Δήμος Βοΐου: Ας προστατεύουμε το δάσος μας
Βόιο: Δεντροφυτεύσεις σε Νεάπολη και Τσοτύλι.  Φωτογραφίες
Δημοπρατείται το μεγάλο έργο τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη – Πώς θα συνδεθεί με το δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας
Κινηματογράφος Σινεμά
καφε, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Νερό
ΔΕΥΑΚ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
τιμολόγια ρεύματος
ψευτικος, ανθρωπος, ψεμματα, μασκα
χερια, δαχτυλιδι, γαμος
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Έρευνα Κάπα Research: Στα «όριά του» το 43% των Ελλήνων – Απαραίτητα τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση

Παρά τις αντιδράσεις και την κόπωση όμως, το 54% των ερωτηθέντων κρίνει «απολύτως αναγκαία» τα περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει και λαμβάνει η πολιτεία από την αρχή της πανδημίας.

Στα «όρια του» έχει φτάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού με τα αλλεπάλληλα Lockdowns, ενώ πλέον έχει αντιστραφεί η εικόνα που επικρατούσε τον περασμένο Μάρτιο κατά την πρώτη καραντίνα, πως η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με την νέα έρευνα της Κάπα Research για την καταγραφή στάσεων, αντιλήψεων και συμπεριφορών στην κρίση του κορονοϊού.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2021, συμμετείχαν 1.004 άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας. Η συλλογή των στοιχείων έγινε κατά 60% με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων (CATI) και κατά 40% βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (CAWI) μέσω του ειδικά διαμορφωμένου online panel της Κάπα Research.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο από την έρευνα είναι πως επικρατεί κόπωση από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό σε ποσοστό 71% του πληθυσμού. Μάλιστα, «στα όριά του» με το μέτρο του ολικού lockdown και της καραντίνας δηλώνει το 43% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις 20% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως ακόμα έχουν «αρκετές αντοχές».

1
2

 

Παράλληλα, το 52% αναφέρει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 46% που εκτιμά ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

ν

 

Παρά τις αντιδράσεις και την κόπωση όμως, το 54% των ερωτηθέντων κρίνει «απολύτως αναγκαία» τα περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει και λαμβάνει η πολιτεία από την αρχή της πανδημίας, ενώ τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν πως υπάρχει υψηλός βαθμός εμπιστοσύνης στην ειδική επιτροπή των λοιμοξιολόγων στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού (57%), με τον Σωτήρη Τσιόδρα να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό ως πρόσωπο επιστοσύνης (56%).

κ
΄κ
η

Παρά την κόπωση, οι Έλληνες φαίνονται «ικανοποιημένοι» με τη γενικότερη διαχείριση και πορεία της χώρας σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς το 45% των ερωτηθέντων απάντησε πως «η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα».

Με την πλειοψηφία στο 60% να δηλώνει πως προτίθεται να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

κ

 

,

Πηγή: insider.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako