• Latest
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

ΑΑΔΕ: Τέλος στην αναγκαστική ακινησία ανασφάλιστων οχημάτων (εγκύκλιος)

18 Οκτωβρίου 2018
Ακόμη μια επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: 6,65 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του παραλίμνιου κοινόχρηστου χώρου της νότιας παραλιακής ζώνης

Ακόμη μια επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: 6,65 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του παραλίμνιου κοινόχρηστου χώρου της νότιας παραλιακής ζώνης

2 Φεβρουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Τα λιγνιτικά εδάφη χαρίστηκαν στην ιδιωτικοποιημένη Δ.Ε.Η. χωρίς τήρηση της νομιμότητας, την ώρα που η τοπική κοινωνία μένει στο περιθώριο»

2 Φεβρουαρίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής Π.Ε Κοζάνης: «Και στην περιοχή μας τα κίνητρα για την μετεγκατάσταση πολιτών στην ελληνική περιφέρεια»

2 Φεβρουαρίου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Θετική απάντηση Δ. Μιχαηλίδου στον Π. Κουκουλόπουλο – Εντάσσονται οι νομοί Κοζάνης και Γρεβενών στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης

2 Φεβρουαρίου 2026
Με τις μηχανές και τη φαντασία στο «φούλ» οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι στην Κοζάνη – Θα ανάψουν οι Φανοί για 12 ημέρες

Με τις μηχανές και τη φαντασία στο «φούλ» οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι στην Κοζάνη – Θα ανάψουν οι Φανοί για 12 ημέρες

2 Φεβρουαρίου 2026
Ολοκληρώθηκαν δύο νέες επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού στη Νεάπολη

Ολοκληρώθηκαν δύο νέες επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού στη Νεάπολη

2 Φεβρουαρίου 2026
χιονι αλυσιδες

Η κατάσταση του οδικού δικτύου, Δευτέρα ώρα 15:00

2 Φεβρουαρίου 2026
Ο Ταξίαρχος Νικόλαος ΕΞΑΡΧΟΣ του Χρήστου ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Μήνυμα του Νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Νικόλαου ΕΞΑΡΧΟΥ με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του

2 Φεβρουαρίου 2026
Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος: Ολοκλήρωση δράσης  «Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού»

Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος: Ολοκλήρωση δράσης «Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού»

2 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Αποκριά – «Αρρώστια και γιατρειά!»: Από τις 12 Φεβρουάριου έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2026. Βίντεο

Κοζανίτικη Αποκριά – «Αρρώστια και γιατρειά!»: Από τις 12 Φεβρουάριου έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2026. Βίντεο

2 Φεβρουαρίου 2026
«Η κοζανίτικη Αποκριά: από το άλλοτε στο αύριο μέσω του τώρα…»: Δύο εκδηλώσεις λίγο πριν την έναρξη του Δωδεκαημέρου

«Η κοζανίτικη Αποκριά: από το άλλοτε στο αύριο μέσω του τώρα…»: Δύο εκδηλώσεις λίγο πριν την έναρξη του Δωδεκαημέρου

2 Φεβρουαρίου 2026
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Συμμετέχουμε την Τετάρτη 4 Φλεβάρη στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΕΜ στη Νίκαια Λάρισας.

2 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΑΑΔΕ: Τέλος στην αναγκαστική ακινησία ανασφάλιστων οχημάτων (εγκύκλιος)

sierafm by sierafm
18 Οκτωβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν θα γίνεται πλέον δεκτό το αίτημα φορολογουμένων να θέτουν σε αναγκαστική ακινησία τα οχήματά τους σε περίπτωση που η Τροχαία τα εντόπισε ως ανασφάλιστα και προχώρησε στην κατάσχεση των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας τους, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών θα πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας.

Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ:

«Κατόπιν γραπτών και προφορικών ερωτημάτων προς την υπηρεσία μας αναφορικά με το εάν, οχήματα που καταλαμβάνονται ως ανασφάλιστα, δύνανται εφεξής να τίθενται σε αναγκαστική ακινησία, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ. 22, παρ. 6, του ν. 2367/1953, χωρεί έκπτωση των τελών κυκλοφορίας σε περίπτωση αναγκαστικής ακινησίας οχήματος λόγω είτε κλοπής είτε υπεξαίρεσης αυτού είτε ανωτέρας βίας.

2. Σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΕΕΦ Β 1040412 ΕΞ 2016/10-3-16 έγγραφο της υπηρεσίας μας το οποίο κοινοποιήθηκε σε όλες τις Δ.Ο.Υ. μεταξύ των περιπτώσεων που συνιστούν λόγο ανωτέρας βίας για τη θέση οχήματος σε αναγκαστική ακινησία συμπεριελήφθη και η περίπτωση «κατάσχεσης (υποχρεωτικής παρακράτησης) των στοιχείων κυκλοφορίας από αρμόδια δημόσια αρχή και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως αυτό ορίζεται από διατάξεις νόμων», με ενδεικτικό παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης αυτό της υποχρεωτικής κατάσχεσης των στοιχείων από την Τροχαία για ορισμένο χρονικό διάστημα (2 έτη και σε υποτροπή για 3 έτη) για κυκλοφορία του οχήματος ως ανασφάλιστου (σχετικές οι διατάξεις της παρ. 4 του αρ. 5 του πδ 237/1986 ΦΕΚ 110 Α΄, ως ίσχυαν μέχρι την αντικατάστασή του από τις διατάξεις του άρ. δέκατου τέταρτου του ν. 4289/2014). Περαιτέρω με το ίδιο έγγραφο διευκρινίστηκε ότι, δεν συνιστά λόγο ανωτέρας βίας για τη θέση οχήματος σε αναγκαστική ακινησία η από δημόσια αρχή αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος, όταν αυτά μπορούν υπό προϋποθέσεις, όπως η άμεση καταβολή διοικητικού προστίμου ή η ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου του οχήματος να επιστραφούν.

3. Με τις διατάξεις του άρθρου δεκάτου τετάρτου του ν. 4286/2014 αντικαταστάθηκαν οι διατάξεις της παρ. 4 του αρ. 5 του πδ 237/1986 (110 Α΄), με τις οποίες οριζόταν ως υποχρεωτική κύρωση η παρακράτηση των στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος για ορισμένο χρονικό διάστημα όταν αυτό εντοπίζεται ανασφάλιστο ή/και εμπλέκεται σε ατύχημα όντας ανασφάλιστο Με τις νέες διατάξεις ορίζεται πλέον ότι επιστρέφονται η αφαιρεθείσα άδεια κυκλοφορίας του οχήματος μετά των κρατικών πινακίδων στον κύριο ή κάτοχο αυτού, με την προσκόμιση απόδειξης πληρωμής του κατά περίπτωση επιβληθέντος διοικητικού προστίμου και του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.

4. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω διευκρινίζεται ότι δεν συνιστά λόγο ανωτέρας βίας για τη θέση οχήματος σε αναγκαστική ακινησία η παρακράτηση των στοιχείων οχήματος από την Τροχαία ανασφάλιστου οχήματος, διότι τα στοιχεία κυκλοφορίας δύναται να επιστρέφονται στον κάτοχο ανά πάσα στιγμή, με την καταβολή του προβλεπόμενου προστίμου.

Η κατάσχεση των στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος από δημόσια αρχή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξακολουθεί να συνιστά λόγο αναγκαστικής ακινησίας μόνο σε περιπτώσεις που οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν ως υποχρεωτική την παρακράτηση των στοιχείων από την δημόσια αρχή για το διάστημα αυτό.

Κατά συνέπεια, από την κοινοποίηση της παρούσας οι Δ.Ο.Υ. δεν θα κάνουν πλέον δεκτά, αιτήματα φορολογουμένων περί θέσης του οχήματός τους σε αναγκαστική ακινησία, τα οποία υποβάλλονται με το δικαιολογητικό της παρακράτησης των στοιχείων κυκλοφορίας από την Τροχαία, λόγω κυκλοφορίας του οχήματος ως ανασφάλιστου, ανεξαρτήτως του χρονικού διαστήματος για το οποίο έχουν – καταρχήν – παρακρατηθεί τα στοιχεία αυτά, καθώς η παρακράτηση αυτή δεν είναι πλέον δεσμευτική και αίρεται άμεσα με την καταβολή του σχετικού προστίμου.

5. Τέλος, επειδή έχει παρατηρηθεί κατάχρηση της δυνατότητας θέσης οχημάτων σε αναγκαστική ακινησία στις Δ.Ο.Υ. για λόγους που ανάγονται σε κατάσχεση/παρακράτηση των στοιχείων κυκλοφορίας από δημόσια αρχή, υπενθυμίζεται ότι, όταν η κατάσχεση/παρακράτηση αφορά σε χρονικό διάστημα μικρότερο του έτους (π.χ. 3, 6 ή 9 μηνών) τα σχετικά αιτήματα δεν γίνονται δεκτά, και αυτό ανεξαρτήτως του εάν αφορούν υποχρεωτική παρακράτηση για το χρονικό αυτό διάστημα ή αφορούν παρακράτηση που αίρεται με την καταβολή τυχόν προβλεπόμενου προστίμου ή προσκόμισης δελτίου τεχνικού ελέγχου κλπ.».

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Previous Post

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης Σινεμά Δευτέρα βράδυ «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του»

Next Post

ΟΑΕΔ: Όλες οι ειδικότητες και οι θέσεις ανα υπουργείο για τις 5.500 προσλήψεις ανέργων στο Δημόσιο

Next Post
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Όλες οι ειδικότητες και οι θέσεις ανα υπουργείο για τις 5.500 προσλήψεις ανέργων στο Δημόσιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ακόμη μια επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: 6,65 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του παραλίμνιου κοινόχρηστου χώρου της νότιας παραλιακής ζώνης
  • Καλλιόπη Βέττα: «Τα λιγνιτικά εδάφη χαρίστηκαν στην ιδιωτικοποιημένη Δ.Ε.Η. χωρίς τήρηση της νομιμότητας, την ώρα που η τοπική κοινωνία μένει στο περιθώριο»
  • Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής Π.Ε Κοζάνης: «Και στην περιοχή μας τα κίνητρα για την μετεγκατάσταση πολιτών στην ελληνική περιφέρεια»
  • Θετική απάντηση Δ. Μιχαηλίδου στον Π. Κουκουλόπουλο – Εντάσσονται οι νομοί Κοζάνης και Γρεβενών στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης
  • Με τις μηχανές και τη φαντασία στο «φούλ» οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι στην Κοζάνη – Θα ανάψουν οι Φανοί για 12 ημέρες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr