• Latest
ΔΙΟΔΙΑ

Άρση των μέτρων -Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις

12 Μαΐου 2021
Υπογράφτηκε σύμβαση για τη γούνα. Βίντεο

Υπογράφτηκε σύμβαση για τη γούνα. Βίντεο

26 Νοεμβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου. Βίντεο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου. Βίντεο

26 Νοεμβρίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Εκλεβαν ανταλλακτικά αυτοκινήτων από αποθήκη. Σύλληψη από την ομάδα ΔΙΑΣ

26 Νοεμβρίου 2025
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο έργο LIFE-RenoInGR

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο έργο LIFE-RenoInGR

26 Νοεμβρίου 2025
Η «Αποκατάσταση και Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λιβαδερού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027

Η «Αποκατάσταση και Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λιβαδερού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027

26 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Καλλιεργούσε 6 δενδρύλλια κάνναβης

Κοζάνη: 20χρονος φύτεψε κανναβουριές σε δασική περιοχή

26 Νοεμβρίου 2025
Αστυνομικοί του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Γρεβενών συμμετείχαν σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Αστυνομικοί του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Γρεβενών συμμετείχαν σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

26 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Ο Δήμος Καστοριάς υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα

26 Νοεμβρίου 2025
Τέσσερις υπάλληλοι εντάσσονται μόνιμα στο προσωπικό του Δήμου Καστοριάς

Τέσσερις υπάλληλοι εντάσσονται μόνιμα στο προσωπικό του Δήμου Καστοριάς

26 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 34χρονος για ναρκωτικά τα οποία είχε κρυμμένα στα υποδήματα του

26 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Nα μην συγχωνευτεί το Γυμνάσιο του Τρανοβάλτου και να μπει τέλος στην εξελισσόμενη υποβάθμιση της Π.Ε. Κοζάνης»

26 Νοεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Νεκρός στρατιώτης από έκρηξη χειροβομβίδας – Άλλος ένας παλεύει για τη ζωή του

26 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Άρση των μέτρων -Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις

sierafm by sierafm
12 Μαΐου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΟΔΙΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Κλείδωσε» η άρση των μέτρων -Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις

Τον «οδικό χάρτη» της άρσης των μέτρων του πολύμηνου lockdown και της επανεκκίνησης των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση, αφού θα προηγηθεί η ευρεία σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τα μέλη της οποίας θα εξετάσουν τις επιδημιολογικές επιπτώσεις και τις παραμέτρους που απαιτούνται για να μην υπάρξει απότομη διασπορά του κορωνοϊού με την άρση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, ενώ αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για τα SMS και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Εστίαση χωρίς μουσική τον Μάιο – Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια

Παράλληλα, όλα δείχνουν πως δεν προβλέπεται να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης εντός του Μαΐου, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων – που παραμένουν επί μήνες κλειστά- για όλους τους πολίτες από τις 24 Μαΐου, για να υπάρχει μια χρονική απόσταση από τα επικείμενα ανοίγματα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα ανάλυσης των επιδημιολογικών επιπτώσεων.

Με αστερίσκο η άρση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων

Λόγω και του ανοίγματος του τουρισμού, αναμένεται ότι θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις από τις 14 Μαΐου αλλά υπό προϋποθέσεις. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές για όσους ταξιδέψουν στην ηπειρωτική χώρα, θα υπάρχει ισχυρή σύσταση και όχι υποχρέωση για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν το ταξίδι, ενώ δυνατή είναι και η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Κλείδωσαν» οι περιορισμοί για τα νησιά

Διαφορετικά αναμένεται ότι θα είναι τα μέτρα για τη μετακίνηση στα νησιά. Έτσι, είτε πρόκειται για αεροπορικό, είτε για ακτοπλοϊκό ταξίδι, οι ταξιδιώτες που θα θέλουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να έχουν ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή αρνητικό μοριακό τεστ κορονοϊού 72 ωρών, ενώ δεκτά θα γίνονται και τα rapid και τα self test. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του εν λόγω μέτρου, οι πολίτες θα πιστοποιούν το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ με έγγραφη δήλωση, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να δημιουργηθεί σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Οι τρεις παράγοντες που δίνουν το πράσινο φως

Τρεις παράγοντες πάντως επιτρέπουν στην κυβέρνηση και τους ειδικούς να «ξεκλειδώσουν» εκ νέου τα μέτρα ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου και αυτοί είναι: α) η σημαντική πρόοδος της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και οι υψηλοί στόχοι για τις προσεχείς ημέρες β) το «εργαλείο» των self tests και γ) οι υψηλές θερμοκρασίες που δεν ευνοούν την μετάδοση του φονικού ιού.

Υπό αυτά τα δεδομένα, αναμένεται από το Σαββατοκύριακο να απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, ενώ πρόκειται να προσδιοριστεί ο χρόνος της κατάργησης των SMS μετακίνησης, καθώς και η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας για την εστίαση, όπως και του ωραρίου κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τα SMS για τις μετακινήσεις αναμένεται να καταργηθούν το Σάββατο, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας – όπως όλα δείχνουν – θα παραταθεί κατά μία ώρα και θα ξεκινά τα μεσάνυχτα. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ωράριο λειτουργίας δεν αποκλείεται να παραταθεί και έως τις 00:30, γεγονός που σημαίνει ότι η εστίαση θα κλείνει στις 00:15.

Στις 14 Μαΐου τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης θα καταργηθεί το ραντεβού για αγορές. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οδεύει προς κατάργηση το μέτρο των SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13032 για το λιανεμπόριο, άρα και του click in shop και του click away, αλλά και του 13033 για τις υπόλοιπες μετακινήσεις.

Στις προθέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης είναι αυτήν την περίοδο να ανοίξουν και οι χώροι δεξιώσεων για κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα μπορέσουν να ανοίξουν εν μέρει και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση.

«Καθώς ανοίγουμε σταδιακά απαιτείται από όλους πολύ μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, τοπικές επιδημίες, που θα μας οδηγήσουν στη λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων. Πιστεύω ότι αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε από τη στιγμή που όλοι θα φερθούμε υπεύθυνα» επισήμανε ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να καταδείξει πόσο σημαντική είναι η ατομική υπευθυνότητα στην κρίσιμη αυτή φάση για να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα, τα οποία θα είναι καταστροφικά για την κοινωνία που επί μήνες υποφέρει με τα περιοριστικά μέτρα αλλά και για την οικονομία που πρέπει πάση θυσία να ανακάμψει.

Υπενθυμίζεται πως στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια. Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75% και μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους –όχι όρθιους– με ποσοστό πληρότητας 50%.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Previous Post

Χαμός σε εμβολιαστικό κέντρο με γιατρό-αρνητή του εμβολίου -«Γιατί ήρθατε να το κάνετε, κινδυνεύετε», έλεγε στους πολίτες

Next Post

Λινού: «Ναι» στα προνόμια εμβολιασμένων – Ανοιγμα πλατφόρμας και για κάτω των 30 ετών

Next Post
ΕΜΒΟΛΙΟ

Λινού: «Ναι» στα προνόμια εμβολιασμένων - Ανοιγμα πλατφόρμας και για κάτω των 30 ετών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Υπογράφτηκε σύμβαση για τη γούνα. Βίντεο
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου. Βίντεο
  • Κοζάνη: Εκλεβαν ανταλλακτικά αυτοκινήτων από αποθήκη. Σύλληψη από την ομάδα ΔΙΑΣ
  • Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο έργο LIFE-RenoInGR
  • Η «Αποκατάσταση και Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λιβαδερού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr