• Latest
ΡΟΝΑΣ

Άδειες οι εκκλησίες από πιστούς τις ημέρες του Πάσχα.. του κ. Ιωάννη Ρόνα φορο-συμβούλου αρθρογράφου

24 Απριλίου 2020
Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!

Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!

18 Δεκεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 22-12-2025

18 Δεκεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

7 Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας

18 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

26.026.943,28 € για αποζημιώσεις από την ευλογιά. Λάρισα Σέρρες και Ξάνθη παίρνουν πάνω από τα μισά χρήματα

18 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Κοζάνη: Άρπαξαν 4.500 ευρώ παριστάνοντας τον λογιστή

18 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα.  Βίντεο

Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο

18 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Κοζάνη: Συνελήφθη 48χρονος με ηρωίνη

18 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τη δημόσια συγκοινωνία στη μεταλιγνιτική εποχή

18 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025

18 Δεκεμβρίου 2025

Συνέχιση διακοπείσας συνεδρίασης την Πέμπτη 18/12

18 Δεκεμβρίου 2025
Η λειτουργία των τουριστικών δομών του Δήμου Καστοριάς για την εορταστική περίοδο 2025-2026

Η λειτουργία των τουριστικών δομών του Δήμου Καστοριάς για την εορταστική περίοδο 2025-2026

18 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση από το 1ο 2ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας – Σάββατο 20/12

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση από το 1ο 2ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας – Σάββατο 20/12

18 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άδειες οι εκκλησίες από πιστούς τις ημέρες του Πάσχα.. του κ. Ιωάννη Ρόνα φορο-συμβούλου αρθρογράφου

sierafm by sierafm
24 Απριλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΡΟΝΑΣ
14
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Χριστός Ανέστη.

Καταθέτοντας τα παρακάτω, ζητούμε την ευλογία και την συγχώρηση από τους  εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας , για την πρωτοβουλία που πήραμε, στο αναπτυσσόμενο θέμα,  το οποίο  είναι  «εκτός των χωραφιών» μας, που λένε.

Αυτές τις  ημέρες των Αγίων Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου, παρατηρήσαμε ότι οι Έλληνες πιστοί, Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τήρησαν τις εντολές της πολιτείας που αποδείχθηκαν σωτήριες, συγκριτικά με άλλες χώρες, γι αυτό  οι αρμόδιοι χαίρουν της εκτιμήσεως, όσον αφορά  τον  εγκλεισμό  στα σπίτια , για να προφυλαχτούν οι ίδιοι από τυχούσα μόλυνση του κορωνοϊού, αλλά και από την τυχούσα, επίσης, μετάδοση του σε συνανθρώπους των.

Δηλαδή, υπάκουσαν ακούσια, εν πρώτοις, στις άνωθεν εντολές, για το καλό των ιδίων και των συμπολιτών τους και έτσι δεν παρακολούθησαν , όπως ξέρουν, τα Άγια Πάθη και  δεν γιόρτασαν στους Ιερούς ναούς την Αγία Ανάσταση του Εσταυρωμένου Ιησού Χριστού.

Ο φόβος και ο τρόμος που διασπάρθηκαν και από τα αμειβόμενα μέσα ενημέρωσης στους πιστούς, για τις συνέπειες της πανδημίας αυτής, σε περίπτωση μη εφαρμογής των μέτρων προστασίας, μετέτρεψε την ακούσια υπακοή τους σε εκούσια, για την προστασία των, και αυτό ίσως να καταστεί ένα είδος προβλήματος  στη συνέχεια, το εκούσιο  της υπόθεσης δηλαδή, όταν μειωθούν αρκετά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, γι αυτές τις ημέρες, αλλά και ίσως, όσο ο κορωνοϊός θα πλανάται απειλητικά ακόμα στον Ελληνικό χώρο και  καθημερινώς οι αρμόδιοι θα ανακοινώνουν  τον αριθμό ανθρώπων που μπορεί θα χάσουν  τότε τη ζωή τους και  που άλλοι ίσως θα μολυνθούν, ιδιαίτερα αυτών της τρίτης, λεγόμενης, ηλικίας (που κανείς δεν επιθυμεί). Και όμως, η εκούσια υπακοή σε αρκετούς, για ενδεχόμενη μόλυνση των,  θα δημιουργήσει προβλήματα και πολλά εξ αυτών θα μεταφερθούν μοιραία στην πολιτεία.

Το όποιο πρόβλημα, που μπορεί να προκύψει, θα είναι πολύπλευρο και ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του ατόμου (για μερικούς μάλιστα και εσκεμμένα), τόσο στον  κοινωνικό τομέα όσο στον εργασιακό και οικονομικό. Μένει να τα δούμε.

Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο στους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς της πατρίδας μας, τουλάχιστον, το ότι στις όποιες δύσκολες καταστάσεις που βίωσαν τόσο αυτοί όσο και η χώρα μας,  κατά το παρελθόν, παρηγοριά και προστασία αναζητήθηκε, που αλλού, στον Αναστηθέντα Κύριο ημών Ιησού Χριστό, την Παναγία, του Αγίους.

Βεβαίως οι εκπρόσωποι της εκκλησίας προσεύχονται καθημερινώς για την σωτηρία όλων και λειτουργούν μόνοι τους στους Ιερούς ναούς, κεκλεισμένων των θυρών .

Ναι, αλλά ο ίδιος ο πιστός δεν εκκλησιάζεται. Δεν συμμετέχει, με την παρουσία του, στις Θείες λειτουργίες, ας πούμε,  στον τόπο της λατρείας (εν εκκλησίαις ευλογείτε τον Κύριο), κατόπιν αυστηρής εντολής της πολιτείας, ώστε αυτός ο πιστός  εκεί  να αυτοσυγκεντρωθεί,  παρακαλώντας για την σωτηρία του και να φύγει μετά στο σπίτι σίγουρος ότι εισακούστηκαν οι προσευχές του, απομακρύνοντας και τον φόβο.

Συνεπώς, αυτό που θα ήθελαν, όπως λένε, οι πιστοί, σεβόμενοι και εκτιμώντας τα περιοριστικά μέτρα της πολιτείας , είναι αυτό που ξέρουν αυτοί  και οι εκπρόσωποι της εκκλησίας μας.

Την ενεργοποίηση δηλαδή «των όπλων» της Χριστιανοσύνης, που είναι οι αγιασμοί, οι λιτανείες,  παρουσία πιστών, με ελεγχόμενο όμως τώρα τον χώρο (εντός και εκτός ναού)  σε αριθμό ανθρώπων , βάσει της χωρητικότητας του,  που θα εξαγγελθεί νωρίτερα, με εντολή των αρμοδίων πολιτικών οργάνων, έστω και με την υποχρεωτική χρήση μάσκας,  και αυτό όχι μόνο σε έναν ναό αλλά σε περισσότερους, εφ όσον είναι αυτό δυνατόν, ακριβώς για να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός, που δεν επιτρέπεται από την πολιτεία,  παρακαλώντας τους Αγίους θεραπευτές  των ιών και των επιδημιών, όπως τον Άγιο Χαράλαμπο, ως γνωστόν  και άλλους, για την σωτηρία μας.

Η παραπάνω διαδικασία είναι δυνατόν, λένε,  να επαναλαμβάνεται για συμμετοχή και άλλων  πιστών  και πάντα με  απόφαση της πολιτείας και της εκκλησιαστικής ΑΡΧΗΣ. Παρόμοια κατάσταση μαζικής παρουσίασης ανθρώπων βλέπουμε  άλλωστε και στις ουρές των τραπεζών, των σούπερ μάρκετ κ,λ,π. λαμβάνοντας και οι ίδιοι οι συμπολίτες  από μόνοι τους τα μέτρα προστασίας. Γιατί όχι  και στις εκκλησίες, όπως είπαμε,  με καλύτερο μάλιστα έλεγχο;

Λείπει από τους πιστούς ο εκκλησιασμός, Άγιοι πατέρες και πολιτική εξουσία. «Το θρησκευτικό  πνευματικό οξυγόνο», ως απαραίτητο  για την ομαλή  ζωή των πιστών.

Ο Δυτικομακεδόνας Άγιος Νικάνορας της Ζάβορδας, έσωσε την Κοζάνη το 1918 από την θανατηφόρα Ισπανική γρίπη, που και εκείνη από  ζώα ξεκίνησε και επεκτάθηκε στον πλανήτη,  καταλήγοντας  στον άνθρωπο, «θερίζοντας» και εδώ τους κατοίκους της περιοχής και της  πόλης , γι αυτό και οι παλιοί Κοζανίτες ευλαβούνται τον Άγιο, όπως μας το γνώρισε διακεκριμένος Θεολόγος  μας.

Ελπίζουμε στη συντόμευση της χαλάρωσης των μέτρων, με ηρεμία και  προς τα εκκλησιαστικά πράγματα, ως προς την  αλλαγή του «κλίματος», για  λόγους που προαναφέρθηκαν.

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΝΑΣ
Previous Post

Κτηματολόγιο: Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων και διόρθωσης προδήλου σφάλματος στις Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Next Post

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου και το Ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ ΑΕ με βάση τους στόχους της απολιγνιτοποίησης

Next Post
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου και το Ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ ΑΕ με βάση τους στόχους της απολιγνιτοποίησης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 22-12-2025
  • 7 Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας
  • 26.026.943,28 € για αποζημιώσεις από την ευλογιά. Λάρισα Σέρρες και Ξάνθη παίρνουν πάνω από τα μισά χρήματα
  • Κοζάνη: Άρπαξαν 4.500 ευρώ παριστάνοντας τον λογιστή

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr