• Latest

Έγκριση των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστική Ανάπτυξης (ΒΑΑ) συνολικού προϋπολογισμού 41,7 εκ. € των Δήμων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Εορδαίας και Φλώρινας

2 Απριλίου 2018
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Σοβαρό επεισόδιο σε νοσοκομείο – Ασθενής-μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό και τον ξυλοκόπησε χωρίς αφορμή

13 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Αδιάσειστα στοιχεία κατά του ανιψιού του ιδιοκτήτη κάμπινγκ για τη διπλή δολοφονία – Τρίτο άτομο αναζητά η Interpol

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έγκριση των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστική Ανάπτυξης (ΒΑΑ) συνολικού προϋπολογισμού 41,7 εκ. € των Δήμων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Εορδαίας και Φλώρινας

sierafm by sierafm
2 Απριλίου 2018
in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τις Αποφάσεις Έγκρισης των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού 41.680.000 €, καθώς και τις Αποφάσεις για τον ορισμό ως Ενδιάμεσων Φορέων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 των Δήμων Γρεβενών, Εορδαίας, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας,  υπέγραψε o Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Οι Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αφορούν στην εφαρμογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) σε αστικές περιοχές της Περιφέρειας με πληθυσμό πάνω από 10.000 κάτοικους, με σκοπό την αποκατάσταση του οικονομικού τους ιστού και τη λειτουργία τους ως μοχλών ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, την αντιστροφή της κοινωνικής και περιβαλλοντικής υποβάθμισης και ιδίως περιοχών συγκέντρωσης μειονεκτικών κοινωνικών ομάδων, υποβαθμισμένων εμπορικών κέντρων και εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών/ βιοτεχνικών/ επαγγελματικών ζωνών, την προώθηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης μέσω της αναζωογόνησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ανασυγκρότησης των κοινωνικών υποδομών και της προώθησης της σύνδεσης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο αστικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό καταρτίστηκαν από τους Δήμους Γρεβενών, Εορδαίας, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και Επιχειρησιακά Σχέδια υλοποίησης, τα οποία καθορίζουν ολοκληρωμένες δράσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών, περιβαλλοντικών, κλιματικών, δημογραφικών και κοινωνικών προκλήσεων που θίγουν τις αστικές περιοχές, μέσω της τόνωσης της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, της προώθησης της καινοτομίας και τη διασύνδεσή της με την επιχειρηματικότητα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο πλαίσιο και της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης, της ανάπτυξης δομών κοινωνικής προστασίας αλλά και οικονομίας με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και τη δημιουργία υποδομών και χώρων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν:

  • το Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Γρεβενών: “ΓΡΕΒΕΝΑ 2020“, με περιοχή παρέμβασης που περιλαμβάνει το Νότιο τμήμα της πόλης – την περιοχή Γρεβενίτη – Δάσος Καστρακίου, προϋπολογισμού 640.000 €.
  • Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Καστοριάς: “ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ“, με περιοχή παρέμβασης που περιλαμβάνει τις Πολεοδομικές Ενότητες Α (παλιά Πόλη) και Β (Αγορά) και τμήμα της Πολεοδομικής Ενότητας Δ (Νταηλάκη), προϋπολογισμού 890.000 €.
  • Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Κοζάνης : “Η ΠΟΛΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ… ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ“, με περιοχή παρέμβασης που περιλαμβάνει το Κεντρικό τμήμα της πόλης – πλατεία Λασσάνη – Νότιο τμήμα (περιοχή σιδηροδρομικού σταθμού), προϋπολογισμού 930.000 €.
  • Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Πτολεμαΐδας: “ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ … ΚΑΛΥΤΕΡΑ“, με περιοχή παρέμβασης που περιλαμβάνει το ΝοτιοΑνατολικό τμήμα της πόλης – ΒΙΟΠΑ Πτολεμαίδας – ΑΕΒΑΛ, προϋπολογισμού 560.000 €.
  • Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Φλώρινας: “ΦΛΩΡΙΝΑ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ“, με περιοχή παρέμβασης που περιλαμβάνει το Ιστορικό Κέντρο της πόλης – Δυτικό τμήμα παραποτάμια Σακουλέβα, προϋπολογισμού 8.660.000 €.

Επιπλέον, οι εν λόγω Δήμοι ορίστηκαν ως Ενδιάμεσοι Φορείς του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, με αρμοδιότητα για την αξιολόγηση και επιλογή των Πράξεων της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Οι Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 2, 3, 4, 6, 7 και 9, καθώς και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 8 και 10 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

 

Previous Post

Ολοκλήρωση πληρωμής της α΄ δόσης των συνολικά 952 δικαιούχων του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Next Post

Με επιτυχία και μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης

Next Post

Με επιτυχία και μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»
  • H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr