• Latest
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

ΑΑΔΕ: Τέλος στην αναγκαστική ακινησία ανασφάλιστων οχημάτων (εγκύκλιος)

18 Οκτωβρίου 2018
Αποσύρονται τον Σεπτέμβριο οι μονάδες 1 & 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Σχέδιο της ΔΕΗ για «λουκέτο» στο τέλος 2024 και σε Μελίτη, Μεγαλόπολη 4

Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ

5 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς

5 Ιουλίου 2025
Δρομολόγια για το Stranafest

Δρομολόγια για το Stranafest

5 Ιουλίου 2025
αιωροπτερισμος παραπεντε αλεξιπτωτο

Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

5 Ιουλίου 2025
Google

B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

5 Ιουλίου 2025
Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

5 Ιουλίου 2025
Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 18χρονος αλλοδαπός μαχαίρωσε συνομήλικο του

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

5 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

5 Ιουλίου 2025
Ποδόσφαιρο

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ: Της έχει πάρει τον αέρα

5 Ιουλίου 2025
Stranafest: Οι Πυξ Λαξ ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους στον Περδίκκα Εορδαίας.  Βίντεο

Stranafest: Οι Πυξ Λαξ ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους στον Περδίκκα Εορδαίας. Βίντεο

5 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΑΑΔΕ: Τέλος στην αναγκαστική ακινησία ανασφάλιστων οχημάτων (εγκύκλιος)

sierafm by sierafm
18 Οκτωβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν θα γίνεται πλέον δεκτό το αίτημα φορολογουμένων να θέτουν σε αναγκαστική ακινησία τα οχήματά τους σε περίπτωση που η Τροχαία τα εντόπισε ως ανασφάλιστα και προχώρησε στην κατάσχεση των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας τους, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών θα πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας.

Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ:

«Κατόπιν γραπτών και προφορικών ερωτημάτων προς την υπηρεσία μας αναφορικά με το εάν, οχήματα που καταλαμβάνονται ως ανασφάλιστα, δύνανται εφεξής να τίθενται σε αναγκαστική ακινησία, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ. 22, παρ. 6, του ν. 2367/1953, χωρεί έκπτωση των τελών κυκλοφορίας σε περίπτωση αναγκαστικής ακινησίας οχήματος λόγω είτε κλοπής είτε υπεξαίρεσης αυτού είτε ανωτέρας βίας.

2. Σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΕΕΦ Β 1040412 ΕΞ 2016/10-3-16 έγγραφο της υπηρεσίας μας το οποίο κοινοποιήθηκε σε όλες τις Δ.Ο.Υ. μεταξύ των περιπτώσεων που συνιστούν λόγο ανωτέρας βίας για τη θέση οχήματος σε αναγκαστική ακινησία συμπεριελήφθη και η περίπτωση «κατάσχεσης (υποχρεωτικής παρακράτησης) των στοιχείων κυκλοφορίας από αρμόδια δημόσια αρχή και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως αυτό ορίζεται από διατάξεις νόμων», με ενδεικτικό παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης αυτό της υποχρεωτικής κατάσχεσης των στοιχείων από την Τροχαία για ορισμένο χρονικό διάστημα (2 έτη και σε υποτροπή για 3 έτη) για κυκλοφορία του οχήματος ως ανασφάλιστου (σχετικές οι διατάξεις της παρ. 4 του αρ. 5 του πδ 237/1986 ΦΕΚ 110 Α΄, ως ίσχυαν μέχρι την αντικατάστασή του από τις διατάξεις του άρ. δέκατου τέταρτου του ν. 4289/2014). Περαιτέρω με το ίδιο έγγραφο διευκρινίστηκε ότι, δεν συνιστά λόγο ανωτέρας βίας για τη θέση οχήματος σε αναγκαστική ακινησία η από δημόσια αρχή αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος, όταν αυτά μπορούν υπό προϋποθέσεις, όπως η άμεση καταβολή διοικητικού προστίμου ή η ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου του οχήματος να επιστραφούν.

3. Με τις διατάξεις του άρθρου δεκάτου τετάρτου του ν. 4286/2014 αντικαταστάθηκαν οι διατάξεις της παρ. 4 του αρ. 5 του πδ 237/1986 (110 Α΄), με τις οποίες οριζόταν ως υποχρεωτική κύρωση η παρακράτηση των στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος για ορισμένο χρονικό διάστημα όταν αυτό εντοπίζεται ανασφάλιστο ή/και εμπλέκεται σε ατύχημα όντας ανασφάλιστο Με τις νέες διατάξεις ορίζεται πλέον ότι επιστρέφονται η αφαιρεθείσα άδεια κυκλοφορίας του οχήματος μετά των κρατικών πινακίδων στον κύριο ή κάτοχο αυτού, με την προσκόμιση απόδειξης πληρωμής του κατά περίπτωση επιβληθέντος διοικητικού προστίμου και του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.

4. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω διευκρινίζεται ότι δεν συνιστά λόγο ανωτέρας βίας για τη θέση οχήματος σε αναγκαστική ακινησία η παρακράτηση των στοιχείων οχήματος από την Τροχαία ανασφάλιστου οχήματος, διότι τα στοιχεία κυκλοφορίας δύναται να επιστρέφονται στον κάτοχο ανά πάσα στιγμή, με την καταβολή του προβλεπόμενου προστίμου.

Η κατάσχεση των στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος από δημόσια αρχή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξακολουθεί να συνιστά λόγο αναγκαστικής ακινησίας μόνο σε περιπτώσεις που οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν ως υποχρεωτική την παρακράτηση των στοιχείων από την δημόσια αρχή για το διάστημα αυτό.

Κατά συνέπεια, από την κοινοποίηση της παρούσας οι Δ.Ο.Υ. δεν θα κάνουν πλέον δεκτά, αιτήματα φορολογουμένων περί θέσης του οχήματός τους σε αναγκαστική ακινησία, τα οποία υποβάλλονται με το δικαιολογητικό της παρακράτησης των στοιχείων κυκλοφορίας από την Τροχαία, λόγω κυκλοφορίας του οχήματος ως ανασφάλιστου, ανεξαρτήτως του χρονικού διαστήματος για το οποίο έχουν – καταρχήν – παρακρατηθεί τα στοιχεία αυτά, καθώς η παρακράτηση αυτή δεν είναι πλέον δεσμευτική και αίρεται άμεσα με την καταβολή του σχετικού προστίμου.

5. Τέλος, επειδή έχει παρατηρηθεί κατάχρηση της δυνατότητας θέσης οχημάτων σε αναγκαστική ακινησία στις Δ.Ο.Υ. για λόγους που ανάγονται σε κατάσχεση/παρακράτηση των στοιχείων κυκλοφορίας από δημόσια αρχή, υπενθυμίζεται ότι, όταν η κατάσχεση/παρακράτηση αφορά σε χρονικό διάστημα μικρότερο του έτους (π.χ. 3, 6 ή 9 μηνών) τα σχετικά αιτήματα δεν γίνονται δεκτά, και αυτό ανεξαρτήτως του εάν αφορούν υποχρεωτική παρακράτηση για το χρονικό αυτό διάστημα ή αφορούν παρακράτηση που αίρεται με την καταβολή τυχόν προβλεπόμενου προστίμου ή προσκόμισης δελτίου τεχνικού ελέγχου κλπ.».

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Previous Post

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης Σινεμά Δευτέρα βράδυ «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του»

Next Post

ΟΑΕΔ: Όλες οι ειδικότητες και οι θέσεις ανα υπουργείο για τις 5.500 προσλήψεις ανέργων στο Δημόσιο

Next Post
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Όλες οι ειδικότητες και οι θέσεις ανα υπουργείο για τις 5.500 προσλήψεις ανέργων στο Δημόσιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ
  • ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς
  • Δρομολόγια για το Stranafest
  • Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025
  • B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr