• Latest
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Έρχονται το Φεβρουάριο οι φορο-εκπτώσεις για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

29 Ιανουαρίου 2022
Fiesta voio 2026: Το Αναλυτικό Πρόγραμμα

FIESTA VOIO 2026: Το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

11 Ιουνίου 2026
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Γιορτή Προσφοράς από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Γιορτή Προσφοράς από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»

11 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 14-06-2026

11 Ιουνίου 2026
1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Εμπειρίες μάθησης και συνεργασίας μέσω Erasmus+

1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Εμπειρίες μάθησης και συνεργασίας μέσω Erasmus+

11 Ιουνίου 2026
Χάρης Κάτανας: Επιλέγω τα επιχειρήματα, όχι τις προσβολές

Χάρης Κάτανας: Επιλέγω τα επιχειρήματα, όχι τις προσβολές

11 Ιουνίου 2026
χρημα

ΔΕΥΑΒ: Ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τι ορίζεται από το νόμο

11 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη προγράμματος καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων

Δήμος Βοΐου: Έναρξη προγράμματος καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων

11 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Ο Μπούνος αποκτά και πάλι παιδική χαρά. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ο Μπούνος αποκτά και πάλι παιδική χαρά. Φωτογραφίες

11 Ιουνίου 2026
Το ποδόσφαιρο αλλάζει χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Μουντιάλ 2026, ΕΡΤ: Το πρόγραμμα, οι ώρες και τα κανάλια των αγώνων

11 Ιουνίου 2026
AI Εργαλεία για το Σύγχρονο Εμπόριο»: Πρακτικό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Πτολεμαΐδα από το ΕΒΕ Κοζάνης

AI Εργαλεία για το Σύγχρονο Εμπόριο»: Πρακτικό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Πτολεμαΐδα από το ΕΒΕ Κοζάνης

11 Ιουνίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Φεστιβάλ Εφήβων “Παιδιά” στην Πρίζα

11 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: ON-OFF Adventure Travel στο Ροδοχώρι

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Συνέντευξη στην ΕΡΑ Κοζάνης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

11 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχονται το Φεβρουάριο οι φορο-εκπτώσεις για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

sierafm by sierafm
29 Ιανουαρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έξτρα έκπτωση φόρου εισοδήματος από 450 έως 2.200 ευρώ το χρόνο για όσους πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα υπηρεσίες από συγκεκριμένα επαγγέλματα και προσαύξηση κατά 100% των αποδείξεων για ιατρικές δαπάνες ενεργοποιεί τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.

Η υπουργική απόφαση  με την οποία θα χορηγούνται πρόσθετα κίνητρα στους φορολογούμενους για να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές πήρε το δρόμο για να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει τις κατηγορίες επαγγελμάτων που θα δίνουν έξτρα έκπτωση φόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κατάλογο με τα επαγγέλματα θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δικηγόροι, αρχιτέκτονες, ψυκτικοί, γραφεία τελετών, υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και νοσηλείας, υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης, παιδικής φροντίδας, λιμουζίνες και ταξί, καθαριστήρια, υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών αναψυχής, υπηρεσίες συμβουλευτικής, φωτογράφοι, οικοδομικές εργασίες καθώς και γυμναστήρια και σχολές χορού.

Το μέτρο θα «τρέχει» από φέτος έως και το 2025, πράγμα που σημαίνει ότι σε βάθος τετραετίας οι φορολογούμενοι μπορούν να γλυτώσουν φόρο από 1.800 έως 8.800 ευρώ ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος τους.

Κι αυτό γιατί η ρύθμιση προβλέπει ότι από το φορολογητέο εισόδημα του φυσικού προσώπου από μισθωτή εργασία και συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα και ακίνητη περιουσία, αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, αφαιρείται αναλογικά ποσό ίσο με 30% των δαπανών λήψης υπηρεσιών, για ορισμένες δαπάνες που αφορούν τη στέγαση, τις υπηρεσίες, τις μεταφορές, την εκπαίδευση, την αναψυχή, τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Το ποσό εισοδήματος που αφαιρείται δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ ετησίως ούτε το πραγματικό εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα και ακίνητη περιουσία.

Οι φορολογούμενοι με ηλεκτρονικές αποδείξεις για τις υπηρεσίες από τους επαγγελματίες που θα περιλαμβάνονται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν έκπτωση φόρου έως 450 ευρώ εφόσον το ετήσιο εισόδημα τους είναι μέχρι 10.000 ευρώ, έως 1.100 ευρώ για ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ, έως 1.400 ευρώ για εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ, έως 1.800 ευρώ για εισόδημα από 30.000 έως 40.000 ευρώ και έως 2.200 ευρώ αν το ετήσιο εισόδημά τους υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

Ιατρικά έξοδα

Παράλληλα  τα έξοδα για επισκέψεις σε ιατρούς, οδοντιάτρους, ορθοδοντικούς και κτηνιάτρους καθώς και για εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και για άλλες υπηρεσίες ιατρικού χαρακτήρα, πλην της αγοράς φαρμάκων και της νοσηλείας σε νοσοκομεία, θα μετρούν εις διπλούν για την κάλυψη του 30% του ετησίου πραγματικού εισοδήματος με ηλεκτρονικές δαπάνες. Αυτό σημαίνει ότι απόδειξη 100 ευρώ από γιατρό θα μετρά ως 200 ευρώ από την εφορία, απόδειξη 300 ευρώ ως 600 ευρώ κ.ο.κ.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΦΟΡΟ-ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Previous Post

Σιάτιστα: Χιόνια, κρύο και δυνατός αέρας. Βίντεο

Next Post

Κορονοϊός – Νέες οδηγίες ECDC: Αλλαγές στην καραντίνα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Next Post
κορονοιος, γριπη

Κορονοϊός - Νέες οδηγίες ECDC: Αλλαγές στην καραντίνα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • FIESTA VOIO 2026: Το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά
  • Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Γιορτή Προσφοράς από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 14-06-2026
  • 1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Εμπειρίες μάθησης και συνεργασίας μέσω Erasmus+
  • Χάρης Κάτανας: Επιλέγω τα επιχειρήματα, όχι τις προσβολές

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr