ΟΑΕΔ πρόγραμμα απασχόλησης 1.459 ανέργων: Πότε λήγει η προθεσμία

ΟΑΕΔ πρόγραμμα απασχόλησης 1.459 ανέργων: Πότε λήγει η προθεσμία

Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για την απασχόληση πλήρους απασχόλησης, 1.459 ανέργων νέων, ηλικίας 18-24 ετών. Οι άνεργοι καλούνται να έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Η προθεσμία αιτήσεων για τις επιχειρήσεις λήγει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα ΟΑΕΔ

To Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται  από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρίθηκε απαραίτητο στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στις δικαιούχους επιχειρήσεις επιχορήγηση  14,40 ευρώ την ημέρα. Η επιχορήγηση αφορά κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο, η οποία δεν θα ξεπερνά τις 25 μέρες ανά μήνα. Θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψης του ανέργου. Ενώ θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.

Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η επιχείρηση να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της (με καταγγελία σύμβασης εργασίας, αλλαγή καθεστώτος απασχόλησης, εθελουσία έξοδο), στο χρονικό διάστημα των εννέα μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης.

Πώς γίνεται η υποβολή αιτήσεων

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα γίνεται ηλεκτρονικά. Πώς; Μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων.

Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος προσδιορίζονται από τις νέες διαδικασίες διαχείρισης και ελέγχου του ΕΣΠΑ, που περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Αυτή είναι αναρτημένη στις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του ΕΣΠΑ, http://www.espa.gr

Πηγή:Newsit.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
οαεδ

Άλλες ειδήσεις

Ευχαριστήριο από το κέντρο υγείας Τσοτυλίου

Ο Διευθυντής και το προσωπικό του ΚΥ Τσοτυλίου, ευχαριστούν  θερμά τον Παναγιώτη και τη Μάρθα Ευσταθιάδη, που ανέλαβαν την αντικατάσταση

Τα ονόματα των επιτυχόντων στα υπόλοιπα σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης

Δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων στα υπόλοιπα σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης κάνοντας κλικ στους συνδέσμους.. 1ο_ΓΕΛ_ΚΟΖΑΝΗΣ 2ο_ΓΕΛ_ΚΟΖΑΝΗΣ 3ο_ΓΕΛ_ΚΟΖΑΝΗΣ 4ο_ΓΕΛ_ΚΟΖΑΝΗΣ 1ο_ΓΕΛ_ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Ο Δήμος Κόζανης καλεί τους πολίτες που γίνονται μάρτυρες εγκατάλειψης ζώων να το καταγγέλουν άμεσα στο Αστυνομικό τμήμα.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση του φαινομένου της εγκατάλειψης σκύλων στα διοικητικά όρια του Δήμου Κοζάνης τόσο μέσα στην πόλη

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*