Έξι ενδιαφερόμενοι για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Έξι ενδιαφερόμενοι για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Οι ελληνικοί όμιλοι ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Μυτιληναίος πλαισιώνονται από το consortium της Damco (Κοπελούζος) με κινεζικό όμιλο και δυο γκρουπ από την Τσεχία. Οι σύμβουλοι της ΔΕΗ θα αξιολογήσουν τις προτάσεις.

Εξι σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ ΔΕΗ +1,06% όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι σύμβουλοι καλούνται τώρα να αξιολογήσουν τα έξι σχήματα και το εάν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού. Η τελική απόφαση για τους υποψηφίους που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔEΗ Α.Ε.

H ανακοίνωση αναφέρει:

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης ή/και Μεγαλόπολης. Ειδικότερα, φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν εμπρόθεσμα, σύμφωνα με την από 31.05.2018 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, τα ακόλουθα έξι (6) Ενδιαφερόμενα Μέρη (με αλφαβητική σειρά):

1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (CONSORTIUM)

2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

3. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ENERGETICKÝ Α PRŮMYSLOVÝ HOLDING, Α.S. (“EPH”)

5. INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED

6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Οι σύμβουλοι της Δ.Ε.Η Α.Ε. αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού. Η τελική απόφαση για τους υποψηφίους που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔEΗ, καταλήγει η ανακοίνωση της εισηγμένης.

To προφίλ των ΕPH και Indovesrse

O ενεργειακός όμιλος της EPH δραστηριοποιείται στη κεντρική Ευρώπη, ενώ ελέγχει και λειτουργεί μονάδες σε Τσεχία, Σλοβακία, Γερμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία και Πολωνία. Η ΕPΗ είναι ένας πλήρως καθετοποιημένος ενεργειακός όμιλος που δραστηριοποιείται σε όλη την «αλυσίδα», που εκτείνεται στην συμπαραγωγή και την παραγωγή ενέργειας, τη μεταφορά, τη διανομή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η EPH ανήκει στον Τσέχο επιχειρηματία Daniel Křetínský, που είναι και ο μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας Σπάρτακ Πράγας, ενώ έχει σημαντική παρουσία και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο έτερος Τσέχος δισεκατομμυριούχος Pavel Tykac, μέσω της Indoverse ελέγχει τα δύο μεγαλύτερα λιγνιτωρυχεία της Τσεχίας.

Πηγή:euro2day.gr

 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΔΕΗ

Άλλες ειδήσεις

Σιάτιστα: Βρήκε πορτοφόλι με 700 ευρώ!!

Βρήκε πορτοφόλι με 700 ευρώ και δεν σκέφτηκε στιγμή να το κρατήσει. Ο λόγος για τον Τάκη Μαγιάγκα που έχει

4 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα ξεσπάσματα εφηβείας του παιδιού σας

Πολλοί έφηβοι φτάνουν τα πράγματα στα άκρα, ωθώντας πολλές φορές τους γονείς σε απόγνωση, σε έκπληξη αλλά και σε θυμό.

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι σημερινοί γονείς σύμφωνα με έναν ειδικό

Όλοι οι γονείς θα συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: ότι κανείς δεν μπορεί να μας υποδείξει πώς θα μεγαλώσουμε τα παιδιά

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.