• Latest
χιονοδρομικο ΣΚΙ

Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες θα μπορεί να λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων

17 Νοεμβρίου 2018
Υπό βροχή και με την “Πανδώρα” το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης -Βίντεο

Δήμος Κοζάνης: Το αναλυτικό Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων

2 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

2 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Βράβευση της ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου

2 Δεκεμβρίου 2025
ΤΡΑΚΤΕΡ

Δυτική Μακεδονία: Οι αγρότες στα μπλόκα

2 Δεκεμβρίου 2025
Πρόσκληση Συνοδών για Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Ατόμων με Αναπηρία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για το έτος 2025

Σπάρτακος: Η διαφορετικότητα θα πρέπει να αποτελεί πηγή δύναμης και έμπνευσης

2 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ

Συνάντηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ

2 Δεκεμβρίου 2025
Δηλώσεις συμμετοχής για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025

Απονομές Βραβείων «Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025»

2 Δεκεμβρίου 2025
Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιατίστης τη Δευτέρα 10 Μαρτίου

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αθανάσιο

2 Δεκεμβρίου 2025
Άρθρο του βουλευτή Ν Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την 88η ΔΕΘ

Στάθης Κωνσταντινίδης: Η Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης θα πρέπει να περιλαμβάνει και την κατ’ εξαίρεση διατήρηση κρατικών δομών και υπηρεσιών, ιδίως σχολικών μονάδων

2 Δεκεμβρίου 2025
Άνοιξε και επίσημα για πρώτη φορά τις πύλες του  το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας στη Γαλατινή του Δήμου Βοΐου με τη συμμετοχή 80 εκπαιδευόμενων

Άνοιξε και επίσημα για πρώτη φορά τις πύλες του  το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας στη Γαλατινή του Δήμου Βοΐου με τη συμμετοχή 80 εκπαιδευόμενων

2 Δεκεμβρίου 2025
Σε ισχύ από την Δευτέρα 28/10 το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου «Μίλτος Τεντόγλου».

Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας του ΔΑΚ Γρεβενών, λόγω ανεπαρκούς φωτισμού.

2 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Αναβάλλεται λόγω καιρού η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου – Νέα ημερομηνία η Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2025

2 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες θα μπορεί να λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων

sierafm by sierafm
17 Νοεμβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χιονοδρομικο ΣΚΙ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες θα μπορεί να λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων μετά την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του, λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην αύξηση των επισκεπτών και στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος, «η λειτουργία του χιονοδρομικού τους καλοκαιρινούς μήνες, θα δίνει την ευκαιρία για βόλτα στο βουνό με τους νέους αναβατήρες, αλλά και επισκέψεις στην κορυφή του Χελμού και στο τηλεσκόπιο “Αρίσταρχος”.»

Ειδικότερα, το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, με προϋπολογισμό περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιώργος Λαζουράς χαρακτήρισε ως ιστορική την απόφαση για την αναβάθμιση, τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων», προσθέτοντας ότι η πρόταση μελετήθηκε και προετοιμάστηκε από τον δήμο και το χιονοδρομικό κέντρο.

Παράλληλα, τονίζει ότι «έπειτα από 30 χρόνια λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου γίνεται μία τόσο μεγάλη παρέμβαση, με την οποία ουσιαστικά δημιουργείται ένα νέο χιονοδρομικό, δίνοντάς του “ζωή” για τα επόμενα 40 χρόνια.»

Όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό, ο δήμαρχος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «θα λειτουργήσουν δύο σημαντικοί νέοι αναβατήρες με καμπίνες και καρεκλάκια, θα αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις της ενέργειας και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, θα δημιουργηθεί πάρκινγκ για τους αναβατήρες έκτασης 700 τ.μ., θα συντηρηθούν κτίρια, θα κατασκευαστεί βιολογικός καθαρισμός και θα αγοραστούν νέοι χιονοστρωτήρες.» Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και βοηθητικών συστημάτων, καθώς παρεμβάσεις ανασχεδιασμού στις πίστες.

Σχετικά με τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν, ο Γιώργος Λαζουράς λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού σημαίνει “ζωή”, κίνηση, επαγγελματική δραστηριότητα, τουριστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη, διότι μέσα από την αναβάθμιση στόχος είναι το χιονοδρομικό κέντρο να μη λειτουργεί μόνο τη χειμερινή περίοδο, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δηλαδή ακόμα και το καλοκαίρι.»

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, «με τη λειτουργία των σύγχρονων, γρήγορων και ασφαλών αναβατήρων όσοι θα φθάνουν στο χιονοδρομικό κέντρο τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία βόλτα, ή να επισκέπτονται στην κορυφή του Χελμού και τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκεται το τηλεσκόπιο “Αρίσταρχός”, ενώ παράλληλα μπορούν να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες, όπως το ποδήλατο βουνού.»

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Λαζουράς, «έχουμε αποφασίσει να αναπτύξουμε τις δραστηριότητες που προανέφερα, διότι είναι κάτι το οποίο μας έχουν ζητήσει, τόσο οι επισκέπτες, όσο και τα τουριστικά γραφεία.»

Άλλωστε, όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού κέντρου, «στα 30 χρόνια λειτουργίας του, έχει συμβάλει αποφασιστικά την οικονομία της περιοχής, έχει ταυτιστεί με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τοπικό παραγωγικό ιστό και έχει πολλαπλασιαστικά λειτουργήσει υπέρ της ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής.»

Καταλήγοντας ο δήμαρχος σημειώνει ότι οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν για την βελτίωση του δρόμου που συνδέει τα Καλάβρυτα με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλλουν στην γρηγορότερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των επισκεπτών.

Πηγή:newpost.gr

Previous Post

Κοινωνικό μέρισμα: Υπολογίστε ΕΔΩ το ποσό που θα πάρετε

Next Post

Θέμης Μουμουλίδης: «Η περιοχή μας μπορεί να αποκτήσει ένα κορυφαίο αναπτυξιακό έργο με την δημιουργία στούντιο οπτικοακουστικών παραγωγών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας»

Next Post

Θέμης Μουμουλίδης: «Η περιοχή μας μπορεί να αποκτήσει ένα κορυφαίο αναπτυξιακό έργο με την δημιουργία στούντιο οπτικοακουστικών παραγωγών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Το αναλυτικό Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων
  • Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη
  • Βράβευση της ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου
  • Δυτική Μακεδονία: Οι αγρότες στα μπλόκα
  • Σπάρτακος: Η διαφορετικότητα θα πρέπει να αποτελεί πηγή δύναμης και έμπνευσης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr