The weather will deteriorate from Tuesday afternoon (22-11-2022) until Wednesday night (23-11-2022) στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, with heavy rains and thunderstorms.
Tο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης που εκδόθηκε τη Δευτέρα (21/11/2022) από την ΕΜΥ επικαιροποιείται και σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις. More specifically:
The weather will deteriorate from Tuesday afternoon(22-11-2022) until Wednesday night (23-11-2022) στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, with heavy rains and thunderstorms. The barometric low, που θα έρθει από την Ιταλία συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα, θα προκαλέσει παράλληλα και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και θυελλώδεις ανέμους.
Από το απόγευμα την Τρίτης (22-11-2022) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, Epirus, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
On Wednesday (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, the Cyclades, τη δυτική και νότια Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και κατά την διάρκεια της νύχτας βαθμιαία και εκεί θα εξασθενήσουν.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα 22-11-2022:
MACEDONIA, THRACE
Weather: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Winds: North northwest 3 with 5 Beaufort, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 with 6 και το βράδυ στα ανατολικά έως 7 Beaufort. Temperature: From 07 to 18 Celsius degrees. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 with 4 points lower.
IONIAN ISLANDS, CONTINENT, WESTERN SOLID, WESTERN PELOPONNESE
Weather: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Variable 3 with 4 Beaufort, γρήγορα νοτίων διευθύνσεων 5 with 7 and in the Ionian locally 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: From 10 to 20 Celsius degrees. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 with 5 points lower.
THESSALY, EAST SOLID, EASTERN PELOPONNESE
Weather: A few clouds that will gradually increase and from the afternoon there will be local rains, που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Winds: Western northwest 3 with 5 Beaufort, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 with 6 and south to 7 with 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: From 09 to 21 Celsius degrees.
CYCLADES, CRETE
Weather: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Winds: From southern directions 5 with 7 Beaufort, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικών διευθύνσεων 5 with 6 Beaufort. Temperature: From 13 to 21 Celsius degrees.
EASTERN AEGEAN ISLANDS – DODECANESE
Weather: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Αργά το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέουν και τη νύχτα στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: From southern directions 6 with 7 and in the northern local to 8 Beaufort. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 with 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: From 15 to 21 Celsius degrees. Στα βόρεια θα είναι 2 with 3 points lower.
EUBOEA
Weather: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Western northwest 3 with 5 Beaufort, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 with 6 and south to 7 with 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: From 11 to 20 Celsius degrees.
ATTICA
Weather: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Winds: Western northwest 3 with 5 Beaufort, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 with 6 και το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: From 11 to 20 Celsius degrees.
THESSALONIKI
Weather: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Winds: Northwest 3 with 5 Beaufort, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 with 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: From 10 to 18 Celsius degrees.
FORECAST FOR TOMORROW WEDNESDAY 23-11-2022
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. More specifically, heavy rains and thunderstorms, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, θα επηρεάσουν μέχρι τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, Epirus, the western mainland, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, και βαθμιαία το ανατολικό Αιγαίο, the Cyclades, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν αργά το βράδυ στα Δωδεκανησα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 with 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ ενώ σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 with 6 Beaufort. The temperature will not change significantly. Θα φτάσει τους 14 with 17 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 with 20 Celsius degrees.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-11-2022
Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. The winds will blow north northwest 4 with 5 and locally 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-11-2022
Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και πρόσκαιρων καταιγίδων κυρίως στα θαλάσσια. In the rest of the areas generally clear weather. The winds will blow north northwest 4 with 6 and in the Aegean locally 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-11-2022 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27-11-2022
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. The winds will blow in the west east southeast 4 with 6 Beaufort, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. The temperature will not change significantly.
Source: dikaiologitika.gr