• Latest
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Αγρότες: Ξεκινούν νέο… χορό κινητοποιήσεων – Ορατό το ενδεχόμενο για «θερμό» καλοκαίρι

17 Ιουνίου 2026
Γαλατινή: Η λιτάνευση της  Εικόνας της Αγίας Παρασκευής

Γαλατινή: Η λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Παρασκευής

26 Ιουλίου 2026
Γρεβενά: Εντοπίστηκε σορός ηλικιωμένου ύστερα από πυρκαγιά

Φωτιά στην Τραπεζίτσα Βοΐου – Ένας τραυματίας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο

26 Ιουλίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Εορδαίας -2- άτομα για κλοπή προϊόντων από κατάστημα Super Market στην Πτολεμαΐδα

26 Ιουλίου 2026
ποτο

Φλώρινα: Σύλληψη 44χρονου ημεδαπού για ηχορύπανση

26 Ιουλίου 2026
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το BVA U16 Women Volleyball Championships 2026

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το BVA U16 Women Volleyball Championships 2026

26 Ιουλίου 2026
Ο Νίκος Αντωνιάδης προπονητής στη Β ομάδα του Μακεδονικού Σιάτιστας

Ο Νίκος Αντωνιάδης προπονητής στη Β ομάδα του Μακεδονικού Σιάτιστας

26 Ιουλίου 2026
Fiesta Voio 2026 Day 3. Μαγευτικός Χαρούλης. Βίντεο

Fiesta Voio 2026 Day 3. Μαγευτικός Χαρούλης. Βίντεο

26 Ιουλίου 2026
νερο

Τα 5 καλύτερα πρωινά ροφήματα για την υγεία των νεφρών σύμφωνα με διατροφολόγους

26 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Το βαθύ κράτος της μαφίας – Δικογραφία-σοκ για 90 άτομα με εμπλοκή αστυνομικών, ιατροδικαστών και ιερέα

26 Ιουλίου 2026
Τέλος οι κάμερες ταχύτητας από τους χάρτες της Google -Ποια λειτουργία τις αντικαθιστά

Πώς, να κάνετε Google και Apple Maps να σας δείχνουν την πραγματικά ταχύτερη διαδρομή

26 Ιουλίου 2026
29χρονη διέταξε τον βασανισμό του συντρόφου της από τους υπόλοιπους πέντε εραστές της που ζούσαν όλοι στο ίδιο σπίτι

Ρομά ξυλοκόπησαν και λήστεψαν ανήλικους

26 Ιουλίου 2026
πισινα

Αγωνία για αγοράκι 2 ετών που έβγαλαν λιπόθυμο από πισίνα

26 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αγρότες: Ξεκινούν νέο… χορό κινητοποιήσεων – Ορατό το ενδεχόμενο για «θερμό» καλοκαίρι

sierafm by sierafm
17 Ιουνίου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα
0
SHARES
44
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι μηχανές των τρακτέρ ήδη θερμαίνονται και οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ξεκινούν το τριήμερο 23, 24 και 25 Ιουνίου.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να ζήσει η χώρα ένα θερμό καλοκαίρι, σε ό,τι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Οι αγρότες εμφανίζονται αγανακτισμένοι από το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν επιλύθηκαν τα βασικά τους αιτήματα, ούτε καν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης μετά τον πολυήμερο αγώνα τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με το ενδεχόμενο να κλείνουν δρόμοι συμβολικά ή και για μεγάλο χρονικό διάστημα να φαντάζει ως ιδιαίτερα πιθανό.

Οι μηχανές των τρακτέρ ήδη θερμαίνονται, με το «χορό» των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα να ξεκινάει το τριήμερο 23, 24 και 25 Ιουνίου, μετά την απόφαση που έλαβε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Οι κινητοποιήσεις του τριημέρου θα έχουν περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, με τους αγρότες σε κάθε περιοχή να αποφασίζουν τη μορφή τους αλλά και την ημέρα καθώς και τις ώρες που αυτές θα γίνουν. Τα πιθανότερα σενάρια είναι οι αγρότες να βγουν στο εθνικό οδικό δίκτυο ή σε μικρότερους δρόμους με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα και σε κάποιες περιοχές να κλείσουν συμβολικά το οδόστρωμα. Επίσης, είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν και συλλαλητήρια σε πρωτεύουσες νομών.

«Βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση, από αυτήν που βρισκόμασταν το χειμώνα, όταν κάναμε τις πολυήμερες κινητοποιήσεις. Κανένας από μας δε διαθέτει ρευστότητα, από τη στιγμή που δεν έγιναν σωστά οι πληρωμές. Σε όλους τους αγρότες χρωστάνε χρήματα και δεν έδωσαν, ούτε καν αυτά που υποσχέθηκαν το χειμώνα. Με διάφορα τερτίπια κόβουν αγρότες από τις επιδοτήσεις, από αυτές που δικαιούμαστε. Περιμένουμε να δούμε στο τέλος Ιουνίου, αν η κυβέρνηση θα είναι συνεπής σε αυτά που δικαιούμαστε», λέει στο ethnos.gr το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτών Νομού Καρδίτσας, Χρήστος Τζέλλας.

«Στα ύψη το κόστος παραγωγής»

Κατά τον ίδιο, το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με αποτέλεσμα οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα να μην μπορούν να σηκώσουν το κόστος. Παράλληλα, σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό αγροτών δεν έχει επιστραφεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τζέλλας, από τους περίπου 280.000 δικαιούχους αγρότες, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης έχει επιστραφεί σε περίπου 100.000 άτομα, όταν πέρυσι έλαβαν την επιστροφή 140.000 αγρότες.

«Η τιμή του πετρελαίου έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Όλοι μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη φτώχια και διακατεχόμαστε από αγανάκτηση και οργή. Ζούμε την ερημοποίηση της υπαίθρου και πηγαίνουμε σε δίκες αγροτών, όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές γίνονται χωρίς προηγούμενη ολοκληρωμένη ανακριτική διαδικασία. Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματα και να μη μένει μόνο σε επικοινωνιακού τύπου υποσχέσεις, όπως κάνει μέχρι σήμερα. Οι κινητοποιήσεις του τριημέρου αποτελούν τη συνέχιση του αγώνα που κάναμε τον χειμώνα. Όλος ο κόσμος έχει καταλάβει την πραγματικότητα και γι’ αυτό μας στηρίζουν όλοι οι φορείς της υπαίθρου. Αν στο τέλος Ιουνίου οι καταβολές των χρημάτων δεν είναι σωστές, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, θα βγούμε όλοι στους δρόμους και θα έχουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων», τονίζει ο κ. Τζέλλας.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτών Νομού Καρδίτσας στρέφεται και σε βάρος των συμφωνιών που κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για προμήθεια αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες, για τις οποίες υποστηρίζει ότι αποτελούν «βόμβα» για την υγεία των καταναλωτών.

«Δεν ενδιαφέρονται καθόλου, για το τι θα τρώμε και αν αυτό είναι υγιές. Κάνουν συμφωνίες για αγροτικά προϊόντα, χωρίς να ενδιαφέρονται καθόλου για την υγεία μας. Βγάζουμε κραυγή αγωνίας», σημειώνει ο κ. Τζέλλας.

Νέα Μάλγαρα: Μέσα στην εβδομάδα αποφασίζουν οι αγρότες

Την ήδη ειλημμένη απόφαση των αγροτών στα Νέα Μάλγαρα να συνταχθούν με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις το διάστημα 23-25 Ιουνίου, επισημαίνει στο ethnos.gr ο εκπρόσωπός τους, Κώστας Ανεστίδης. Όπως λέει, η απόφαση για τη μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις, θα ληφθεί από γενική συνέλευση των αγροτών των Νέων Μαλγάρων, η οποία θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.

«Βρισκόμαστε μέσα στο θέρος, αλωνίζουμε τα σιτάρια, ποτίζουμε τα βαμβάκια αλλά είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, αφού τα αιτήματά μας δεν ικανοποιήθηκαν και τα προβλήματά μας δεν επιλύθηκαν. Οι πληρωμές για τις επιδοτήσεις δεν έγιναν σωστά και χωρίς να διευκρινίσουν το λόγο, μας πήρανε την προηγούμενη εβδομάδα τα αχρεωστήτως καταβληθέντα για το 2023. Τα πήρανε από όλους, χωρίς να διευκρινίσουν για ποια χωράφια πρόκειται, ώστε να υποβάλουμε ενστάσεις», λέει στο ethnos.gr ο κ. Ανεστίδης.

ΠΗΓΗ

Tags: ΑΓΡΟΤΕΣΜΠΛΟΚΟΤΡΑΚΤΕΡ
Previous Post

Ψαράς έπιασε τροπικό «μετανάστη» από τον Ινδικό

Next Post

Ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές σήμερα – Πέφτει λίγο η θερμοκρασία

Next Post
καιρός

Ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές σήμερα - Πέφτει λίγο η θερμοκρασία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γαλατινή: Η λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Παρασκευής
  • Φωτιά στην Τραπεζίτσα Βοΐου – Ένας τραυματίας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο
  • Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Εορδαίας -2- άτομα για κλοπή προϊόντων από κατάστημα Super Market στην Πτολεμαΐδα
  • Φλώρινα: Σύλληψη 44χρονου ημεδαπού για ηχορύπανση
  • Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το BVA U16 Women Volleyball Championships 2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr