Όχι της ΔΙΑΔΥΜΑ σε σκουπίδια από Κατερίνη και Κέρκυρα

Όχι της ΔΙΑΔΥΜΑ σε σκουπίδια από Κατερίνη και Κέρκυρα

Η παράταση διάθεσης των σκουπιδιών της Βέροιας στον ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας και η απόρριψη του αιτήματος της Κατερίνης για τυπικούς λόγους καθώς δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας πρόκειται να συζητηθούν εκ νέου την επαναληπτική Γενική συνέλευση της ΔΙΑΔΥΜΑ στις 7 Μαρτίου καθώς από την πρόσφατη συνέλευση απουσίαζαν οι Δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας. 

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Γενικός Διευθυντής της Διαδημοτικής Επιχείρησης Απορριμμάτων Δημοσθένης Μαυρίδης απορρίφθηκε επίσης για τυπικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους το αίτημα της Κέρκυρας για την μεταφορά σκουπιδιών από το νησί στον ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας καθώς εστάλη μόνο μια επιστολή από αναρμόδιο φορέα όπου περιγράφεται η παρούσα κατάσταση που επικρατεί πλην όμως η Κέρκυρα διαθέτει ΧΥΤΑ στον οποίο όμως δεν μεταφέρονται τα σκουπίδια λόγω αντιδράσεων. 

Ο κ. Μαυρίδης ανακοίνωσε επίσης πως οι δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας θα αποκτήσουν 25 ολοκαίνουργια απορριμματοφόρα για τα βιοαπόβλητα, των οποίων η δημοπρασία προτείνεται να γίνει από την ΔΙΑΔΥΜΑ καθώς αρκετοί δήμοι δεν διαθέτουν τις σχετικές δυνατότητες και υπηρεσίες.

 Συνολικά θα κατανεμηθούν από τρία οχήματα στους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας, από δυο στους δήμους Καστοριάς, Φλώρινας, Άργους Ορεστικού, Βοίου, Σερβίων-Βελβενδού, Αμυνταίου και Γρεβενών και από ένα όχημα στους Δήμους Δεσκάτης, Πρεσπών και Νεστορίου.

 Όσον αφορά το υψηλό κόστος που επωμίζονται οι πολίτες για την διαχείριση των απορριμμάτων ο κ. Μαυρίδης υπογράμμισε πως παρά το γεγονός ότι η Δυτική Μακεδονία αδικείται κατάφωρα, δεν πρέπει παρόλο αυτά να σταματήσει την πρωτοποριακή της δραστηριότητα καθώς έχει λύσει σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας το ζήτημα των σκουπιδιών της. 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ σημείωσε με έμφαση πως θα πρέπει η πολιτεία να στηρίξει ακόμη περισσότερο την περιοχή όπως έχει κάνει συγχρηματοδοτώντας με 50% την εγκατάσταση επεξεργασίας σκουπιδιών και να εφαρμόσει επιτέλους την καταβολή του τέλους ταφής σε περιοχές όπου δεν γίνεται διαχείριση των απορριμμάτων όπως στην Δυτική Μακεδονία.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΔΙΑΔΥΜΑ

Άλλες ειδήσεις

Νέα επιλογή για ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του «Παπαγεωργίου»

Από την 1η Σεπτεμβρίου με χρέωση αστικής μονάδας. Τη δυνατότητα μιας ακόμη επιλογής να κλείσουν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του

Ποιοι προσλαμβάνονται στη ΔΕΥΑ Βοΐου. Τα αποτελέσματα για τα οκτάμηνα

Ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΥΑ Βοΐου τα αποτελέσματα για τα οκτάμηνα. Δείτε κάνοντας κλικ στους αντίστοιχους πίνακες Attachments: ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΜΕΝΟΙ_101(Τ.Ε.).pdf [ ] 183

Έχει γραμματεία η Φιλαρμονική Βοΐου; 2.000 ευρώ για δυο μήνες στοιχίζει η γραμματεία!!

Στη Διαύγεια είδαμε σήμερα αναρτημένο συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο το ΝΠΔΔ του Δήμου Βοΐου θα πληρώσει για δυο μήνες

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*