειδικών που παίρνει τις εν λόγω αποφάσεις. Παράλληλα, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος εκτίμησε ότι εντός του Ιουλίου θα καταστεί δυνατό να μη φοράμε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όσοι θα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου και θα έχει περάσει ένα διάστημα ώστε να έχουν αποκτήσει την απαραίτητη ανοσία τότε δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test.

Δείτε σχετικό video

Μόσιαλος: Πότε δεν θα φοράμε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον Σκάι, εξήγησε ότι έχουμε ακόμα δρόμο «αλλά δεν είμαστε ακόμα πολύ μακριά» καθώς το 40% έχει ήδη εμβολιαστεί με μία δόση και συνεπώς προστατεύεται επαρκώς μετά από ένα διάστημα, που ανάλογα με το εμβόλιο κυμαίνεται από δύο έως τρεις εβδομάδες, ίσως και παραπάνω αν πρόκειται για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Επομένως προς τον Ιούλιο αυτό το ποσοστό θα έχει μεγαλώσει» τόνισε ο κ. Μόσιαλος σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πιστεύει ότι είναι δυνατό να μην γίνεται χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους έως τα τέλη Ιουλίου.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι όσο αυξάνει το ποσοστό των εμβολιασθέντων τόσο μικρότερη θα είναι η πίεση στο σύστημα υγείας και τόσο πιο εύκολες θα είναι οι αποφάσεις της Πολιτείας όσον αφορά στην αποκλιμάκωση των μέτρων. «Προς τον Ιούλιο θα είμαστε πολύ καλύτερα από ότι είμαστε τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο να χρειαστεί 3η δόση ο κ. Μόσιαλος είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν θα χρειαστεί καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο μπορεί να διαρκέσει και πάνω από ένα χρόνο. Επικαλέστηκε στοιχεία από την Λομβαρδία της Ιταλίας σύμφωνα με τα οποία μόνο το 0,3% από όσους κόλλησαν κορωνοϊό πριν έναν χρόνο είχαν επαναλοίμωξη.

Εκτίμησε ότι όσοι εμβολιάζονται αυτούς τους μήνες δεν θα χρειαστεί να κάνουν επαναληπτική δόση το φθινόπωρο, αλλά ίσως να γίνει για συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων ομάδων, υπερήλικες και ασθενείς σε ανοσοκαταστολή.

«Εκεί ίσως χρειαστεί μια τρίτη δόση -όχι κατ’ ανάγκη από το ίδιο εμβόλιο, μπορεί να είναι και από άλλο εμβόλιο. Πχ αν γίνει αναμνηστική δόση στη χώρα μας, όσοι έχουν εμβολιαστεί με το AstraZeneca το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνουν το εμβόλιο της Pfizer μετά. Μπορεί να πάμε σε μείξη εμβολίων γιατί γνωρίζουμε ότι η ανοσοαπόκριση μπορεί να είναι μεγαλύτερη», εξήγησε ο καθηγητής.

Η Ελλάδα «σπάει» το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμένων

Στο μεταξύ, ορόσημο θεωρείται για την χώρα μας το Σάββατο, 29 Μαΐου, καθώς πρόκειται για την ημέρα που συμπληρώθηκαν 2 εκατομμύρια πολίτες που πλέον είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις κατά του κορονοϊού. Το γεγονός θεωρείται ζωτικής σημασίας για την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς ο μαζικός εμβολιασμός είναι μία από τις προϋποθέσεις για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα και να αφήσει πίσω την πανδημία, που σταμάτησε τον χρόνο. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την μαζική συμμετοχή στην διαδικασία των ηλικιών 18 -30, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής, «γεννούν» ελπίδες για το μέλλον.

«Ναι» στο μονοδοσικό της Johnson & Johnson από τους 20αρηδες

Ηδη τις τελευταίες ώρες, οι νέοι που σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν ώστε να περάσουν ένα -όσο γίνεται- ασφαλές καλοκαίρι είναι εκατοντάδες, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτά που έχουν απομείνει μέχρι αυτή την ώρα είναι ελάχιστα. Ενδεικτικό της διάθεσης που υπάρχει είναι πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κλείστηκαν 50.000 ραντεβού.

Αλλωστε, το γεγονός πως το εμβόλιο είναι μονοδοσικό θεωρείται ένα επιπλέον κίνητρο για τους εποχικά εργαζόμενους νέους στα νησιά που θέλουν να είναι ασφαλείς πριν φτάσουν στους προορισμούς για να εργαστούν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διαθέσιμα ραντεβού δεν υπάρχουν στα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής, ωστόσο τις επόμενες μέρες  αναμένεται να ανοίξουν και νέα για όσους θέλουν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: SELF TEST
Previous Post

Εμβόλιο Pfizer: Πόσο αποτελεσματικό είναι απέναντι στην ινδική μετάλλαξη

Next Post

Γλυκά Νερά: Κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος – «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»

Next Post
Γλυκά Νερά, εγκλημα

Γλυκά Νερά: Κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος – «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για τα 113α Ελευθέρια της πόλης
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
  • Γ Εθνική: Μια ισοπαλία και μία ήττα για τις ομάδες της Κοζάνης
  • Γαλατινή: 45 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Κυριακής
  • Μεγάλη υποχώρηση στις διεθνείς τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου – Πρόβλεψη για τιμή στη θέρμανση κάτω από 1,1 ευρώ το λίτρο

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr