• Latest
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Έρχονται το Φεβρουάριο οι φορο-εκπτώσεις για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

29 Ιανουαρίου 2022
Δήμος Βοΐου: Καλοκαιρινή γιορτή ~ ΚΔΑΠ Γαλατινής

Δήμος Βοΐου: Καλοκαιρινή γιορτή ~ ΚΔΑΠ Γαλατινής

14 Ιουλίου 2026
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της μητέρας της Μαρίας Αντωνιάδου

14 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026

14 Ιουλίου 2026
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Λευκή Νύχτα» στα Γρεβενά

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Λευκή Νύχτα» στα Γρεβενά

14 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπές ρεύματος στο Δήμο Βοΐου Τετάρτη και Πέμπτη

14 Ιουλίου 2026
Διήμερες «Γιορτές Πολιτισμού 2026» στο Καρυοχώρι στις 19 και 20 Ιουλίου

Διήμερες «Γιορτές Πολιτισμού 2026» στο Καρυοχώρι στις 19 και 20 Ιουλίου

14 Ιουλίου 2026
ΣΩΜΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καρκίνος του δέρματος: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

14 Ιουλίου 2026
Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin το 2010 με τους τρεις νεκρούς -Αναζητείται μια γυναίκα που ζει στο εξωτερικό

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στις συλλήψεις για τη Marfin και τι απαντά σε όσους συνδέουν τις ραγδαίες εξελίξεις με τις εκλογές

14 Ιουλίου 2026
οπλο

20χρονος φαντάρος κατηγορείται ότι απείλησε καταστηματάρχη με όπλο

14 Ιουλίου 2026
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Τρία χρόνια φυλακή, χωρίς αναστολή, στον 70χρονο που προκάλεσε τη φωτιά προσπαθώντας με ανάψει χαρτί για να απομακρύνει σφήκες

14 Ιουλίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Δημογραφικό: 717 περιοχές χωρίς ούτε μία γέννηση το 2026!

14 Ιουλίου 2026
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Παλιές ταυτότητες: Τι αλλάζει μέχρι το 2027 – Πού θα εξακολουθούν να γίνονται δεκτές

14 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχονται το Φεβρουάριο οι φορο-εκπτώσεις για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

sierafm by sierafm
29 Ιανουαρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έξτρα έκπτωση φόρου εισοδήματος από 450 έως 2.200 ευρώ το χρόνο για όσους πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα υπηρεσίες από συγκεκριμένα επαγγέλματα και προσαύξηση κατά 100% των αποδείξεων για ιατρικές δαπάνες ενεργοποιεί τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.

Η υπουργική απόφαση  με την οποία θα χορηγούνται πρόσθετα κίνητρα στους φορολογούμενους για να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές πήρε το δρόμο για να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει τις κατηγορίες επαγγελμάτων που θα δίνουν έξτρα έκπτωση φόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κατάλογο με τα επαγγέλματα θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δικηγόροι, αρχιτέκτονες, ψυκτικοί, γραφεία τελετών, υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και νοσηλείας, υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης, παιδικής φροντίδας, λιμουζίνες και ταξί, καθαριστήρια, υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών αναψυχής, υπηρεσίες συμβουλευτικής, φωτογράφοι, οικοδομικές εργασίες καθώς και γυμναστήρια και σχολές χορού.

Το μέτρο θα «τρέχει» από φέτος έως και το 2025, πράγμα που σημαίνει ότι σε βάθος τετραετίας οι φορολογούμενοι μπορούν να γλυτώσουν φόρο από 1.800 έως 8.800 ευρώ ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος τους.

Κι αυτό γιατί η ρύθμιση προβλέπει ότι από το φορολογητέο εισόδημα του φυσικού προσώπου από μισθωτή εργασία και συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα και ακίνητη περιουσία, αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, αφαιρείται αναλογικά ποσό ίσο με 30% των δαπανών λήψης υπηρεσιών, για ορισμένες δαπάνες που αφορούν τη στέγαση, τις υπηρεσίες, τις μεταφορές, την εκπαίδευση, την αναψυχή, τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Το ποσό εισοδήματος που αφαιρείται δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ ετησίως ούτε το πραγματικό εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα και ακίνητη περιουσία.

Οι φορολογούμενοι με ηλεκτρονικές αποδείξεις για τις υπηρεσίες από τους επαγγελματίες που θα περιλαμβάνονται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν έκπτωση φόρου έως 450 ευρώ εφόσον το ετήσιο εισόδημα τους είναι μέχρι 10.000 ευρώ, έως 1.100 ευρώ για ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ, έως 1.400 ευρώ για εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ, έως 1.800 ευρώ για εισόδημα από 30.000 έως 40.000 ευρώ και έως 2.200 ευρώ αν το ετήσιο εισόδημά τους υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

Ιατρικά έξοδα

Παράλληλα  τα έξοδα για επισκέψεις σε ιατρούς, οδοντιάτρους, ορθοδοντικούς και κτηνιάτρους καθώς και για εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και για άλλες υπηρεσίες ιατρικού χαρακτήρα, πλην της αγοράς φαρμάκων και της νοσηλείας σε νοσοκομεία, θα μετρούν εις διπλούν για την κάλυψη του 30% του ετησίου πραγματικού εισοδήματος με ηλεκτρονικές δαπάνες. Αυτό σημαίνει ότι απόδειξη 100 ευρώ από γιατρό θα μετρά ως 200 ευρώ από την εφορία, απόδειξη 300 ευρώ ως 600 ευρώ κ.ο.κ.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΦΟΡΟ-ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Previous Post

Σιάτιστα: Χιόνια, κρύο και δυνατός αέρας. Βίντεο

Next Post

Κορονοϊός – Νέες οδηγίες ECDC: Αλλαγές στην καραντίνα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Next Post
κορονοιος, γριπη

Κορονοϊός - Νέες οδηγίες ECDC: Αλλαγές στην καραντίνα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Καλοκαιρινή γιορτή ~ ΚΔΑΠ Γαλατινής
  • Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της μητέρας της Μαρίας Αντωνιάδου
  • Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026
  • Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Λευκή Νύχτα» στα Γρεβενά
  • Διακοπές ρεύματος στο Δήμο Βοΐου Τετάρτη και Πέμπτη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr