• Latest

Αγωνιστική Συνεργασία: Ανακοίνωση για το τελευταίο Γενικό Συμβούλιου του Σπάρτακου

9 Ιουλίου 2018
Το Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας Μετονομάστηκε σε «Χαρίλαος Περπέσας

Το Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας Μετονομάστηκε σε «Χαρίλαος Περπέσας

24 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ’ Εθνική – 2ος όμιλος: Δύσκολη Κυριακή για Εορδαϊκό και Κοζάνη

23 Νοεμβρίου 2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Και ο Δήμος Καστοριάς σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

23 Νοεμβρίου 2025
Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Γαλατινής

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Γαλατινής: Βρέθηκε ο τυχερός

23 Νοεμβρίου 2025
Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

23 Νοεμβρίου 2025
Θάφτηκε στο νερό το Γεφύρι του Πασά. Βίντεο

Θάφτηκε στο νερό το Γεφύρι του Πασά. Βίντεο

23 Νοεμβρίου 2025
Κλειστή η Εθνική Οδός Κοζάνης Λάρισας, λόγω κατολίσθησης

Ανοιχτός ο δρόμος Κοζάνης- Λάρισας. Απομακρύνθηκαν τα φερτά υλικά από την κατολίσθηση

23 Νοεμβρίου 2025
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πέφτει η θερμοκρασία

23 Νοεμβρίου 2025
Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το ζευγάρι που έπαθε δηλητηρίαση από μανιτάρια στην Έδεσσα

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το ζευγάρι που έπαθε δηλητηρίαση από μανιτάρια στην Έδεσσα

23 Νοεμβρίου 2025
ΑΔΕΔΥ

Συγκρότηση της  Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

23 Νοεμβρίου 2025
IRIS, κινητο

IRIS: Αυξάνονται τα όρια – Πληρωμές σε βενζινάδικα και ταξί

22 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Ο Δήμος Νεστορίου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης

Καστοριά: Ο Δήμος Νεστορίου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης

22 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγωνιστική Συνεργασία: Ανακοίνωση για το τελευταίο Γενικό Συμβούλιου του Σπάρτακου

sierafm by sierafm
9 Ιουλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 29/6/2018 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ, το Γενικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση του Σπάρτακου όπου με διαδικασίες εξπρές οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές προχώρησαν σε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του Σωματείου σε οργανωτικά ζητήματα.

Το γεγονός ότι για τόσο σοβαρά ζητήματα δεν ρώτησαν καν τους εργαζόμενους δείχνει ότι τους έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες και τα προνόμια, ως αντάλλαγμα της προώθησης των συμφερόντων της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Το πόσο κόπτονται για τις συλλογικές διαδικασίες δείχνει και το γεγονός ότι πέρασαν αποφάσεις που με βάση το καταστατικό απαιτούνταν οι δεκαπλάσιοι από τους παραβρισκόμενους στη Γενική Συνέλευση.

Πιο συγκεκριμένα προχώρησαν σε αλλαγή καταστατικού με αλλαγή του τίτλου του συνδικάτου χωρίς να απαντούν συγκεκριμένα από ποιες επιχειρήσεις θα δέχονται μέλη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα δέχεται εκατοντάδες εργαζόμενους στις εργολαβίες που αποτελούν τους εργαζόμενους με τις χειρότερες συνθήκες εκμετάλλευσης στον κλάδο γεγονός που δείχνει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ελέγχουν τους συσχετισμούς και όχι η ενότητα των εργαζόμενων στον κλάδο. ( Αλήθεια αφού θα μπορούν να εντάξουν από άλλες επιχειρήσεις τι τους εμποδίζει να εντάξουν και από τις εργολαβικές?).

Στο ζήτημα της διαγραφής του Βατάλη Αρη η Αγωνιστική Συνεργασία κατήγγειλε ανοιχτά την απροκάλυπτή στήριξη των εργοδοτικών – κυβερνητικών σχεδίων από τον συγκεκριμένο εργαζόμενο. Ανέδειξε παράλληλα την υποκρισία αυτών που πρότειναν την διαγραφή αφού μαζί στήριξαν της εργοδοτική – κυβερνητική γραμμή όλο το προηγούμενο διάστημα. (από μετοχοποίηση, τριχοτόμηση, ασφαλιστικό μέχρι προτάσεις καλύτερης ιδιωτικοποίησης σήμερα.) Παράλληλα στο ζήτημα αυτό εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για το που μπορεί να οδηγήσει η κατάσταση με τις διαγραφές. Ο κατήφορος του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έχει πάτο στην προσπάθεια ελέγχου των συσχετισμών. Μπορεί αύριο όποιος δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις του συνδικάτου να διαγράφεται. Ταυτόχρονα μπαίνει το ερώτημα μπορεί να είναι στελέχη του συνδικάτου εργαζόμενοι που εκφράζουν ακραίες φασιστικές απόψεις?
Η Αγωνιστική Συνεργασία θεωρεί ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ολοκληρωμένης συζήτησης με βασικό γνώμονα την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις αποφάσεις. Οι εξελίξεις με την απελευθέρωση στον κλάδο, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε, με την πώληση μονάδων ορυχείων ανοίγει συνολικότερα ζητήματα για τη δομή του εργατικού –συνδικαλιστικού κινήματος και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο (π.χ μέλλον της ΓΕΝΟΠ).
Στα πλαίσια αυτά τοποθετηθήκαμε στο Γενικό Συμβούλιο ενάντια στις διαδικασίες fast track που προσπάθησαν να περάσουν, προτείναμε την ένταξη και των εργολαβικών στο σωματείο, προτείναμε το σωματείο να έχει το χαρακτήρα τοπικού κλαδικού και συμφωνήσαμε με την ένταξη των εργαζόμενων από τις αποσχισθείσες εταιρείες (π.χΜελίτη). Τις προτάσεις μας με διαδικαστικά τερτίπια δεν τις έβαλαν καν για συζήτηση. Ο χυδαίος αντικομμουνισμός που επιστράτευσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ χρησιμοποιώντας το όνομα του Αρη Βελουχιώτη το μόνο που δείχνει είναι η έλλειψη επιχειρημάτων.

Καλούμε τους εργαζομένους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Να δώσουμε τη μάχη να μετατρέψουμε τα σωματεία από «δούρειο ίππο» της εργοδοσίας σε μαχητικές οργανώσεις για τα συμφέροντα μας. Να «διαγράψουν» με τη στάση τους και με την ψήφο τους στις αρχαιρεσίες των σωματείων τους εργοδοτικούς- κυβερνητικούς συνδικαλιστές.

Tags: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Previous Post

ΚΕΠΚΑ: Συμβουλές για τα οργανωμένα ταξίδια

Next Post

Με τον Πρόεδρο της Βουλής συναντήθηκε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης

Next Post

Με τον Πρόεδρο της Βουλής συναντήθηκε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Το Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας Μετονομάστηκε σε «Χαρίλαος Περπέσας
  • Γ’ Εθνική – 2ος όμιλος: Δύσκολη Κυριακή για Εορδαϊκό και Κοζάνη
  • Και ο Δήμος Καστοριάς σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας
  • Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Γαλατινής: Βρέθηκε ο τυχερός
  • Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr