Απλήρωτοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι στο Μποδοσάκειο

Απλήρωτοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι στο Μποδοσάκειο

Οι επικουρικοί (προσωπικό και γιατροί) που εργάζονται με παράταση σύμβασης δεν θα πληρωθούν τους επόμενους μήνες, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που προωθείται τα τελευταία χρόνια, με την εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Συμβάσεις ορισμένου χρόνου που καλύπτουν όμως πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κάτι που γίνεται φανερό από τις συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων μας, καθώς οποιαδήποτε διακοπή της απασχόλησης μας θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των τμημάτων, όπου εργαζόμαστε.

Ήδη η απόσυρση των επικουρικών, από τα προγράμματα κυκλικού ωραρίου, έχει επιβαρύνει τους υπόλοιπους συναδέλφους με επιπλέον νυχτερινές βάρδιες για την κάλυψη των κενών.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

Κοροϊδία που δεν αφορά μόνο εμάς τους επικουρικούς, που κάθε 12 μήνες αγωνιούμε αν θα έχουμε δουλειά, και πλέον οδηγούμαστε να εργαζόμαστε απλήρωτοι.

Η κοροϊδία αφορά τους μόνιμους συναδέλφους, που γνωρίζουν ότι η διακοπή των συμβάσεων μας θα προσθέσει τεράστια κενά στα ήδη υπάρχοντα. Κενά που θα επιβαρύνουν τα φορτωμένα προγράμματα, που θα καταστήσουν την λειτουργία των τμημάτων και άρα όλου του νοσοκομείου επικίνδυνη για το προσωπικό  και τους ασθενείς μας και άρα ΑΔΥΝΑΤΗ.

Κυρίως, είναι κοροϊδία για τους κατοίκους της περιοχής μας, τις ανάγκες των οποίων, το νοσοκομείο οφείλει να καλύπτει ΔΙΑΡΚΩΣ, ΠΑΓΙΑ και ΜΟΝΙΜΑ, και όχι για «ορισμένο χρόνο».

Είναι φανερό, σε όλους, πως η διακοπή της μισθοδοσίας, μας για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, επιφέρει σοβαρά προβλήματα, σε εμάς και στις οικογένειες μας.

Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε απλήρωτοι, πολύ περισσότερο που, όπως όλοι γνωρίζουν τόσο οι μισθοί μας, όσο και οι υπερωριακές αποζημιώσεις μας έχουν περικοπεί τα τελευταία χρόνια, και συνεχίζουν να περικόπτονται σε επίπεδα ανέχειας και  εξευτελισμού.

Για τους λόγους αυτούς επιφυλασσόμαστε, για κάθε ενέργεια,  διεκδικώντας τον δεδουλευμένο μισθό του Οκτώβρη και των αντίστοιχων υπερωριών. Ενέργειες που πιθανώς να εχουν επιπλέον επιπτώσεις στην λειτουργία του νοσοκομείου

Καλούμε τα σωματεία εργαζόμενων των νοσοκομείων μας, την Ένωση Ιατρών, τις Ομοσπονδίες, αλλά και τους πολίτες της περιοχής μας και τους φορείς τους, να πάρουν θέση , τόσο για την διακοπή της μισθοδοσίας μας, όσο για το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Απαιτούμε:

                 την άμεση καταβολή των αμοιβών που μας αναλογούν,

                 την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων.

 

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Άλλες ειδήσεις

Κύμα καύσωνα από σήμερα -Πού θα φτάσει το θερμόμετρο σε όλη την Ελλάδα

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία σήμερα, Σάββατο. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρεις διευθύνσεις

Αγωνία για τον δεύτερο ορειβάτη στον Όλυμπο

Αυτή είναι η τρίτη επιχείρηση στην περιοχή από το Σάββατο Με εκδορές και κακώσεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης ο 37χρονος

Κοζάνη: Ύπουλα και πονηρά μεθοδεύεται η επέκταση και διάδοση των επίφοβων για τη ζωή και το περιβάλλον Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στην Ευρώπη

Με διαχρονική συνέπεια στην υπεράσπιση της θέλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών να μη διεισδύσουν οι γενετικά τροποποιημένοι

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*