• Latest

Έτοιμη η ελληνική πρόταση για το Σκοπιανό

9 Μαρτίου 2018
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμη η ελληνική πρόταση για το Σκοπιανό

sierafm by sierafm
9 Μαρτίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Νίκος Κοτζιάς ενημέρωσε το κυβερνητικό συμβούλιο και φεύγει για Σκόπια τέλος του μήνα – Η αδιάλλακτη στάση των γειτόνων προβληματίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών – Παρέμβαση Γκουτέρες για διάσωση της διαπραγμάτευσης και «διατήρηση του μομέντουμ»

Χωρίς αμφιβολία το Μακεδονικό έχει τελευταία μπει σε δεύτερο πλάνο. Εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας, δεν τραβά πλέον πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Παρ’ όλα αυτά, στο παρασκήνιο συνεχίζονται με την ίδια δυναμική οι ζυμώσεις, οδεύοντας σιγά, αλλά σταθερά στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μεταξύ των άλλων, παρουσίασε στο άτυπο κυβερνητικό όργανο τις βασικές πτυχές του συμφώνου με την ΠΓΔΜ στο οποίο γίνονται ακόμη προσθαφαιρέσεις μικρής κλίμακας. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα όργανο του οποίου η λειτουργία ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2015 αλλά έχει ατονήσει μετά τον ανασχηματισμό του Νοεμβρίου του 2017. Είναι συνδεδεμένο με τη διαχείριση κρίσεων και μετέχουν, μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί.
Η ελληνική πρόταση επτά σημείων για συμφωνία είναι σχεδόν έτοιμη και ο υπουργός Εξωτερικών φτιάχνει τις βαλίτσες του για Σκόπια προκειμένου να παραδώσει ο ίδιος το σχέδιό του στον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ. Η φύση της επίσκεψής αυτής, όμως, έχει αλλάξει δραματικά. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η άφιξη του κ. Κοτζιά στα Σκόπια έχει προαναγγελθεί τρεις τουλάχιστον φορές, ενώ η ημερομηνία του ταξιδιού του μετατίθεται συνεχώς. Πλέον, πηγές του υπουργείου κάνουν λόγο για «τέλος Μαρτίου», ενώ μόλις χθες κυκλοφόρησαν σενάρια που υποστήριζαν ότι και την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί εκεί, καθώς θέλει να αποφύγει διαρροές που θα μεταφέρουν τις διαβουλεύσεις της διπλωματίας στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Όπως και να έχει, στελέχη του ΥΠΕΞ δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την αλλαγή του κλίματος και την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων στη γείτονα χώρα. Ενδεικτικό είναι ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αναγκάστηκε να  παρέμβει με τηλεφωνικές επικοινωνίες στους δυο πρωθυπουργούς, ζητώντας να μην χαθεί το μομέντουμ.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παραβλέψει τις προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ και να συνεχίσει να βαδίζει στο δρόμο της συναίνεσης. Παρουσιάζεται, μάλιστα, διατεθειμένη να κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά της προκειμένου να βρεθεί λύση.

Το γεγονός, όμως, ότι από την άλλη πλευρά συναντάει τοίχο δεν συμβάλει στη διαδικασία. Η κυβέρνηση Ζάεφ διολισθαίνει σε όλο και πιο ανελαστικές θέσεις, που συμπιέζουν τις πιθανότητες επίτευξης τουλάχιστον σύντομα συμφωνίας για την επίλυση της διαφοράς της ονομασίας. Στην πρόσφατη δήλωσή του, ο Ζάεφ είχε απορρίψει την αλλαγή του Συντάγματος, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί επαρκή εγγύηση για την Ελλάδα, απαιτώντας δηλαδή τη διπλή ονομασία, όπου το νέο συμφωνημένο όνομα θα αντικαταστήσει απλώς το FYROM και θα παραμείνει το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» που αποτελεί τον πυρήνα του μακεδονισμού.
Σαν να μην έφτανε αυτό, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) των Σκοπίων κατηγορούν την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία «Μακεδόνων» από το 1913. «Ε τί άλλο θα ακούσουμε; Δεν συμβάλουν αυτά στη διατήρηση ενός παραγωγικού κλίματος», σχολιάζει στέλεχος του υπουργείου.
Αυτό, όμως, που ανησυχεί ακόμα περισσότερο την Αθήνα είναι ότι παρατηρεί ήδη την άλλη πλευρά να ακονίζει τα μαχαίρια της για την επόμενη ημέρα… Αυτή δεν είναι άλλη από το παιχνίδι του Blame Game, δηλαδή ποια πλευρά θα φορτωθεί την ευθύνη του ναυαγίου. Οι Σκοπιανοί έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ταλαντούχοι σε αυτό. Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν κάνει πίσω σε όλα… ο Ζάεφ εμφανίζεται αποφασισμένος να απευθυνθεί στη διεθνή κοινότητα, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση. Εκεί είναι που θα πουλήσει το «μεταρρυθμιστικό» και «διαλλακτικό» προφίλ του.

Πηγή:protothema.gr

Tags: ΚΟΤΖΙΑΣ
Previous Post

Έμφραγμα: Τι θα νιώσετε λίγο ΠΡΙΝ σας συμβεί

Next Post

ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»: Πανστρατιά Εργαζομένων και Λαού για την Υπεράσπιση του Ρεύματος ως Κοινωνικού Αγαθού.

Next Post
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»: Πανστρατιά Εργαζομένων και Λαού για την Υπεράσπιση του Ρεύματος ως Κοινωνικού Αγαθού.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»
  • Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
  • Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr