Απλήρωτοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι στο Μποδοσάκειο

Απλήρωτοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι στο Μποδοσάκειο

Οι επικουρικοί (προσωπικό και γιατροί) που εργάζονται με παράταση σύμβασης δεν θα πληρωθούν τους επόμενους μήνες, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που προωθείται τα τελευταία χρόνια, με την εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Συμβάσεις ορισμένου χρόνου που καλύπτουν όμως πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κάτι που γίνεται φανερό από τις συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων μας, καθώς οποιαδήποτε διακοπή της απασχόλησης μας θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των τμημάτων, όπου εργαζόμαστε.

Ήδη η απόσυρση των επικουρικών, από τα προγράμματα κυκλικού ωραρίου, έχει επιβαρύνει τους υπόλοιπους συναδέλφους με επιπλέον νυχτερινές βάρδιες για την κάλυψη των κενών.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

Κοροϊδία που δεν αφορά μόνο εμάς τους επικουρικούς, που κάθε 12 μήνες αγωνιούμε αν θα έχουμε δουλειά, και πλέον οδηγούμαστε να εργαζόμαστε απλήρωτοι.

Η κοροϊδία αφορά τους μόνιμους συναδέλφους, που γνωρίζουν ότι η διακοπή των συμβάσεων μας θα προσθέσει τεράστια κενά στα ήδη υπάρχοντα. Κενά που θα επιβαρύνουν τα φορτωμένα προγράμματα, που θα καταστήσουν την λειτουργία των τμημάτων και άρα όλου του νοσοκομείου επικίνδυνη για το προσωπικό  και τους ασθενείς μας και άρα ΑΔΥΝΑΤΗ.

Κυρίως, είναι κοροϊδία για τους κατοίκους της περιοχής μας, τις ανάγκες των οποίων, το νοσοκομείο οφείλει να καλύπτει ΔΙΑΡΚΩΣ, ΠΑΓΙΑ και ΜΟΝΙΜΑ, και όχι για «ορισμένο χρόνο».

Είναι φανερό, σε όλους, πως η διακοπή της μισθοδοσίας, μας για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, επιφέρει σοβαρά προβλήματα, σε εμάς και στις οικογένειες μας.

Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε απλήρωτοι, πολύ περισσότερο που, όπως όλοι γνωρίζουν τόσο οι μισθοί μας, όσο και οι υπερωριακές αποζημιώσεις μας έχουν περικοπεί τα τελευταία χρόνια, και συνεχίζουν να περικόπτονται σε επίπεδα ανέχειας και  εξευτελισμού.

Για τους λόγους αυτούς επιφυλασσόμαστε, για κάθε ενέργεια,  διεκδικώντας τον δεδουλευμένο μισθό του Οκτώβρη και των αντίστοιχων υπερωριών. Ενέργειες που πιθανώς να εχουν επιπλέον επιπτώσεις στην λειτουργία του νοσοκομείου

Καλούμε τα σωματεία εργαζόμενων των νοσοκομείων μας, την Ένωση Ιατρών, τις Ομοσπονδίες, αλλά και τους πολίτες της περιοχής μας και τους φορείς τους, να πάρουν θέση , τόσο για την διακοπή της μισθοδοσίας μας, όσο για το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Απαιτούμε:

                 την άμεση καταβολή των αμοιβών που μας αναλογούν,

                 την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων.

 

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Άλλες ειδήσεις

Μητέρα πέταξε νεογέννητο στην αποχέτευση και το βρήκε υδραυλικός μετά από τρία χρόνια

Η 29χρονη γέννησε κρυφά και προσπάθησε να εξαπατήσει τους πάντες Στο προσκήνιο ήρθε μια τραγωδία που σημειώθηκε πριν λίγα χρόνια

Άρσις: Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών (για 7η συνεχόμενη χρονιά)

Πιστές/οι στις αξίες μας συνεχίζουμε για άλλη μια χρονιά να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα: να στεκόμαστε πλάι σε κάθε

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας διανεμήθηκαν σήμερα από τροχονόμους, σε γονείς και μαθητές Δημοτικών Σχολείων στην Δυτική Μακεδονία

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, σήμερα (11-09-2017), διανεμήθηκαν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας, σε Δημοτικά Σχολεία της

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*