• Latest
ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗ

Ένας χρόνος λειτουργίας του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του Νοσοκομείου Κοζάνης και 90.000 δείγματα από την ευρύτερη περιοχή

21 Απριλίου 2021
Αποσύρονται τον Σεπτέμβριο οι μονάδες 1 & 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Σχέδιο της ΔΕΗ για «λουκέτο» στο τέλος 2024 και σε Μελίτη, Μεγαλόπολη 4

Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ

5 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς

5 Ιουλίου 2025
Δρομολόγια για το Stranafest

Δρομολόγια για το Stranafest

5 Ιουλίου 2025
αιωροπτερισμος παραπεντε αλεξιπτωτο

Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

5 Ιουλίου 2025
Google

B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

5 Ιουλίου 2025
Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

5 Ιουλίου 2025
Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 18χρονος αλλοδαπός μαχαίρωσε συνομήλικο του

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

5 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

5 Ιουλίου 2025
Ποδόσφαιρο

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ: Της έχει πάρει τον αέρα

5 Ιουλίου 2025
Stranafest: Οι Πυξ Λαξ ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους στον Περδίκκα Εορδαίας.  Βίντεο

Stranafest: Οι Πυξ Λαξ ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους στον Περδίκκα Εορδαίας. Βίντεο

5 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένας χρόνος λειτουργίας του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του Νοσοκομείου Κοζάνης και 90.000 δείγματα από την ευρύτερη περιοχή

sierafm by sierafm
21 Απριλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους συνεχούς λειτουργίας του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ» θέλω να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες προς όλο το ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό του Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου, του οποίου τμήμα αποτελεί το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν αδιάκοπα και την ενεργή συμμετοχή τους στη μάχη που δίνει το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας όλο αυτό το χρόνο για τον έλεγχο της πανδημίας Covid-19.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσους συνέβαλαν στην ίδρυση και λειτουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας και, ιδιαίτερα, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ.Γεώργιο Κασαπίδη για την άμεση ανταπόκριση του για την ίδρυση του εργαστηρίου. Τον Διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ. κ.Παναγιώτη Μπογιατζίδη για την βοήθειά του όποτε την χρειαστήκαμε. Τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ.Χαράλαμπο Τσεβεκίδη και τα μέλη του κ. Ελευθέριο Τσαρίδη και κ. Ευάγγελο Καζάκο, οι οποίοι αντιλήφθηκαν πολύ γρήγορα την αναγκαιότητα λειτουργίας ενός Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας συμβουλεύοντας την Περιφέρεια για την αγορά του αντίστοιχου εξοπλισμού. Τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ» κ.Στέργιο Γκανάτσιο, που ανέλαβε το ρίσκο να θέσει σε άμεση λειτουργία το εργαστηρίο,εξευρίσκοντας τρόπους κάθε φορά για την υπερπήδηση των προβλημάτων που εμφανίζονταν και ωθώντας μας συνεχώς στην εξάπλωση και τη συνεχή αναβάθμιση με νέα επιπλέον όργανα του εργαστηρίου μας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τον τελευταίο χρόνο η παγκόσμια κοινότητα μαστίζεται από την πανδημία Covid-19, η οποία οφείλεται στον ιό SARS-CoV-2 και προκαλεί πολύ σοβαρά προβλήματα στην υγεία των ανθρώπων με σημαντικές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπήρξε από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας που ήρθε αντιμέτωπη με πολλά και σοβαρά περιστατικά λοίμωξης Covid-19. Έτσι, κρίθηκε απαραίτητη από όλους τους υπεύθυνους φορείς η ίδρυση και λειτουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ένα επιπλέον όπλο στον πόλεμο κατά της πανδημίας.

Κύριος σκοπός της δημιουργίας του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας είναι η ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2 από δείγματα ύποπτων περιστατικών ούτως ώστε στη συνέχεια να γίνουν τα απαραίτητα για τη διασφάλιση και προστασία της Δημόσιας Υγείας μέσω του περιορισμού της διασποράς του. Εδώ και ένα χρόνο το συγκεκριμένο εργαστήριο εξυπηρετεί όλες τις δημόσιες δομές υγείας, όχι μόνο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και των Π.Ε. Ημαθίας και Πέλλας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ» έχουν αποσταλεί προς εξέταση μέχρι σήμερα περίπου 90.000 δείγματα. Από αυτά, περίπου το 1/3 των δειγμάτων (30.000) προέρχονται από την Π.Ε. Κοζάνης, ενώ τα υπόλοιπα 60.000 από τις Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ημαθίας και Πέλλας. Έτσι το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των εργαζόμενων σε αυτό (δύο Ιατροί Βιοπαθολόγοι με πρωτοστάτη την κ. Νεκταρία Σαββάλα, τέσσερις Βιολόγοι και Μοριακοί Βιολόγοι, τρεις Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων και μία Τεχνολόγος Πληροφορικής), αλλά και με τη συνδρομή των υπόλοιπων εργαζόμενων του Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου, κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες και να αποκτήσει την εκτίμηση όλων των συνεργαζόμενων φορέων και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σημείο αναφοράς αποτελούν οι ευχαριστήριες επιστολές των διοικήσεων του ΕΟΔΥ και των υγειονομικών μονάδων για την άψογη συνεργασία.

Επίσης, θέλω να συγχαρώ τους πολύ καλούς συνεργάτες μου, την χημικό Dr. Γεωργία Γρηγοροπούλου και τον Τεχνολόγο Ιατρικών Εργαστηρίων, Msc Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Κωνσταντίνο Τζημόπουλο, διότι πέραν της καθημερινής τους απασχόλησης δεν εγκατέλειψαν και τις επιστημονικές τους ανησυχίες, βρήκαν δε το χρόνο για την συγγραφή επιστημονικών άρθρων και τη συμμετοχή τους σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια (ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ, ICOHEMA 2021) με παρουσιάσεις μελετών που αφορούν, αντίστοιχα, στον έλεγχο αντισωμάτων κατά του ιού SARS CoV-2 και στη διαχείριση κρίσεων και το ρόλο του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στη διαχείριση της πανδημίας Covid-19. Μέσα από αυτές τις συμμετοχές αναδεικνύεται το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και κατ’ επέκταση το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης στο σύνολό του.

Τέλος, θα ήθελα να προτείνω προς τις διοικήσεις της 3η Υ.ΠΕ. και του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης τη συνέχιση της λειτουργίας του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας και μετά το τέλος της πανδημίας Covid-19, ώστε να εξακολουθήσουν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο, να απολαμβάνουν και στο μέλλον υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Με εκτίμηση
Φράνκα Παστόρε
Διευθύντρια Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου

Tags: ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ
Previous Post

Ο μεσογειακός χυμός που μειώνει πίεση και χοληστερόλη και «καθαρίζει» το δέρμα

Next Post

Σε ποιους Δήμους εντοπίζονται τα κρούσματα της Τρίτης 20/4 στη Δυτική Μακεδονία

Next Post
κορονοιος

Σε ποιους Δήμους εντοπίζονται τα κρούσματα της Τρίτης 20/4 στη Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ
  • ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς
  • Δρομολόγια για το Stranafest
  • Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025
  • B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr