Αναβάλλεται λόγω καιρού η εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στη λίμνη Πολυφύτου

Αναβάλλεται λόγω καιρού η εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στη λίμνη Πολυφύτου

Η εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, που είχε προγραμματιστεί στη λίμνη Πολυφύτου την Κυριακή 1-10-2017, τελικά αναβάλλεται λόγω καιρού.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν κυρίως παρατήρηση πτηνών και υλοποιούνται σε συνεργασία με την παγκόσμια Οργάνωση «BirdLife International» εδώ και 23 χρόνια. Συμμετέχουν ορνιθολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις σε 40 περίπου χώρες ταυτόχρονα (Δείτε σχετικά εδώ www.eurobirdwatch.eu). Στην Ελλάδα ανάλογες δράσεις γίνονται φέτος σε 30 περιοχές, κυρίως αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το θέμα της διοργάνωσης λόγω περιόδου είναι η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Ο γενικός σκοπός είναι να διαδοθεί το μήνυμα της προστασίας των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά, καθώς και οι χώροι όπου σταματούν στο μεγάλο τους ταξίδι.

Αυτή την περίοδο εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν από την Ευρώπη προς την Αφρική όπου θα περάσουν το χειμώνα. Τα μεταναστευτικά πουλιά  έχουν να αντιμετωπίσουν στο μακρύ τους ταξίδι πολλούς φυσικούς κινδύνους, αλλά και τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Περίπου 25 εκατομμύρια πουλιά θανατώνονται παράνομα κάθε χρόνο στις χώρες της Μεσογείου. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της BirdLife International, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 6η θέση στην παράνομη θανάτωση πτηνών. (Κάθε χρόνο εξοντώνουμε εδώ 700.000 πουλιά !).

Η Ελλάδα είναι κομβικό σημείο διέλευσης εκατομμυρίων  μεταναστευτικών πτηνών. Κάποια από αυτά (όπως τα φλαμίνγκο) κάνουν στάση και στη λίμνη Πολυφύτου, αλλά και σε αρκετές λίμνες της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αποτελεί την περιφέρεια με τα περισσότερα επιφανειακά νερά στη χώρα.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΚΟΖΑΝΗΣ            28-9-2017 

ΥΓ. Στη Δυτική Μακεδονία θα γίνει σχετική εκδήλωση στις Πρέσπες (Σάββατο 30-9-2017, ώρα 11:00-16:00, τηλ. 2385051870 και 6942486339, www.fdedp.gr  )

 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
λίμνη Πολυφύτου

Άλλες ειδήσεις

Η Αυστραλία κατοικήθηκε 20.000 χρόνια νωρίτερα από την Ευρώπη!

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την ιστορία του ανθρώπινου είδους και την εξέλιξή του, βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, καθώς επιστημονική-ερευνητική

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι :   Την Τρίτη 12-12-2017 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 08:00

Απάντηση από τον Επίτροπο Miguel Aries Cañete στην επιστολή του Δημάρχου Κοζάνης για το ζήτημα του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης (ΤΔΜ).

Τη σημασία της οικονομικής στήριξης της περιοχής για τη  μετάβαση σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης αναγνώρισε  ο Ευρωπαίος Επίτροπος Cañete

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.