• Latest
ΔΙΟΔΙΑ

Άρση των μέτρων -Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις

12 Μαΐου 2021
Σύλληψη 53χρονου για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών σε περιοχή της Κοζάνης. Βίντεο

Σύλληψη 53χρονου για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών σε περιοχή της Κοζάνης. Βίντεο

12 Αυγούστου 2026
Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή  στην οικογένεια του Αθανασίου Βαργιάμη

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή  στην οικογένεια του Αθανασίου Βαργιάμη

12 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Σχετικά με τις παρεμβάσεις στο πρώην Λύκειο Εράτυρας

Δήμος Βοΐου: Σχετικά με τις παρεμβάσεις στο πρώην Λύκειο Εράτυρας

12 Αυγούστου 2026
καθαριστριες, σχολειο

Δήμος Βοΐου: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 32 νέες σχολικές καθαρίστριες

12 Αυγούστου 2026
Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για τη νέα λαμπρή επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για τη νέα λαμπρή επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου

12 Αυγούστου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Θρίλερ με τον νεκρό αστυνομικό στον Άγιο Δημήτριο – Το ερώτημα που ταλανίζει την ΕΛ.ΑΣ.

12 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Τετάρτη 12 Αυγούστου

12 Αυγούστου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Συγχαρητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη στο Μίλτο Τεντόγλου

12 Αυγούστου 2026
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Κλήμα

12 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: 15 Αύγουστος στη Σιάτιστα – Έθιμο Καβαλάρηδων

Δήμος Βοΐου: 15 Αύγουστος στη Σιάτιστα – Έθιμο Καβαλάρηδων

12 Αυγούστου 2026
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Στο νοσοκομείο 6χρονος μετά από καταγγελία ότι τον χτύπησε η μητέρα του

12 Αυγούστου 2026
Τραυματισμός 13χρονου σε θαλάσσια παιδική χαρά στη Θάσο

7χρονος κινδύνεψε να πνιγεί γλιστρώντας από φουσκωτό

12 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Άρση των μέτρων -Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις

sierafm by sierafm
12 Μαΐου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΟΔΙΑ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Κλείδωσε» η άρση των μέτρων -Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις

Τον «οδικό χάρτη» της άρσης των μέτρων του πολύμηνου lockdown και της επανεκκίνησης των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση, αφού θα προηγηθεί η ευρεία σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τα μέλη της οποίας θα εξετάσουν τις επιδημιολογικές επιπτώσεις και τις παραμέτρους που απαιτούνται για να μην υπάρξει απότομη διασπορά του κορωνοϊού με την άρση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, ενώ αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για τα SMS και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Εστίαση χωρίς μουσική τον Μάιο – Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια

Παράλληλα, όλα δείχνουν πως δεν προβλέπεται να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης εντός του Μαΐου, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων – που παραμένουν επί μήνες κλειστά- για όλους τους πολίτες από τις 24 Μαΐου, για να υπάρχει μια χρονική απόσταση από τα επικείμενα ανοίγματα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα ανάλυσης των επιδημιολογικών επιπτώσεων.

Με αστερίσκο η άρση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων

Λόγω και του ανοίγματος του τουρισμού, αναμένεται ότι θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις από τις 14 Μαΐου αλλά υπό προϋποθέσεις. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές για όσους ταξιδέψουν στην ηπειρωτική χώρα, θα υπάρχει ισχυρή σύσταση και όχι υποχρέωση για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν το ταξίδι, ενώ δυνατή είναι και η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Κλείδωσαν» οι περιορισμοί για τα νησιά

Διαφορετικά αναμένεται ότι θα είναι τα μέτρα για τη μετακίνηση στα νησιά. Έτσι, είτε πρόκειται για αεροπορικό, είτε για ακτοπλοϊκό ταξίδι, οι ταξιδιώτες που θα θέλουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να έχουν ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή αρνητικό μοριακό τεστ κορονοϊού 72 ωρών, ενώ δεκτά θα γίνονται και τα rapid και τα self test. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του εν λόγω μέτρου, οι πολίτες θα πιστοποιούν το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ με έγγραφη δήλωση, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να δημιουργηθεί σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Οι τρεις παράγοντες που δίνουν το πράσινο φως

Τρεις παράγοντες πάντως επιτρέπουν στην κυβέρνηση και τους ειδικούς να «ξεκλειδώσουν» εκ νέου τα μέτρα ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου και αυτοί είναι: α) η σημαντική πρόοδος της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και οι υψηλοί στόχοι για τις προσεχείς ημέρες β) το «εργαλείο» των self tests και γ) οι υψηλές θερμοκρασίες που δεν ευνοούν την μετάδοση του φονικού ιού.

Υπό αυτά τα δεδομένα, αναμένεται από το Σαββατοκύριακο να απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, ενώ πρόκειται να προσδιοριστεί ο χρόνος της κατάργησης των SMS μετακίνησης, καθώς και η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας για την εστίαση, όπως και του ωραρίου κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τα SMS για τις μετακινήσεις αναμένεται να καταργηθούν το Σάββατο, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας – όπως όλα δείχνουν – θα παραταθεί κατά μία ώρα και θα ξεκινά τα μεσάνυχτα. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ωράριο λειτουργίας δεν αποκλείεται να παραταθεί και έως τις 00:30, γεγονός που σημαίνει ότι η εστίαση θα κλείνει στις 00:15.

Στις 14 Μαΐου τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης θα καταργηθεί το ραντεβού για αγορές. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οδεύει προς κατάργηση το μέτρο των SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13032 για το λιανεμπόριο, άρα και του click in shop και του click away, αλλά και του 13033 για τις υπόλοιπες μετακινήσεις.

Στις προθέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης είναι αυτήν την περίοδο να ανοίξουν και οι χώροι δεξιώσεων για κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα μπορέσουν να ανοίξουν εν μέρει και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση.

«Καθώς ανοίγουμε σταδιακά απαιτείται από όλους πολύ μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, τοπικές επιδημίες, που θα μας οδηγήσουν στη λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων. Πιστεύω ότι αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε από τη στιγμή που όλοι θα φερθούμε υπεύθυνα» επισήμανε ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να καταδείξει πόσο σημαντική είναι η ατομική υπευθυνότητα στην κρίσιμη αυτή φάση για να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα, τα οποία θα είναι καταστροφικά για την κοινωνία που επί μήνες υποφέρει με τα περιοριστικά μέτρα αλλά και για την οικονομία που πρέπει πάση θυσία να ανακάμψει.

Υπενθυμίζεται πως στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια. Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75% και μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους –όχι όρθιους– με ποσοστό πληρότητας 50%.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Previous Post

Χαμός σε εμβολιαστικό κέντρο με γιατρό-αρνητή του εμβολίου -«Γιατί ήρθατε να το κάνετε, κινδυνεύετε», έλεγε στους πολίτες

Next Post

Λινού: «Ναι» στα προνόμια εμβολιασμένων – Ανοιγμα πλατφόρμας και για κάτω των 30 ετών

Next Post
ΕΜΒΟΛΙΟ

Λινού: «Ναι» στα προνόμια εμβολιασμένων - Ανοιγμα πλατφόρμας και για κάτω των 30 ετών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σύλληψη 53χρονου για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών σε περιοχή της Κοζάνης. Βίντεο
  • Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή  στην οικογένεια του Αθανασίου Βαργιάμη
  • Δήμος Βοΐου: Σχετικά με τις παρεμβάσεις στο πρώην Λύκειο Εράτυρας
  • Δήμος Βοΐου: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 32 νέες σχολικές καθαρίστριες
  • Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για τη νέα λαμπρή επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr