Έτσι θα προλάβετε τις παιδικές αρρώστιες

Έτσι θα προλάβετε τις παιδικές αρρώστιες

Συμβουλές για την πρόληψη της εξάπλωσης λοιμώξεων, την υγεία και ευεξία των παιδιών Οι παιδικές αρρώστιες είναι συχνό θέμα που αντιμετωπίζουν οι γονείς, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες και τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών τους. Αυτά αρρωσταίνουν συχνά, καθώς έρχονται σε επαφή με άλλα παιδάκια, στο σχολείο, μεταφέροντας μικρόβια.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές για την πρόληψη εξάπλωσης λοιμώξεων, την υγεία και ευεξία των παιδιών, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο Πλένετε τακτικά τα χέρια. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι όλοι πλένουν τακτικά τα χέρια με σαπούνι και ζεστό νερό για την αποφυγή εξάπλωσης μιας λοίμωξης.

Ενημερωθείτε για τους εμβολιασμούς που πρέπει να κάνουν τα παιδιά, καθώς ο εμβολιασμός εμποδίζει την εμφάνιση ορισμένων νόσων, όπως γρίπη και μηνιγγίτιδα.

Αποφύγετε την επαφή με άτομα που είναι άρρωστα. Μην πλησιάζετε άτομα με συμπτώματα νόσου.

Αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη αν κρατάτε το μωρό στην αγκαλιά σας, καθώς το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Βελτιώστε τη διατροφή σας. Η καλή και ισορροπημένη διατροφή βοηθά στην υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού.

Κρατήστε καθαρά τα παιχνίδια, τις επιφάνειες και τις πετσέτες. Ο βήχας ή ένα φτέρνισμα μπορεί να μολύνουν επιφάνειες μέχρι 24 ώρες, επομένως καθαρίστε τις επιφάνειες στις οποίες προετοιμάζετε τρόφιμα, τα πόμολα και τα παιχνίδια. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε την εξάπλωση μικροβίων, αποφεύγοντας την κοινή χρήση πετσετών και πλένοντάς τες τακτικά, ιδίως αν κάποιον νοσεί.

Χρησιμοποιήστε χαρτομάντηλα όταν φτερνίζεστε ή βήχετε αντί να καλύπτετε με χέρια τη μύτη ή το στόμα του μωρού και ενθαρρύνετε μεγαλύτερα παιδιά να χρησιμοποιούν χαρτομάντηλά για να τα καλύπτουν. Αντί για τις παλάμες, χρησιμοποιείστε τον αγκώνα για να καλύψετε το φτέρνισμα.

Και θυμηθείτε…

…Σε περίπτωση όμως που το παιδί χρειαστεί να νοσηλευτεί και προκύψει κάποιο πρόβλημα, όπως ένα μη προγραμματισμένο χειρουργείο, μπορείτε να είστε ήσυχοι με την ασφάλεια Anytime που φροντίζει για την υγεία του παιδιού σας.

Με το νέο πρόγραμμα Child Care εξασφαλίζετε την υγεία του παιδιού σας από τις πρώτες κιόλας μέρες της γέννησής του, καθώς περιλαμβάνει κάλυψη νοσοκομειακής περίθαλψης και μάλιστα υπάρχει δυνατότητα προσθήκης επιπλέον καλύψεων όπως επείγοντα περιστατικά, συμμετοχής σε διαγνωστικές εξετάσεις εξετάσεις, και επίδομα καθημερινών εξόδων γονέα κατά τη νοσηλεία του παιδιού.

Πηγή:aftodioikisi.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΠΑΙΔΙ

Άλλες ειδήσεις

Μέτρα προφύλαξης από άγρια ζώα ιδιαιτέρως αρκούδας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας λόγω της αυξημένης εποχικής δραστηριότητας των άγριων ζώων ιδιαιτέρως αρκούδας πλησίον κατοικημένων περιοχών/οικισμών και στα

Αλλαγές στο Λύκειο: Λιγότερα μαθήματα, νέο απολυτήριο, πρόσβαση με απολυτήριο στα ΑΕΙ

Με αφορμή την ανακοίνωση της διδακτέας και εξεταστέας ύλης, το alfavita.gr υπενθυμίζει τις αλλαγές που αφορούν την αναμόρφωση της Γ’

Ιερώνυμος για Σκοπιανό: Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη

Το Σκοπιανό θα απασχολήσει σήμερα και την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία παγίως διάκειται αρνητικά στη χρήση του

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.