• Latest
περιφερεια δυτικης μακεδονιας

Έξι Τράπεζες συμμετέχουν στο Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

24 Μαρτίου 2021
Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου

Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου

10 Ιουλίου 2025
Ηλίας Θεοχάρους. Το παιδί θαύμα από τη Νεάπολη Βοΐου, υποψήφιος φοιτητής ιατρικής.  Βίντεο

Ηλίας Θεοχάρους. Το παιδί θαύμα από τη Νεάπολη Βοΐου, υποψήφιος φοιτητής ιατρικής. Βίντεο

9 Ιουλίου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Ανεπιτυχής η μεταμόσχευση νεφρών της 62χρονης που πέθανε από λάθος μετάγγιση

9 Ιουλίου 2025
Γρεβενά: Εντοπίστηκε σορός ηλικιωμένου ύστερα από πυρκαγιά

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Εράτυρα Κοζάνης – Φωτιά και στα Κοίλα (βίντεο)

9 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Ο Π. Κουκουλόπουλος από το βήμα της Βουλής για την απώλεια του Δ. Πιπεργιά

9 Ιουλίου 2025
Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την αντικατάσταση στέγης στην Εκκλησία Τετραλόφου

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την αντικατάσταση στέγης στην Εκκλησία Τετραλόφου

9 Ιουλίου 2025
Προγραμματική Σύμβαση για τη στερέωση της Εκκλησίας στο Σπάρτο

Προγραμματική Σύμβαση για τη στερέωση της Εκκλησίας στο Σπάρτο

9 Ιουλίου 2025
ζευγαρι Βιασμός

15χρονη στη Ρόδο έδωσε 2.000 ευρώ σε νεαρό για να βιντεοσκοπήσει σεξ με 13χρονη και ύστερα μοίρασε το υλικό σε συμμαθητές τους

9 Ιουλίου 2025
Αμαλιάδα: Ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ με τα νεκρά βρέφη – Κατεπείγουσα εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να εντοπιστεί η Ειρήνη Μουρτζούκου

Αμαλιάδα: Η σοκαριστική ομολογία της Ειρήνης Μουρτζούκου – «Μου μιλούσαν οι δαίμονες, δεν όριζα τα χέρια μου»

9 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ

Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

9 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

Απαράδεκτη η καταδίκη των αγροτοκτηνοτρόφων Καστοριάς ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων

9 Ιουλίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει τον τορπιλισμό των εργασιακών σχέσεων και στον τουρισμό, επιχειρηματολογώντας ότι όλα γίνονται για το καλό των εργαζόμενων!»

9 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έξι Τράπεζες συμμετέχουν στο Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

sierafm by sierafm
24 Μαρτίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
περιφερεια δυτικης μακεδονιας
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε πλήρη εξέλιξη, μετά από τις πρόσφατες συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, βρίσκεται η ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας που σκοπεύει στην δυναμική στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της περιοχής, στην πιο κρίσιμη περίοδο της ελληνικής οικονομίας.

Το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας είναι το πρώτο Περιφερειακό χρηματοδοτικό εργαλείο που συστήθηκε με κεφάλαια του Ελληνικού Δημοσίου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό να χορηγηθούν αμέσως δάνεια ύψους περίπου 20 εκατ. Ευρώ.

Έξι Ελληνικές Τράπεζες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (Hellenic Development Bank – HDB) υποβάλλοντας προτάσεις συνεργασίας, για τη χρηματοδότηση με δάνεια κεφαλαίου κίνησης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

  • Εθνική Τράπεζα
  • Τράπεζα Πειραιώς
  • Alpha Bank
  • Eurobank
  • Attica Bank
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας

Οι τράπεζες θα συμμετέχουν κατά 60% στο πρόγραμμα χρηματοδότησης δανείων των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ενώ το υπόλοιπο 40% θα καταβάλλεται από το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ) που διαχειρίζεται η HDB.

Περισσότερες από 1.000  πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δάνεια  για κεφάλαια κίνησης, ύψους από 5.000 € έως και 50.000 €, με 100% επιδότηση επιτοκίου για δύο χρόνια και προϋπόθεση την διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας για το διάστημα αυτό.

Τα δάνεια, θα είναι πενταετούς διάρκειας (συμπεριλαμβανομένης και πιθανής περιόδου χάριτος), το επιτόκιο που θα επιδοτείται για δύο έτη, θα είναι σταθερό και στο διάστημα αυτό, οι επιχειρήσεις -εφόσον τηρούν την προϋπόθεση διατήρησης θέσεων εργασίας- θα καταβάλουν μόνο χρεολύσια.

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από τις 6 τράπεζες θα αξιολογηθούν από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, με στόχο οι πρώτες χρηματοδοτήσεις να ξεκινήσουν εντός του Απριλίου 2021.

Σχολιάζοντας την έναρξη του προγράμματος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε:

  • «Ένα ακόμη δυναμικό αναπτυξιακό εργαλείο τίθεται σε εφαρμογή και στην υπηρεσία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από 6 τράπεζες αποδεικνύει τις νέες προοπτικές που δημιουργούνται στην Δυτική Μακεδονία, στην πιο δύσκολη μεταβατική περίοδο. Αποδεικνύει επίσης την πολύ καλή προετοιμασία που έχει γίνει από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Είμαι σίγουρος ότι το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, που είχε εξαγγελθεί πριν από 4 χρόνια και υλοποιείται τώρα από την σημερινή Περιφερειακή Αρχή,  θα πετύχει στην πρώτη του προσπάθεια ώστε να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας.»

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hellenic Development Bank Αθηνά Χατζηπέτρου δήλωσε:

  • « Είναι καθήκον κάθε εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας να λειτουργεί ως αποτελεσματικό εργαλείο μόχλευσης κεφαλαίων και δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας.

Η Hellenic Development Bank έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο του τραπεζικού συστήματος όσο και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας γιατί διαθέτει -αποδεδειγμένα πιά- τεχνογνωσία και εμπειρία γρήγορης υλοποίησης κρίσιμων και χρήσιμων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Ακόμη πιο σημαντικό, η HDB έχει υιοθετήσει σύγχρονους Δείκτες Αποτελεσματικότητας ώστε όχι μόνον να κινητοποιεί κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα αλλά κυρίως να συμβάλει στην μέτρηση της αποτελεσματικότητας τους για την περαιτέρω αξιοποίηση των εθνικών πόρων.

Η πρωτοβουλία του ΤΑΔΥΜ θα έχει σίγουρα συνέχεια και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βοηθήσουμε ακόμη περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να σταθούν όρθιες στον ανταγωνισμό»

Tags: Περιφέρεια Δυτικής ΜακεδονίαςΤΑΔΥΜ
Previous Post

Ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική Αναβάθμιση στις Αποθήκες και το Τυροκομείο Νεάπολης

Next Post

Ημέρα της Εβραϊκής κοινότητας στην Καστοριά

Next Post

Ημέρα της Εβραϊκής κοινότητας στην Καστοριά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  • Ηλίας Θεοχάρους. Το παιδί θαύμα από τη Νεάπολη Βοΐου, υποψήφιος φοιτητής ιατρικής. Βίντεο
  • Ανεπιτυχής η μεταμόσχευση νεφρών της 62χρονης που πέθανε από λάθος μετάγγιση
  • Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Εράτυρα Κοζάνης – Φωτιά και στα Κοίλα (βίντεο)
  • Ο Π. Κουκουλόπουλος από το βήμα της Βουλής για την απώλεια του Δ. Πιπεργιά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr